Emisija 04.08.2019.

Desetica Desetica
Sarah & The Romance Sarah & The Romance

Domagoj i Dominik, članovi sastava O.S.D.S. predstavljaju najnoviju pjesmu, govore o planovima za budućnost i dosadašnjim glazbenim iskustvima. Kroz razgovor s Goranom Trohom predstavljamo riječku bluegrass grupu Sarah & The Romance, a u goste dolazi i Osječanka Nera Mamić.

Budite s nama nakon vijesti u 10 sati i provjerite kroz radijski eter sve što smo vam pripremili za ovu emisiju. Pomozite nam u pola 12 odabrati novi ''Hit tjedna''. Iza 13 sati poslušajte što stvaraju slavonski glazbenici u rubrici ''Pannonian music''. ''Glazbeni kalendar'' nas vraća u prošlost na današnji dan.

Prijedlozi za hit tjedna Radio Osijeka su:
Kygo feat. Whitney Houston – Higher Love
Tiesto, Jonas Blue & Rita Ora – Ritual
Dj Snake & J Balvin – Loco Contigo

Pannonian Music
Nera Mamić – Alamo
Krle & Inspektori – Ovo nema niko more Jadransko
Rockeri – Svi smo bili ludi za njom

Glazbeni kalendar

1980. John Lennon je započeo sa snimanjem albuma "Double Fantasy" koji je, pokazalo se, postao njegov posljednji album u karijeri. (Just Like Starting Over / Imagine / Woman)

1984. Prince je na 24 tjedna zasjeo na vrh američke liste albuma izdanjem "Purple Rain". Riječ je o šestom studijskom albumu na kojem se nalaze njegovi najveći hitovi "When Doves Cry", "Let's Go Crazy" i naslovna pjesma "Purple Rain". Album se prodao u više od 20 milijuna primjeraka diljem svijeta te je postao sedmi najprodavaniji soundtrack album svih vremena.

1990. Mariah Carey došla je do prvog mjesta američke liste singlova debitantskim izdanjem "Visions Of Love". Pjesma je na 33. dodjeli Grammya bila nominirana u tri kategorije (snimka godine, pjesma godine i najbolja ženska izvedba godine).

2000. Craig David imao je svoj drugi britanski singl na broju jedan s pjesmom "7 Days". U dobi od svega 19 godina postao je najmlađi muški izvođač koji je imao dva broj 1 singla još od Donnya Osmonda 1973. godine.

Sarah & The Romans 
Sarah & The Romans je riječka grupa čija se glazba bazira na srednjoeuropskom folku (valcer, polka, marš, mazurka…) obogaćenom sa elementima bluegrass žanra. Grupa se sastoji od devet članova koji čine: ženski glavni vokal i prateći vokal, gitara, banjo, mandolina, violina, kontrabas, usna harmonika i doboš. Sve njihove pjesme su autorske i stvaraju se uglavnom na engleskom jeziku.

 

Članovi banda iskusni su glazbenici koji su svoje umijeće iskazali u mnogobrojnim bendovima i surađujući s istaknutim izvođačima: Boris Luković – gitara (Alter Ego, The Stuff…), Domagoj Zubović – kontrabas (Tri 4 Sad, The River Sharks), Roman Tomašković – mandolina (The River Sharks), Goran Troha – banjo (Idejni Nemiri, Spahija i Ultraglupaši…), Antun Stašić – violina (Zapadni kolodvor, Jaques Houdek, Vlado Kreslin…), Ivica Dujić – usna harmonika (En Face) i Suzan Vidović – doboš.

Glavna vokalistica – po kojoj je band i naslovljen – je Sara Blažić, a postavu zaokružuje Martina Rejec kao prateći vokal. Posrijedi su mlade, talentirane i školovane pjevačice koje su dosad nastupale u raznim cover bandovima.

U svakoj Desetici, među ostalim, slušatelji biraju hit tjedna Radio Osijeka između 11 i 12 sati i to telefonskim glasovanjem. Od 14 do 15 sati možete glasovati i za vama omiljene tamburaške pjesme na Tamburaškoj promenadi. 

O emisiji Desetica

Desetica je jedna od najslušanijih i najdugovječnijih emisija Radio Osijeka. Svake nedjelje od 10 do 15 sati nudi niz aktualnosti o glazbi, koncertima, zabavi, tu su i nagradne igre, izbor hita tjedna, posebna rubrika o glazbenicima s područja Slavonije i Baranje te niz drugih zanimljivosti.

Pročitaj više

Desetica
Desetica

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava, talk show, kontakt

Desetica je jedna od najslušanijih i najdugovječnijih emisija Radio Osijeka. Svake nedjelje od 10 do 15 sati nudi niz aktualnosti o glazbi, koncertima, zabavi, tu su i nagradne igre, izbor hita tjedna, posebna rubrika o glazbenicima s područja Slavonije i Baranje te niz drugih zanimljivosti.

Najave
Desetica

Desetica

Nedjelja, 26.01.2020. 10:08 - 15:00

Svoju glazbenu priču nam dolazi ispričati Daniel Beni, pjevač i autor D'Beni Banda, koji će nam i uživo odsvirati par pjesama. Bili smo na 67. Zagrebačkom festivalu, čiji su sudionici ...

Sve najave
Poslušajte

Emisija 19.01.2020.
Nedjelja, 19.01.2020 10:05

Emisija 12.01.2020.
Nedjelja, 12.01.2020 10:05

Emisija 05.01.2020.
Nedjelja, 05.01.2020 10:05

Emisija 05.01.2020.
Nedjelja, 05.01.2020 10:05