HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT

HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT

Emisija posvećena aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se četvrtkom od 20.15 do 21.00, izravno – istovremeno Prvi program i Glas Hrvatske.

Posljednje emisije

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 03.10.2019 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1. sat, 3.10.2019.

Premijer Andrej Plenković i državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan domovine primili predstavnike Hrvatskog svjetskog kongresa, Crne Gore i Slovenije, 18 župana ili zamjenika posjetilo vojvođanske Hrvate i dogovorili suradnje, Gordan Markotić i Zvonimir Frka-Petešić govore o priprema Hrvatske za predsjedanje Vijećem EU-a.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 26.09.2019 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1. sat (26.9.2019.)

Govorom na općoj raspravi 74. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović završila je američku turneju. Sudjelovala je na konferenciji Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka, poznatijom pod kraticom - ACAP, a u obraćanju je zahvalila članovima na trudu i radu u korist razvoja hrvatskog gospodarstva i društva te jačanju tradicionalno dobrih gospodarskih odnosa između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država. Pozdravila je američka ulaganja u Hrvatskoj, kao i stalna nastojanja hrvatske i američke strane za pregovaranjem Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Hrvatske i Sjedinjenih Država. Poslije Clevelanda, hrvatska predsjednica i ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovali su na 125. obljetnici Hrvatske bratske zajednice u Pittburghu, najmnogoljudnije i najuspješnije hrvatske iseljeničke organizacije u svijetu. U Buenos Airesu će se od, 28. do 30. studenog, održati 5. Susret hrvatske dijaspore Južne Amerike. Ta je konferencija za samo četiri godine izrasla u iznimno važan skup za gospodarsku i kulturnu suradnju Hrvatske s tim udaljenim dijelom svijeta, potvrdio nam je to ugledni poduzetnik i predsjednik Argentinsko - hrvatske gospodarske komore Marcus Pejačević. ''Gradimo poslovne mostove'' - naziv je 5. susreta poslovnih ljudi drugoga naraštaja u Zagrebu, poznatijeg kao Meeting G2. Konferencija se održava s ciljem povećanja ulaganja iseljeništva i izvoza hrvatskih proizvoda. \cf0\kerning0

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 05.09.2019 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1. sat (5.9..2019.)

Potpisivanje Ugovora o potpori Hrvatima u BiH, gradišćanski Hrvati pomažu obnovu vrtića u Vukovaru, u Splitu otvorena Galerija slika hrvatske dijaspore, Hrvati u Rumunjskoj ostali bez signala za Hrvatsku televiziju, Hrvati u Vojvodini hodočastili na Bunaričko proštenje.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 29.08.2019 20:15

Hrvatima izvan domovine, 1. sat - 29.8.2019.

Hrvatski veleposlanik u Mađarskoj dr. Mladen Andrlić o suradnji Mađarske i Hrvatske, najava znanstvenog simpozija Pasionske baštine o korizmenom nasljeđu Hrvata u dijaspori, nova vojvođanska manifestacija "Rič pod đermom".

Poslušajte