Emisija 20.11.2019.

Emisija 20.11.2019.

tekst i foto Aleksandar Šegavčić

Članovi Karate kluba Hrvatski sokol iz Osijeka nastavljaju nizati uspjehe, a posebice se tu ističu Katia Šegavčić i Fran Seligman koji su zabilježili odlične nastupe i za reprezentaciju Hrvatske.

U svom planu natjecateljskih aktivnosti u 2019. godini, koje su podređene pripremama za Prvenstvo Hrvatske (u veljači 2020. godine), KK Hrvatski sokol nije imao nastup na Hungarian Openu u Budimpešti. Budući da je iz HKS-a stigao poziv za Katiu Šegavčić i Frana Seligmana za nastup u reprezentaciji Hrvatske za kategoriju do 14 godina, to se nije moglo odbiti. Dapače, obradovala ih je spoznaja kako će nastupom predstavljati Hrvatski Karate Savez i Republiku Hrvatsku na turniru najviše A kategorije, rangiranom po WKF-i (Svjetska Karate Federacija).

Na ovogodišnjem Hungaria Openu, 10. studenog, nastupilo je oko 750 natjecatelja iz 15 zemalja. Za Hrvatsku reprezentaciju nastupilo je 13 natjecatelja/ica starosti 10, 11, 12 i 13 godina i 7 natjecatelja/ica kadeta, juniora i mlađih seniora. Konkurencija po svim kategorijama je bila na najvišoj razini i svaki nastup je bio izuzetno zahtjevan. U tako jakoj konkurenciji osvojiti bilo koje odličje velik je uspjeh, a osvojiti zlatno i srebrno odličje je podvig, a to su nam priuštili jedino Fran Seligman osvojivši zlatno odličje i Katia Šegavčić osvojivši srebro. Time su kao najuspješniji hrvatski natjecatelji opravdali poziv za nastup s izabranicima karate selekcije Hrvatske. Uz mlade Hrvatske reprezentativce bili su Zvonko Biondić, Osijek i Stefan Cvetanovski, Zagreb, kao službeni kata stožer HKS-a.

Nakon napornog i sjajnog nastupa na Hungarian Openu Katia i Fran nisu odustali od nastupa na predzadnjem ovogodišnjem 6. kolu karate lige Slavonije, Baranje i Srijema gdje su također osvojili zlatna odličja u svojim nastupnim kategorijama.

Tekst i foto: Aleksandar Šegavčić

Emisija "Djeco i mladi, o sportu se radi" traje 30-ak minuta, a goste nam uživo dolaze mladi sportaši i njihovi treneri koji nam donose priče o svojim uspjesima.....

O emisiji Djeco i mladi, o sportu se radi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.

Pročitaj više

Djeco i mladi, o sportu se radi
Djeco i mladi, o sportu se radi

HRT – Radio Osijek — Sport, djeca i mladi

Svake srijede u 17 sati i 10 minuta počinje emisija posvećena svim mladim, perspektivnim i potencijalnim sportašima, njihovim roditeljima, trenerima i svima ostalima koji se na neki način bave sportom.

Sljedeća emitiranja

Srijeda, 20.01.2021. 17:10 - 17:30

Srijeda, 27.01.2021. 17:10 - 17:30