HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 2. SAT

HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 2. SAT

Emisija posvećena aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se četvrtkom od 21.05 do 22.00, izravno – istovremeno Prvi program i Glas Hrvatske.

Posljednje emisije

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 23.05.2019 21:05

Hrvatima izvan domovine - 2. sat (23.5.2019.)

U sklopu projekta Europske unije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske ''Ne živiš snove dok spavaš, probudi se'' u Pakracu je premijerno izvedena adaptacija poznatoga hrvatskog mjuzikla ''Tko pjeva, zlo ne misli''. Velebitske degenij, nagrade za najbolji novinarski rad na području zaštite okoliša i prirode u prošloj godini uručena je i našoj novinarki Mirjani Žugec Pavičić u kategoriji radijskih priloga za reportažu o onečišćenju mazutom luke Bršica u Raškom zaljevu. U Splitu je proteklog vikenda održana 2. Međunarodna konferencija o iseljeničkom turizmu te njegovoj nacionalnoj i globalnoj perspektivi. Večernjakov pečat, najprestižniji društveni događaj u Bosni i Hercegovini, koji iz godine u godinu afirmira ljude koji svojim djelovanjem u različitim životnim područjima daju pečat vremenu u kojem žive. Osobama godine proglašeni su Vatreni i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.\cf0

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 16.05.2019 21:05

Hrvatima izvan domovine - 2.sat (16.5.2019.)

Poduzeće Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj Croatica održalo svečanost u povodu otvorenja nove zgrade u IX.okrugu Budimpešte. Na Festivalu povijesti - Kliofestu predstavljena knjiga "Hrvati u Boki kotorskoj: Migracije, svadbeni običaji, identiteti". U Mađarskome institutu u Zagrebu predstavljen zbornik "Etnografija Hrvata u Mađarskoj".

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 11.04.2019 21:05

Hrvatima izvan domovine - 2. sat (11.4.2019.)

Natjecanje u recitiranju na hrvatskome jeziku u Pečuhu, "Prelje" Hrvatskog kulturnog centra iz Subotice u Vojvodini nastupile u Zagrebu, Miroslava Hadžihusejnović Valašek dobila nagradu za životno djelo Pasionske baštine iz Zagreba, najava korizmene turneje ansambla Lado, izložba Umjetnine od jaja Bečanina Zorana Lucića u Rimu, podravske pisanice darovane otoku Šolti.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 04.04.2019 21:05

Emisija 04.04.2019.

Kako bi tijek liječenja male Riječanke Mile Rončević protekao bez dodatnih poteškoća posebno se angažirala Nacionalna federacija američkih Hrvata, na čijem je čelu Steven Rukavina. Taj je slučaj za američko-hrvatskog onkologa dr. Stevena Živka Pavletića otvorio neka važna pitanja, kao što je mali postotak izlječenja leukemija u Hrvatskoj i nepovjerenje u hrvatski zdravstveni sustav. \cf0 Dvije strane i dva pogleda na Venezualensku krize - poduzetnika Josipa Hrgetića iz Caracasa i Ricarda Luquea iz Maracaya. \cf1 Nakon puta u Rio de Janerio, predsjednik hrvatskog PEN-a, pisac i prevoditelj Tomica Bajsić piše novu zbirku pjesama te dovršava slikovnicu o kulturi Maja.\cf0

Poslušajte