Licem u lice

Licem u lice

Emisija o aktualnostima s domaće i strane filmske scene, svaki četvrtak, osim preko ljeta; zahtijeva snimanje na terenu, uključuje goste u studiju, komentare filmskih stručnjaka i kritičara, ponekad i suradnju kolega iz centara HR-a.

Posljednje emisije

HRT – HR 1 — Četvrtak, 12.03.2020 16:30

Emisija 12.03.2020.

UREDNIK: IVAN ŽAKNIĆ U emisiji o filmu Licem u lice donosimo razgovor s redateljem Jurom Pavlovićem čiji je dugometražni prvijenac Mater nedavno nagrađen na beogradskom FEST-u. Pitamo se i je li Pixarov crtić Naprijed uistinu korak naprijed za tu produkcijsku kuću, a otkrivamo i zašto se Nevidljivi čovjek može smatrati jednim od najugodnijih ovogodišnjih kino iznenađenja.

HRT – HR 1 — Četvrtak, 05.03.2020 16:30

Emisija 05.03.2020.

Zašto je francuski oskarovac Michel Hazanavicius u svom recentnom naslovu "Zaboravljeni princ" posegnuo za stilsko-tematskim postulatima Hollywooda i kakav je konačni ishod? Zašto su braća Josh i Benny Safdie zaslužili unisono pozitivne kritike za svoj krimić "Uncut Gems" i Adama Sandlera učinili velikim glumcem? Kako će se u zagrebačkoj Kinoteci obilježiti šest desetljeća od snimanja Hitchockova "Psiha"? Na ta pitanja odgovaramo u emisiji o filmu Licem u lice.

HRT – HR 1 — Četvrtak, 27.02.2020 16:30

Emisija 27.02.2020.

UREDNIK: IVAN ŽAKNIĆ Kako je u Zovu divljine, klasičnoj holivudskoj pustolovini zaogrnutoj u ruho suvremene tehnologije, jedan pas preuzeo glavnu ulogu velikom glumcu Harrisonu Fordu? Zašto britanski redatelj Ken Loach i u socijalnoj drami Oprostite, mimoišli smo se, ustrajava na poželjnosti klasne borbe? Predstavljen je program Zagrebdoxa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma, koji se ove godine održava u novom terminu i na novoj lokaciji. Središnje su to teme emisije o filmu Licem u lice.

HRT – HR 1 — Četvrtak, 20.02.2020 16:30

Emisija 20.02.2020.

UREDNIK: IVAN ŽAKNIĆ U emisiji o filmu Licem u lice prisjećamo se našeg velikog redatelja Vatroslava Mimice koji nas je napustio prije par dana. Donosimo detalje programa Berlinskog filmskog festivala te se osvrćemo na filmove "Mladi Ahmed" miljenika festivala i kritičara belgijske braće Dardenne i začudnu DC-ijevu avanturu Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn.