Jezik i predrasude

Jezik i predrasude

Jezik i predrasude - emisija u kojoj hrvatski lingvisti analiziraju našu jezičnu svakodnevicu, otkrivaju zanimljivosti o živim i nestalim jezicima i kulturama, istražuju zamršene odnose između jezika i misli, spola, politike, medija, pa čak i zločina!

Želite li saznati što nam jezik može reći o društvu u kojem živimo i o nama samima, želite li čuti kakve nam to priče pripovijeda o prošlosti i kakva će biti naša jezična budućnost – slušajte „Jezik i predrasude“.

Jezik i predrasude špica

Posljednje emisije

HRT – HR 1 — Utorak, 14.01.2020 13:30

Povijest konceptualne leksikografije

Što je konceptualna leksikografija? Koja je razlika između abecednih rječnika i tezaurusa? U emisiji Jezik i predrasude, dr. Anja Nikolić Hoyt iz Zavoda za lingvistička istraživanja Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, voditeljica projekta Somatski tezaurus hrvatskoga jezika, u prvoj emisiji ciklusa posvećenog konceptualnoj leksikografiji, otkriva nam ovo fascinantno područje jezikoslovne znanosti koje na osobit način propituje veze jezika, uma i stvarnosti. Urednica je Irena Plejić Premec.

HRT – HR 1 — Utorak, 07.01.2020 13:30

Konceptualna leksikografija

Najave

Jezik i predrasude

Utorak, 21.01.2020. 13:30 - 13:55

U Zavodu za lingvistička istraživanja Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti malena grupa stručnjaka već nekoliko godina marljivo radi na izradi Somatskog tezaurusa hrvatskog jezika - konceptualno ustrojena digitalnog jezičnog resursa ...

Sve najave