Pomorska večer

Pomorska večer

Emisija posvećena pomorstvu, brodarstvu i općenito temama vezanim uz more. Tradicionalno u okviru emisije idu pozdravi pomorcima. Svaka peta emisija emitira se iz splitskog studija HR-a. Urednik i voditelj je Zoran Vukičević.

Posljednje emisije

HRT – Radio Split — Ponedjeljak, 21.06.2021 20:15

Emisija 21.06.2021.

Iz sadržaja Pomorske večeri koja se emitira iz splitskog studija Hrvatskog radija izdvajamo: - Pomorska škola u Splitu otvorila vrata za nove generacije. - Lučka kapetanija u Splitu sezoncima popunjava ispostave po akvatoriju, u prvih 6 mjeseci izdano dvostruko više svjedodžbi i dozvola. - Pomorci se učestalo žale na poslovnu politiku tvrtki, posla je previše, a posade premalo. - Bilježi se ukupni rast svjetskog trgovačkog prometa, otvara se i sjeverni morski put. - U EU parlamentu slažu se novi propisi za kontrolu ribarstva u Uniji. - Doznat ćemo najnovije vijesti iz svijeta pomorstva i brodarstva i naravno gdje se nalaze naši pomorci.

HRT – Radio Split — Ponedjeljak, 12.04.2021 20:15

Emisija 12.04.2021.

U najavi emisije Pomorska večer koja se emitira iz splitskog studija izdvajamo: - Vlada i resorni ministar dali punu potporu kako bi se pomorci u svibnju našli na listi prioriteta. - Iz Croatia Airlinesa pojašnjavaju kako se na dnevnoj bazi mijenjaju pravila za putnike u tranzitu, što se traži, koje potvrde. - Kap. Dumanić nakon sueske krize govori o složenom odnosu zapovjednik - pilot, pri upravljanju brodom. - Razgovaramo s pomorcem koji već 20 godina plovi na "off-shore" brodovima. - Istraživanje: kakvo je zdravlje pomoraca, kako se nose s Covid krizom, što vole, žele, što ne vole!!!!! - Doznat ćemo i novosti iz svijeta pomorstva i gdje se nalaze pomorci koji plove pod našom zastavom!... Urednik Zoran Vukičević.

HRT – Radio Split — Ponedjeljak, 08.03.2021 20:15

Emisija 08.03.2021.

U najavi Pomorske večeri koja se 8. 3, od 20.15.minuta emitira iz splitskog studija izdvajamo: - Žene su posljednjih godina sve brojnije i na pomorskim fakultetima i na brodovima, ipak rijetke su u odjelu stroja no upravo takvu mladu časnicu, na međunarodni Dan žena, našli smo u Splitu... - Pomorci su do kraja veljače prijavili poreze... - Hidrografski institut u Splitu izdao je novi peljar Jadrana, slijedi elektroničko izdanje... - Vlasnici charter tvrtki u poslovnim problemima... - Ribari nakon lovostaja upravo početkom ožujka izlaze najviše na more... - Sve je više projekta i planova za brodove na alternativni pogon... - Čut ćemo i novosti iz svijeta pomorstva i brodarstva, ali naravno i gdje se nalaze naši pomorci... Urednik Zoran Vukičević.

HRT – Radio Split — Ponedjeljak, 01.02.2021 20:15

Emisija 01.02.2021.

U najavi Pomorske večeri koja se u ponedjeljak 1. veljače 2021. emitira iz splitskog studija izdvajamo: - bliži se vrijeme prijave poreza, pomorci na stranim zastavama mogu putem aplikacije na E-građanin priložiti svoje potvrde o primanjima i provjeriti obveze ali i uložiti žalbe ministarstvu... - brodari diljem svijeta u svoje obvezne zahtjeve uz liječničke potvrde uvrštavaju i, za sada još neobvezno, cijepljenje protiv Covid-19, pitanje je samo dana kada se pomorci neće moći ukrcati bez toga... - pomorske udruge u Hrvatskoj zatražile su od Ministarstva mora hitno uvrštavanje pomoraca u prioritetnu listu djelatnika za cijepljenje. Kada bude na raspolaganju, mjesečno će trebati oko 500 doza cjepiva, ali i plan, vremenski protokol postupanja... - stručnjaci iz Osijeka i Splita projektiraju najveći hibridni jedrenjak, pogon na električnu energiju i vjetar... - veliki kruzeri zbog sloma te grane gospodarstva dijelom idu u raspremu pa i rezalište, ali se grade novi, u očekivanju oporavka... - uz druge zanimljive priče čut ćemo i najnovije vijesti iz pomorstva i gdje se nalaze naši brodovi i pomorci...

Komentari

Sljedeća emitiranja

Ponedjeljak, 27.09.2021. 20:15 - 21:00

Ponedjeljak, 27.09.2021. 21:05 - 22:00

Ponedjeljak, 27.09.2021. 22:30 - 23:00