HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 4. SAT

HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 4. SAT

Emisija posvećena aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se četvrtkom od 23.05 do 24.00, izravno – istovremeno Prvi program i Glas Hrvatske.

Posljednje emisije

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 06.06.2019 23:05

Hrvatima izvan domovine - 4. sat (6.6.2019.)

Izložba o Nikoli Tesli u Budimpešti, razgovor s Lukom Budakom, u Rijeci predstavljen film "Plešivica, od imena do..", Kineskinja Katarina Li uči hrvatski jezik u Hrvatskoj, u Mađarskoj predstavljena knjiga "Živi svoj ..."

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 30.05.2019 23:05

Hrvatima izvan domovine - 4. sat, 30.5.2019.

Tri godine portala Moja domovina, projekt Erasmus + privlači sve više studenata u razmjeni da dođu u Hrvatsku, Maja Gnjidić Verdecchio je jedina strankinja proglašena Najljepšom mamom Italije, suradnja hrvatskih i mađarskih knjižnica, operom Aida otvara se 67. Ljubljana festival, režija Dražen Siriščević, naši operni solisti, zbor i balet splitskog HNK-a, dirigent Ivo Lipanović.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 16.05.2019 23:05

Hrvatima izvan domovine - 4.sat (16.5.2019.)

Svečanim programom i domjenkom Hrvatska kulturno-umjetnička i sportska zajednica Berlin obilježila i proslavila 35. godišnjicu postojanja. U galeriji Magyar Műhely u Budimpešti otvorena izložba foto umjetnika Darka Bavoljaka iz Hrvatske. u Mostaru otvorena izložba fotografija Drage Sopte "Vatreno ljeto". Kako se snašla mala hrvatska nogometna kolonija u Kuvajtu - zemlji sunca, nafte i visokoga standarda?

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 18.04.2019 23:05

Hrvatima izvan domovine - 4.sat (18.4.2019.)

Rumunjski Hrvat iz Karaševa Nikola Lauš - kancelar temišvarske biskupije - predstavio je tu biskupiju u kojoj žive rumunjski Hrvati koji su, kako ističe, oduvijek govorili hrvatski jezik i pripadali katoličkoj vjeri. Za to postoje dokazi još iz 1582. godine kad su vjernici Hrvati pisali papi Grguru da im pošalje svećenike koji bi im držali bogoslužja na narodnom ilirskom tj. hrvatskome jeziku. Osvježiti i obogatiti znanja i iskustva naših ljudi, obrazovati, širiti međunarodnu mrežu t to je misija mladog poduzetnika Ante Lučića. Nakon školovanja u Damasku, Bremenu i Hamburgu i karijere u Njemačkoj, vratio u Zagreb i osnovao tvrtku koja se bavi karijernim i obrazovnim savjetovanjem, pomaže stranim državljanima koji useljavaju u našu zemlju, hrvatskim tvrtkama u što boljem snalaženju na međunarodnom tržištu, a povezuje i poslovne ljude iz Hrvatske i iseljeništva. Vitez je zasigurno grad mladih. Sportski klubovi, udruge, folklorna društva, okupljaju na stotine mladih Lašvanske doline. posebno mjesto ima Gradsko kazalište mladih, amaterska kazališna skupina koja kroz nekoliko postava, od najmanjih do odraslih, ima stotine nastupa tijekom godine u BiH i inozemstvu. Takva brojka respektabilna je i za profesionalna kazališta.

Poslušajte