HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 4. SAT

HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 4. SAT

Emisija posvećena aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se četvrtkom od 23.05 do 24.00, izravno – istovremeno Prvi program i Glas Hrvatske.

Posljednje emisije

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 21.05.2020 23:05

Hrvatima izvan domovine - 4. sat (21.5.2020.)

Hrvati u Vojvodini unatoč teškoj financijskoj situaciji i epidemiji korona virusom nastoje održati žetvene svečanosti - Dužijancu. U Mađarskome mjestu Nardi u tijeku je obnova i modernizacija hrvatskog dječjeg vrtića. Mađarska Vlada i oporbene stranke na parlamentarnoj sjednici održanoj 7. svibnja podjednako su podržale amandmane na Zakon o pravima narodnosti koje je podnio Odbor za narodnosti Mađarskog parlamenta. Monsignor Juraj Jezerinac, prvi vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, a sad vojni biskup u miru, ima dugogodišnji staž u službi iseljenim Hrvatima u Kanadi. I danas ih rado posjećuje, ali i prati nastupe folklornih skupina koje iz te zemlje dolaze nastupati u Zagrebu.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 05.03.2020 23:05

Hrvatima izvan domovine - 4.sat (5.3.2020.)

U priredbenoj dvorani Croatice u Budimpešti predstavljena je knjiga Živka Mandića „Misec sjajni razastro strminu“ koja sadrži pučke pjesme Hrvata u Mađarskoj. U Budimpešti otvorena izložba "Miroslav Kraljević i njegovi sljedbenici u Budimpešti". U moslavačkom Hercegovcu održana je dvadeset i šesta po redu, kulturna manifestacija Dani hrvatskoga pučkog teatra.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 13.02.2020 23:05

Hrvatima izvan domovine - 4. sat (13.2.2020.)

Didaktički priručnik za matematiku za hrvatske škole u Njemačkoj, priznanja predsjednice Kolinde Grabar Kitarović uglednim Hrvatima - nagrađeni i Hrvati iz Mađarske, in memoriam Vladimir Kranjčević, 30 godina od emitiranja pjesme "Jedna je Hrvatska", autora Josipa Čenića, Hrvata iz Beča, Tonino Picula nominiran za EU Oscar u području energetike.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 06.02.2020 23:05

hrvatima izvan domovine - 4.sat(6.2.2020.)

Mlada hrvatska političarka iz Mozartova rodnog grada, rođena Osječanka Delfa Kosić predstavlja novi projekt Hrvatske kulturno-umjetničke udruge Hrvatski san iz Salzburga pod nazivom KroSchau. Katoličko društvo "Ivan Antunović" iz Subotice priredilo tradicijske "Razgovore“. Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru obilježilo 25 godina postojanja. U Melbourneu na stadionu Dinama St Albans, održan dvostruki program: revija Odltimera i Cro kup četiri hrvatska ligaša iz NPL Viktorije.

Poslušajte