HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT

HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 1. SAT

Emisija posvećena aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se četvrtkom od 20.15 do 21.00, izravno – istovremeno Prvi program i Glas Hrvatske.

Posljednje emisije

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 08.10.2020 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1.sat (8.10.2020.)

Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić i ravnatelj Radio televizije Herceg Bosne Stipo Galić potpisali ugovor o suradnji i nabavi radijskih i televizijskih programskih sadržaja HRT-a i RTV Herceg Bosne iz Mostara. Hrvatski veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić primio predstavnike Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport, koja već tri desetljeća u austrijskom glavnom gradu uspješno okuplja više kulturnih i sportskih društava te klubova, a most je povezivanja između Austrije i Hrvatske. Zastupnik u Europskom parlamentu i član Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača dr. Tomislav Sokol, imenovan izvjestiteljem Europske pučke stranke za politiku tržišnog natjecanja.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 01.10.2020 20:15

Hrvatima izvan domovine - 1. sat (1.10.2020.)

Američki državni tajnik Mike Pompeo stiže u Hrvatsku, nameće se rješenje pitanja dvostrukog oporezivanja i ukidanja američkih viza hrvatskim državljanima. Pogoršalo se stanje i broj oboljelih od korona virusa u Hercegovini. U Švicarskoj se održao referendum, u Hrvatskoj matici iseljenika predstavljen Zbornik Hrvatska izvan domovine 3.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 24.09.2020 20:15

hrvatima izvan domovine - 1.sat (24.9.2020.)

O aktualnostima u hrvatskoj vanjskoj politici te o statusu Hrvata u Bosni i Hercegovini razgovaramo s ministrom Grlić Radmanom. Da bi se mlade potaknulo da promišljaju o tradicijskoj kulturi, Hrvatska matica iseljenika pokrenula je natječaj - projekt „Što mi znači… ?" Predsjednik Hrvatske narodnosne samouprave baranjske županije u Mađarskoj Mišo Šarošac i ravnatelj Neprofitnog poduzeća Hrvatske državne samouprave Croatica Čaba Horvat u budimpeštanskom sjedištu poduzeća potpisali su ugovor o suradnji na području kulture, nakladništva i ostvarenju zajedničkih projekata.