HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 4. SAT

HRVATIMA IZVAN DOMOVINE - 4. SAT

Emisija posvećena aktualnim događajima u zemlji i svijetu tematikom vezana za hrvatske iseljenike. Uz to, emisija obiluje razgovorima s Hrvatima koji žive i rade u svijetu. Emitira se četvrtkom od 23.05 do 24.00, izravno – istovremeno Prvi program i Glas Hrvatske.

Posljednje emisije

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 08.04.2021 23:05

Hrvatima izvan domovine - 4. sat (08.04.2021.)

U sklopu ciklusa emisija Baština, Radio Dubrovnika, ovaj tjedan u programu Glasa Hrvatske prisjetili smo se jednog Uskrsnog izdanja dugogodišnjeg dubrovačkog baštinskog bisera u radijskome eteru, autorice Maje Nodari, koji prigodno želimo podijeliti s vama u tjednu ovogodišnje proslave Kristova uskrsnuća. U posebnom blagdanskom ugođaju, autorica nam pripovijeda o važnosti i ukorijenjenosti Uskrsa u sveopću kulturu Europe, pa tako i naših, hrvatskih krajeva, a fokusira se na drevnu dubrovačku glazbenu povijest, u duhu istraživanja uglednog dubrovačkog i hrvatskog muzikologa dr. Miha Demovića.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 31.12.2020 23:05

Hrvatima izvan domovine - 4. sat (31.12.2020.)

Javljanje uživo Tadije Kristijana Babića s Banovine o trenutnom stanju na terenu. Osvrt rada Hrvatske matice iseljenika u 2020. godini. Čestitka Božića i nove godine Dore Matošić, Hrvatice rođene u Meksiku koja je posljednje tri godine u Hrvatskoj.

HRT – Glas Hrvatske — Četvrtak, 19.11.2020 23:05

Hrvatima izvan domovine - 4. sat (19.11.2020.)

Početkom siječnja 2020. Klapa sveti Juraj HRM najavljuje proslavu velike obljetnice – 20 godina od osnutka. U tih 20 godina nastupali su diljem domovine i svijeta, stekavši status jedinstvenog branda hrvatskoga naroda. Klapa djeluje u sklopu Orkestra oružanih snaga Republike Hrvatske od 2001. godine, a tijekom svog dugogodišnjeg rada objavili su 11 albuma čija se tematika proteže od tradicionalnih dalmatinskih klapskih pjesama, napjeva svjetovnog i duhovnog karaktera, do domoljubnih i popularnih pjesama zabavne glazbe, pod umjetničkim vodstvom Dragice Bošnjak, Vladana Vuletina i Maria Božića. U današnjem sastavu klape su Hrvoslav Kužić, Ivica Kuzmanić, Domagoj Žanić, Darko Tranfić, Bruno Andrić, Goran Bralić, Jakov Šegvić, Ignjacio Tranfić i Marko Bralić, stožerni narednik i voditelj klape. Upravo s njim podijelit ćemo večeras divna iskustva koja su stekli svojim nastupima, od Lourdesa, s kraja na kraj svijeta, do Vukovara. Naš gost je stožerni narednik Marko Bralić, voditelj Klape sv. Juraj HRM.