Koncert na Prvom

Koncert na Prvom

Koncert na Prvom programu Hrvatskoga radija . .

 

Posljednje emisije

HRT – HR 1 — Nedjelja, 11.10.2020 20:15

Koncert na Prvom: Koncert Bečke filharmonije u Schoenbrunnu

Koncert na Prvom ove nedjelje ekskluzivno donosi odgođeni prijenos posebnog koncerta Bečke filharmonije iz vrta dvorca Schönbrunn koji je u posebnim epidemiološkim prilikama bio dostupan manjem broju prisutnih. Upravo su izravni i odgođeni TV i radijski prijenosi u više od 80 zemalja nadomjestili brojnost slušateljstva koja je znala na takvim koncertima, koji se pod naslovom "Summer Night Concert" održavaju od 2004. godine biti i do 100 tisuća. Ove godine je 18. rujna program pod dirigentskim vodstvom karizmatičnog ruskog dirigenta Valerija Gergijeva osmišljen na temu "ljubav" uz raznolike ulomke iz orkestralne, filmske, baletne, operne i operetne glazbe. Prvi put u ovom nizu koncerata nastupio je poznati tenor Jonas Kaufmann u arijama Masseneta, Kalmana i Puccinija.

HRT – HR 1 — Nedjelja, 13.09.2020 20:15

Koncert na Prvom: Filmska glazba Johna Williamsa uz Bečku filharmoniju i Anne-Sophie Mutter

Jedan od najpoznatijih i najslavnijih skladatelja filmske glazbe, Oscarima, Emmyima i Grammyima nagrađivani John Williams ostvario je prošle godine za nakladničku etiketu Deutsche Gramophon album "Across the Stars - The Music of John Williams" na kojem je neke filmske teme obradio za solisticu glasovitu violinisticu Anne-Sophie Mutter. Upravo su oboje u siječnju ove godine taj program predstavili publici bečkog Musikvereina uz sjajnu Bečku filharmoniju na koncertu koji ekskluzivno donosimo u ciklusu Koncert na Prvom. Poznate i omiljene teme iz filmova Stevena Spielberga i Georgea Lucasa u nekim novim aranžmanima i blistavoj svirci pod dirigentskim vodstvom samog skladatelja, Johna Williamsa, koji je rekao da mu je taj nastup u Beču bio jedna od značajnih počasti. Koncertna večer uz poznate teme iz filmova "Ratovi zvijezda", "Jurski park", "ET", Schindlerova lista", te niza filmova o Indiani Jonesu ili Harryu Potteru, do manje poznatih melodija iz filmova "Sabrina", "Daleki horizont" ili "Vještice iz Eastwicka", jedinstveni bogati orkestralni zvuk Bečke filharmonije u sasvim novoj situaciji holivudskih partitura ostvarena je kao posebna snimka "John Williams u Beču".

HRT – HR 1 — Nedjelja, 28.06.2020 20:15

Emisija 28.06.2020.

Večeras ćete slušati snimku humanitarnog koncerta Jacquesa Houdeka održanog u HNK u Zagrebu 19.2. 2012. Tada su mu se na pozornici pridružile Josipa Lisac, Vanna, Ivana Kindl, Valentina Fijačko i Renata Sabljak.

HRT – HR 1 — Nedjelja, 16.02.2020 20:05

Koncert na Prvom: U spomen na maestra Vladimira Kranjčevića (1936-2020)

U spomen na nedavno preminulog maestra Vladimira Kranjčevića u ciklusu Koncert na Prvom donosimo njegov posljednji koncert u ciklusu Kanconijer, održan uz umjetnikov 80. rođendan, a u nizu koncerata kojima se oprostio od aktivne glazbeničke karijere. Simfonijski orkestar HRT-a, te Zbor HRT-a i zbor "Ivan Goran Kovačić" uz soliste Martinu Zadro, Martinu Gojčeta Silić, Domagoja Dorotića i Luciana Batinića 17. studenog 2016. godine tumačili su pod vodstvom Vladimira Kranjčevića djela Antona Brucknera: Sedmu simfoniju u E-duru, i njegov "Te Deum".

Sljedeća emitiranja

Nedjelja, 01.11.2020. 20:15 - 22:00

Nedjelja, 08.11.2020. 20:15 - 22:00