Emisija 22.05.2019.

Djeco i mladi, o sportu se radi Djeco i mladi, o sportu se radi
foto NK Osijek foto NK Osijek
foto NK Osijek foto NK Osijek
foto NK Osijek foto NK Osijek
foto NK Osijek foto NK Osijek

foto NK Osijek

Mladi nogometaši Osijeka u utorak su sudjelovali na završnici nogometnog Kupa Hrvatske u Slavonskom Brodu, a slavili su u sva tri finala (pionirima, kadetima i juniorima).

0000019770_986_370_cut.jpg Da se po jutru dan poznaje dali su nagovjestiti pioniri koji su u ranim prijepodnevnim satima slavili protiv svojih vršjaka iz ekipe Hajduka 3:2 nad Hajdukom, a golove su postigli Petrović, Mikolčić i Avdejev. Napominjemo kako su igrači Hajduka u toj utakmici "zaradili" dva crvena kartona (oba puta drugi žuti) i to već u prvom poluvremenu, ponajprije zahvaljujući vrlo gruboj igri. Utakmica je podignula veliku prašinu, a Hajduk se nakon utakmice žalio na suđenje. Osijek je igrao u sastavu: Sajko, Dorić, Prekodravac, Tretinjak, Bukvić (’55. Kos), Barić (’42. Damjanović), Pajić, Mažar (’42. Verhas), Sinković (’69. Vrljić), Mikolčić i Avdejev. Trener pionirske momčadi je Vedran Nikšić kojemu su asistirali Goran Popović, Ante Bekavac i Matej Žitnjak.

0000019772_986_370_cut.jpg Nakon pionira na teren su izašli kadeti koji su protiv vrlo kvalitetne momčadi Lokomotive odigrali 0:0 u regularnih 80. minuta susreta. Na kraju su odlučivali jedanaesterci u kojima je Osijek bio bolji s 4:3. Sigurni s bijele točke bili su Galušić, Hajnal, Marodi i Branšteter koji je u odlučujućoj, petoj seriji vrlo hrabro panenkom svladao protivničkog vratara. Osijek je igrao u sastavu: Kovačević, Prnjak, Jozić, Hajnal, Senčar, Galušić, Mršić (’41 Ulm), Ivandić (’61 Fingernagl), Marković(’78. Marodi), Mekić i Branšteter. U stručnom stožeru su uz Radotića bili Tomislav Priegl, Bojan Sičić i Matej Žitnjak

0000019773_986_370_cut.jpg Na kraju dana pobjedu su upisali i juniori koji su s 3:1 pobijedili Lokomotivu. Osječani su već do poluvremena vodili 3:0 protiv Lokomotive koja je zaigrala s nekoliko prvotimaca poput Kastratija. Golove su postigli Durdov dva puta te Todoroski. Lokomotiva je u drugom dijelu uspjela tek smanjiti na 3:1 i posebno zahvaljujući sjajnom golman Osijeka. Osijek je igrao u sastavu: Dubrović, Todoroski, Barišić, Stanić, Išasegi, Bliznac (’84. Pudić), Soldić, Benić (’26. Hranjec), Todorov (’75. Lišnić), Kuprešak ('67' Kuzminski) i Durdov. Steinbruckneru su na klupi pomagali Nikša Petrović, Zvjezdan Vibovec i Dino Siber.

O ovom savršenom danu NK Osijek, danu za povijest, govorimo u našoj emisiji.

Emisija "Djeco i mladi, o sportu se radi" traje 30-ak minuta, a goste nam uživo dolaze mladi sportaši i njihovi treneri koji nam donose priče o svojim uspjesima.....

O emisiji Djeco i mladi, o sportu se radi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.

Pročitaj više

Djeco i mladi, o sportu se radi
Djeco i mladi, o sportu se radi

HRT – Radio Osijek — Sport, djeca i mladi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.