Turizam Slavonije i Baranje

Turizam Slavonije i Baranje

Biciklom, čamcem, brodom, avionom, automobilom, pješice.... ili eterom Radio Osijeka na put vas vodi emisija Turizam Slavonije i Baranje. Turistička odredišta, manifestacije, znamenitosti, smotre folklora, vinske ceste, gastro ponuda - svakog ponedjeljka u 18 sati i 10 minuta..

Biciklom, čamcem, brodom, avionom, automobilom, pješice.... ili eterom Radio Osijeka na put vas vodi emisija Turizam Slavonije i Baranje. Turistička odredišta, manifestacije, znamenitosti, smotre folklora, vinske ceste, gastro ponuda - svakog ponedjeljka u 18 sati i 10 minuta.

Posljednje emisije

HRT – Radio Osijek — Ponedjeljak, 10.06.2019 18:10

Emisija 10.06.2019.

Ovogodišnji jubilarni 20. Pannonian Challenge prošli je vikend posjetilo više od 40 tisuća ljudi iz cijeloga svijeta - i popunilo sve smještajne kapacitete u Osijeku i okolici. U današnjem izdanju iz Vukovara donosimo i bilješku o četvrtoj godini projekta VukovART - luka umjetnosti, koji je okupio najbolje svjetske street art umjetnike.

HRT – Radio Osijek — Ponedjeljak, 03.06.2019 18:10

Emisija 03.06.2019.

Duh Rimljana i barbara ovoga su vikenda u Vinkovce unijeli Rimski dani. Raskošniji nego ikada, unatoč nestabilnom vremenu i pljuskovima - u svom sedmom izdanju privukli su brojne posjetitelje - odlično su se zabavljali zajedno s Vinkovčanima koji grade još jednu top-manifestaciju. O "destinaciji zdravlja" u Osijeku održana „1. Konferencija zdravstvenog turizma“ Klastera Pannonian Health i Osječko-baranjske županije radi promocije i brendiranja Slavonije i Baranje. Zanimljivi sugovornici i neotkrivene ljepote i ovoga tjedna na našem radijskom kontinentalnom putovanju.

HRT – Radio Osijek — Ponedjeljak, 27.05.2019 18:10

Emisija 27.05.2019.

U Regionalnoj vinoteci predstavljen je Vinski atlas osječko-baranjske županije, u sklopu promocije destinacije koju je Upravni odjel za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije osmislio ususret Danima hrvatskog turizma, najavljenim od 2.do 5.listopada. Listajući Atlas koji je izradila Osječko-baranjska županija, imate priliku upoznati čovjeka koji stoji iza vina koje pijete - kazao je župan Ivan Anušić . U privlačnom tiskanom izdanju sadrži bitne informacije o vinarijama, kao i o vinskim manifestacijama koje svake godine privlače sve više i više gostiju, ljubitelja eno-turizma. Naš je gost jedan od autora vinskog atlasa - Boris Ocić iz Udruge Dekanter.

HRT – Radio Osijek — Ponedjeljak, 20.05.2019 18:10

Emisija 20.05.2019.

Predstavljamo vinski događaj godine, posvećen sorti s dvorskih stolova. Traminci iz više od 70 vinarija iz Hrvatske i svijeta, a među njima su i osvajači titula na londonskome Decanteru, kušat će se na Prvom festivalu traminca 14. i 15. lipnja u Iloku. Pokretači i organizatori Festivala - publicist i novinar Željko Garmaz i osnivač vinoteke "Vinita" Vinko Ručević naši su gosti. U turističkim novostima prošetat ćemo Parkom prirode Papuk i najaviti gradnju adrenalinskog parka. U Osijeku smo bili na gradilištu u Tvrđi - doznat ćemo kako napreduje 66 milijuna kuna vrijedna obnova Stare pekare, u kojoj u sklopu europskog projekta - idejnim rješenjem sudjeluje dobitnik svjetske nagrade struke za projekt vukovarske tržnice - osječki arhitekt Bruno Rechner.

Sljedeća emitiranja

Ponedjeljak, 02.09.2019. 18:10 - 19:00