Zrcalo

Zrcalo

Svake nedjelje od 17.00 sati bavimo se temama koje zrcale našu svakodnevicu. Zrcalo je nedjeljna mozaična emisija posvećena raznim društvenim temama i događanjima s naglaskom na kulturu, znanost i obrazovanje.

Posljednje emisije

HRT – Radio Zadar — Nedjelja, 18.10.2020 17:00

Emisija 18.10.2020.

U današnjoj emisiji putujemo u svemir. Kometi, periodični gosti unutrašnjeg Sunčevog sustava odavno plijene pažnju, ali unatoč bezbrojnim opažanjima i dalje kriju mnoge tajne o svom postanku i sastavu. Svake godine se pojavljuje po nekoliko novih, nepoznatih kometa koje nas podsjećaju da o našem planetarnom sustavu još uvijek ne znamo sve, napominju iz Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza. O novim saznanjima o kometima - govore dr. sc. Tihomir Marjanac i dr. sc. Marina Čalogović, a sve u sklopu predavanje održanog u zadarskoj Gradskoj knjižnici.

HRT – Radio Zadar — Nedjelja, 11.10.2020 17:00

Emisija 11.10.2020.

Poznata zadarska rekreativka Katija Pjaca, utemeljiteljica i dugogodišnja voditeljica Društva sportske rekreacije "Relax" predstavila je knjigu - Dvadeset pet godina Relaksovih pirueta. Na svečanoj promociji u zadarskoj Gradskoj knjižnici doznali smo što je to sve obilježilo dugih 25 godina rekreacije, ali prije svega prijateljskog druženja - kako nam govore članice Udruge. U nastavku odlazimo i na otvorenje izložbe "Anđeli" u sv. Donatu, poznatog umjetničkog fotografa Ive Pervana.

HRT – Radio Zadar — Nedjelja, 04.10.2020 17:00

Emisija 04.10.2020.

U organizaciji Sveučilišta u Zadru održano je 7. izdanje - Međunarodne konferencije o znanstvenoj komunikaciji u kontekstu otvorene znanosti PUBMET2020. Zbog aktualne pandemije koronavirusa konferencija se ove godine održala u takozvanom online formatu, a sudjelovalo je čak 500 stručnjaka iz svih krajeva svijeta. Znanstvena komunikacija je već duže vremena u krizi - poručili su organizatori i to iz niza razloga, a važnost njihova rješavanja naglašava upravo spomenuta pandemija koja je preko noći upregnula svjetsku znanstvenu zajednicu u brojna istraživanja, dok su pojedini nakladnici odlučili besplatno ustupiti svoj sadržaj široj populaciji.

HRT – Radio Zadar — Nedjelja, 27.09.2020 17:00

Emisija 27.09.2020.

U Kneževoj palači otvorena je izložba fotografija s prizorima šest lokacija zanemarenih prostora u Zadru, od bivše Tehničke škole do napuštenih industrijskih postrojenja Bagata i Gortana. Sama izložba rezultat je višemjesečnog projekta koji je nastao kao istraživačka, angažirana, umjetnička i dokumentaristička suradnja šestero fotografa, izvorno raznih profesija.

Komentari

Najave

Zrcalo

Nedjelja, 25.10.2020. 17:00 - 17:30

Nakon gotovo dvije godine istraživanja dovršen je dokument s prijedlogom sudioničkog upravljanja budućeg zadarskog Centra za mlade čija je izgradnja u tijeku i koji se nalazi u bivšoj vojarni Stjepana ...

Sve najave