Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a

Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a

Putem izravnih prijenosa prisustvujemo cijeloj koncertnoj sezoni Simfonijskog orkestra HRT-a koja se održava u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Uz naš Orkestar ugledni solisti i gostujući dirigenti izvode širok repertoar vrhunskih djela svjetske glazbene baštine, kao i djela hrvatskih autora.

Stanka koncerta ispunjena je razgovorima s dirigentom i solistima.

Posljednje emisije

HRT – HR 3 — Četvrtak, 13.12.2018 19:30

SNIMKA IZRAVNOG PRIJENOSA KONCERTA

Izravni prijenos koncerta iz Velike dvorane Vatroslav Lisinski Sergej Krylov, jedan od najuglednijih violinista današnjice, bit će solist u Koncertu za violinu i orkestar Petra Iljiča Čajkovskog. U čast 150. obljetnice smrti Gioachina Rossinija orkestar će izvesti uvertiru operi Talijanka u Alžiru i suitu iz baleta Fantastični bazar koju je prema Rossinijevim klavirskim djelima skladao Ottorino Respighi. Dirigira maestro Enrico Dindo. Tijekom stanke poslušajte razgovor sa solistom i dirigentom. Urednica i voditeljica: Gordana Krpan

HRT – HR 3 — Četvrtak, 08.11.2018 19:30

Snimka izravnog prijenosa koncerta

Poslušajte izravni prijenos koncerta Majstorskog ciklusa simfonijskog orkestra HRT-a iz velike dvorane Vatroslava Lisinskog.

HRT – HR 3 — Četvrtak, 04.10.2018 19:30

Snimka izravnog prijenosa koncerta Majstorskog ciklusa

Izravni prijenos prvog koncerta nove koncertne sezone iz velike dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu Ovim koncertom Hrvatski radio sudjeluje u koncertnoj sezoni Europske radijske unije. Za pultom orkestra bit će maestro Enrico Dindo, već četvrtu sezonu šef dirigent Orkestra, a ovaj će put, kao i često do sada, nastupiti u dvostrukoj ulozi - kao violončelist i dirigent. Gost solist proslavljeni je hrvatski hornist Radovan Vlatković, koji će izvesti Koncert za rog i orkestar Johna Williamsa, legendarnog, danas 86-godišnjeg američkog skladatelja poznatog ponajprije po filmskoj glazbi. Tijekom više od šest desetljeća duge karijere Williams je skladao neke od najpopularnijih i najprepoznatljivijih partitura za mnoge danas antologijske filmove kao što su Ratovi zvijezda, Ralje, Supermen, E.T., Indiana Jones, Schinlerova lista i mnogi drugi. U drugome dijelu očekuje nas 2. simfonija Roberta Schumanna. Početak koncerta pomalo je neobičan, ponajprije zato što pripada području komorne, a ne orkestralne glazbe. No budući da pozornicu večeras dijele sjajan violončelist i hornist, razmišljanje o tome što bi zajedno mogli svirati, dovela ih je do prekrasne Schumannove skladbe Andante i varijacije u B-duru, pisane za neobičan sastav - dva violončela, dva klavira i rog.U izvedbi tog djela Radovanu Vlatkoviću i Enricu Dindu pridružit će se vođa dionica violončela Branimir Pustički, te ugledni pijanisti Petra Gilming i Danijel Detoni. Tijekom stanke poslušajte razgovor s maestrom Dindom i Radovanom Vlatkovićem. Urednica i voditeljica prijenosa: Gordana Krpan

HRT – HR 3 — Četvrtak, 07.06.2018 19:30

Snimka izravnog prijenosa koncerta

Poslušajte izravni prijenos koncerta Majstorskoga ciklusa Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod vodstvom Enrica Dinda iz dvorane Vatroslav Lisinski. Na programu su Koncertna uvertira Borisa Papandopula, 3.Koncert za klavir i orkestar u C-duru Sergeja Prokofjeva i 4.Simfonija u e-molu Johannesa Brahmsa.

Poslušajte