HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 3. SAT

HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 3. SAT

Emisija posvećena aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se četvrtkom od 22.30 do 23.00, izravno – istovremeno Prvi program i Glas Hrvatske.

Posljednje emisije

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 29.11.2018 22:30

Hrvatima izvan domovine - 3. sat, Hrvatski stil: Muzej uja u Škripu

Muzej uja na Škripu na Braču omiljeno je turističko odredište na tom otoku. U vlasništvu je obitelji Krune Cukrova koji je s puno ljubavi obnovio staru prešu i uljaru staru više od stoljeća.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 08.11.2018 22:30

Hrvatiima izvan domovine - 3. sat (Hrvatski stil - KONAVLE) , 8.11.2018.

Konavle - nekad žitnica Dubrovačke Republike, danas ladanjski raj Dubrovačko-neretvanske županije. Obnovljena kulturno-povijesna baština - impozantni Sokolgrad, Knežev dvor u Pridvorju, mlinovi na rijeci Ljutoj, nasadi autohtone dubrovačke malvasije, atraktivne ruralne kuće za odmor, obiteljska gospodarstva s ponudom tradicijske gastronomije, uz glasoviti linđo i bogato svilom vezeno konavosko ruho, neupitno utječe na snažni razvoj Konavala kao agroturističkog središta te jedne od najboljih i najrazvijenijih regija ruralnog turizma Hrvatske.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 01.11.2018 22:30

Hrvatima izvan domovine - 3.sat (1.11.2018.)

Svake se godine u Blatu, u spomen na predivnu legendu ali i očuvanje blatske tradicije i običaja ususret blagdanu Svih Svetih i Dana župe Blato, na mjesnoj Plokati u Luži održava izložba, blagoslov i degustacija tradicionalnih blatskih lumblija.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 25.10.2018 22:30

Hrvatima izvan domovine - 3.sat (25.10.2018.)

Atmosfera iz Fiderstadta sa šeste smotre hrvatske etno baštine u organizaciji Folklornog društva Ruža iz Filderstadta malo je koga ostavila na mjestu. Ples, pjesma i druženje pravi su lijek svima, a posebno važni našima izvan Hrvatske. Nasupilo je 17 folklornih društava iz Njemačke, Švicarske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, a nas je oduševio velik broj mladih entuzijasta - čuvara hrvatske etno baštine. Sudeći po njihovu interesu za folklor i sve ono izvorno iz Hrvatske - hrvatski će jezik i običaji još dugo živjeti izvan domovine.