Srcolomka

Srcolomka

Lea Domijan Fišter (Foto: Vjekoslav Tićak/Radio Rijeka)

Emisija u kojoj razmjenjujemo e-mailove i poruke na Facebook stranici "Srcolomka" o romantičnim stihovima, sentimentalnoj glazbi , vašim uspomenama s plesnjaka i diskoklubova te vašim najdražim sentišima.

Želite li čuti vaš omiljeni sentiš? Budite uz Srcolomku! Slušat ćete sentiše kao uspomene na neka vremena i trenutke dok se uz prigušeno svjetlo nestrpljivo čekao početak bloka laganica. Nudimo vam glazbu kao podsjetnik na bliskost tijela u plesnom zagrljaju i lagano ljuljanje u ritmu glazbe bez plesnog koraka. Budimo sjećanja na vaš prvi susret ili prvi ples, neki poseban stih, dan ili godinu... Vaša pjesma postaje naša pjesma.

Sjetili ste se nekog dobrog sentiša? Predložite ge na: e-mail srcolomka@hrt.hr , Facebook stranici Srcolomka ili pošaljite razglednicu. Vaše prijedloge i poruke pirmamo do utorka uoči emisije.

Svake srijede, od 21 sat, slušajte najdraže sentiše, s vama je "Srcolomka" i Lea Domijan Fišter.

 

Posljednje emisije

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 16.10.2019 21:00

Emisija 16.10.2019.

Danas ili sutra tvoje mjesto bit će prazno. Danas ili sutra netko drugi bit će tu. U moj jednostavni život ući će netko i pružit će mi mnogo više od tebe. Još više nade i ljubavi koju nisi znala da mi daš. Danas ili sutra sve će poći mnogo bolje. Danas ili sutra stat će netko i pred moj dom i u jednom ćeš trenutku postati prošlost od koje će mi tada ostati malo. Ta druga više će donijeti, ali neće biti kao ti. Danas ili sutra sve će poći mnogo bolje. Danas, ili sutra? Danas, ili sutra. (Arsen Dedić)

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 09.10.2019 21:00

Emisija 09.10.2019.

Mogla bih reći: neprestano čekam, dan za danom, hoćeš li doći i ukrasti me iz moga života. Nije tu riječ o sreći ili o pukom nezadovoljstvu satima i danima koji zbrajaju uzaludne smrti ljudi s kojima dijeliš bijedne ostatke ničega. A zašto bi došao? Ako dođeš odvest ćeš me u neku drugu ulicu, možda i sasvim blizu, u neki drugi grad gdje ću u nekom drugom stanu stajati pred tobom nemoćna da te spasim. Što ako se to zaista dogodi? Čekajući shvatila sam kako nemam snage za tebe, kao što je ni ti nemaš, uzalud dolazeći k meni i nastojeći me ukrasti iz vlastita života. Nemamo više što jedno drugome reći, a šutnja je uže koje guši one željne razgovora. Gotovo sam uvjerena kako je jedino moguće pustiti da nas potpuno pokradu životom koji smo već živjeli. Može li za nas i biti nekog drugog života? Hitajući k tebi da me spasiš iz vlastita života, dok si ti već spasonosnu ulicu dvije do mog stana, toliko smo blizu jedno drugome da će nam smrt u koju smo umotali našu ljubav jedina još biti živa. (Branimir Bošnjak)

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 02.10.2019 21:00

Emisija 02.10.2019.

Događa se to u jesenjoj noći kada pada kestenje po asfaltu i kada se čuju psi u daljini, i kada se tako neopisivo javlja čežnja za nekim tko bi bio dobar, naš, bliz, intiman, drug, i kome bi mogli da pišemo pismo. Ispovjedili bismo mu sve što leži na nama. Pismo bi mu pisali, a njega nema. ( Miroslav Krleža)

HRT – Radio Rijeka — Srijeda, 25.09.2019 21:00

Emisija 25.09.2019.

Dušo moja, i kada krenem tako bih rado da se vratim. Ti ne znaš da je pola mene ostalo s tobom da te prati, Ostalo s tobom da te ljubi dok budeš sama i bude zima, jer ja sam onaj koji gubi i prije nego išta ima. Dušo moja, ja ne znam više koliko dugo mrtav stojim dok slušam kako liju kiše pod mračnim prozorima tvojim. Dušo moja, ti umorna si i bez tebe ti ležaj spremam. Na nekoj zvijezdi što se gasi ja tražim svjetlo koje nemam. Pod hladnim nebom, ispod granja stavit ćeš glavu na moje grudi. I ja sam onaj koji sanja i zato neću da te budim. Dušo moja, ko kaplja vode i ti se topiš na mom dlanu, jer s tobom dođe i bez tebe ode stotinu dana u jednom danu. (Zvonimir Golob)

Komentari

Sljedeća emitiranja

Srijeda, 23.10.2019. 21:00 - 22:00

Srijeda, 30.10.2019. 21:00 - 22:00