HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT

HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT

Emisija posvećena aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se četvrtkom od 20.15 do 21.00, izravno – istovremeno Prvi program i Glas Hrvatske.

Posljednje emisije

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 21.05.2020 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1. sat (21.5.2020.)

Stanje u Bosni i Hercegovini s pandemijom korona virusa i pripreme za izbore. U HNV-u Vojvodini traže hitnu i konkretnu potporu Hrvatske radi zaštite školstva i hrvatske manjine u Srbiji zbog nedavnih optužbi da se promovira hrvatsko jezično čistunstvo i Neovisna Država Hrvatska. Nakladnik Školska knjiga užurbano radi na odabiru udžbenika za početak nove školske godine, žele izdavati knjige koje bi pomogle i u hrvatskim školama u svijetu. U Mostaru se ubrzano radi na digitalnoj transformaciji Sveučilišta, srednjih škola i drugih obrazovnih ustanova.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 30.04.2020 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1. sat (30.4.2020.)

Stanje s korona virusom u mostarskoj Sveučilišnoj bolnici. Studenti iz Bosne i Hercegovine se vraćaju na nastavu na hrvatskim sveučilištima, trebaju li u izolaciju nakon ulaska u Hrvatsku? Hrvatsko-mađarski diplomatski odnosi na zavidnoj razini. I hrvatske škole u Mađarskoj provode nastavu na daljinu.