Portret umjetnika u drami

Portret umjetnika u drami

Predstavljanje umjetničkog puta hrvatskih kazališnih stvaralaca (glumaca, redatelja, skladatelja, kostimografa, scenografa, pisaca) kroz razgovor, uvodni esej te ulomke iz kazališnih i radijskih ostvarenja portretirane osobe.

Posljednje emisije

HRT – HR 3 — Petak, 07.02.2020 13:30

PORTRET GLUMCA VELIMIRA ČOKLJATA

Glumac Satitičkog kazališta Kerempuh, Velimir Čokljat, studirao je u prvom naraštaju polaznika dislociranog studija zagrebačke Akademije dramske umjetnosti u Osijeku nakon čega je, kao glumac te ravnatelj drame, bio angažiran u osječkom HNK-u, a kraće vrijeme bio je i član ansambla HNK-a u Zagrebu. Velimira Čokljata portretirala je te s njim razgovarala Željka Turčinović.

HRT – HR 3 — Petak, 27.12.2019 13:30

PORTRET GLUMICE I REDATELJICE SENKE BULIĆ

Senka Bulić svoj je glumački debi na profesionalnoj kazališnoj pozornici imala još kao tinejdžerica, potkraj 1970-ih, a po završenom studiju glume ostvarila je niz upamtljivih kreacija u Teatru ITD, ZKM-u, Trešnji, Komediji, splitskom HNK-u te brojnim drugim kazalištima i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Uz priču o njezinoj glumačkoj karijeri, u ovoj emisiji portretiramo Senku Bulić i kao redateljicu izrazito suvremenog senzibiliteta koji je ponajviše imala priliku iskazati u predstavama vlastitog kazališta, Hotel Bulić, osnovanog 2001. godine.