Emisija 03.01.2020.

Emisija 03.01.2020.

Tyga se ''Macarenom'' vratio u devedesete. Dua Lipa objavila drugi album i najavila europsku turneju. Predstavljamo novu verziju klupskog hita ''Pump It Up'' u izvedbi Endora. Saznajte koje su pjesme bile najveći hitovi protekle godine u SAD-u, Velikoj Britaniji i Njemačkoj. Podsjećamo na hitove koji su bili na vrhu top liste SAD-a prije 40 i 50 godina. Donosimo i aktualna top 3 singla Velike Britanije.

Tyga – Ayy Macarena
Dua Lipa – Future Nostalgia

BJ Thomas - Raindrops Keep Fallin' On My Head (Br.1 SAD 1970.)
Ellie Goulding - The River (VB br.1)

SAD top 3 (godišnja lista 2019.)
3. Halsey - Without Me
2. Post Malone & Swae Lee – Sunflower
1. Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus - Old Town Road

Billie Eilish ... SAD br.1 album 2019. ''When We All Fall Asleep, Where Do We Go''

Velika Britanija top 3 (godišnja lista 2019.)
3. Ed Sheeran & Justin Bieber - I Don't Care
2. Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus - Old Town Road
1. Lewis Capaldi - Someone You Loved

Lewis Capaldi ... VB br.1 album 2019. ''Divinely Uninspired To A Hellish Extent''

Njemačka top 3 (godišnja lista 2019.)
3. Apache 207 – Roller
2. Tones & I - Dance Monkey
1. Lil Nas X ft. Billy Ray Cyrus - Old Town Road

KC & The Sunshine Band - Please Don't Go (Br.1 SAD 1980.)
Endor – Pump It Up
…………………….…………………….…………………….…………………….…………………….

Tyga – Ayy Macarena
Bilo je pitanje trenutka kad će se vratiti ''Macarena''. Tyga se vratio u devedesete.
Ne samo da je objavio spot za pjesmu u kojoj je semplirana ''Macarena'', već je tu i duo koji je za nju odgovoran. Pored toga, spot je direktan omaž hit filmu ''Maska'' Jima Carryja iz 1994. godine.

Dua Lipa – Future Nostalgia
Drugi album Dua Lipe ''Future Nostalgia'' najavljen je krajem listopada zaraznim nu-disco hitom ''Don’t Start Now'', koji je svojim uspjehom još jednom dokazao da se radi o jednom od najuzbudljivijih glazbenih imena nove generacije. Najavljena je i europska turneja, pa ova pop zvijezda stiže u naše susjedstvo.
Novi materijal je više orijentiran na disko i inspiriran ’80-ima. Zabavan je“, otkrila je Dua Lipa u intervjuu za Billboard i objasnila da unatoč iskrenim i osobnim tekstovima pjesama ne doživljava sve preozbiljno. “Samo želim da ljudi, kad ga čuju, požele plesati, zabaviti se i jednostavno izaći i provesti vrijeme sa svojim prijateljima.”
Dua Lipa iza sebe ima dvije Grammy i tri Brit nagrade, debitantski album joj je prodan u 4 milijuna prodanih primjeraka te je ostvarila brojku od 40 milijuna prodanih singlova. Najmlađe je ime u svijetu glazbe koje je postiglo milijardu pregleda na YouTubeu te službeno ima i najstreamaniji album kada je riječ o ženskim izvođačima na Spotifyju, gdje ima preko 40 milijuna mjesečnih slušatelja te je trenutno 15. najslušaniji izvođač na svijetu.

Endor – Pump It Up
"Pump It Up!" je pjesma koju je objavio belgijski glazbenik Danzel krajem 2004. godine kao drugi singl s debitantskog albuma ''The Name of the Jam''. S ovom temom je postigao uspjeh širom Europe, ušavši među top 10 singlova u više od 10 zemalja (u VB je bio 11., au SAD-u 29. na Dance Club listi).
Krajem prošle godine tema ''Pump It Up'' je dobila novu verziju, koju potpisuje britanski Dj Endor. Singl je već osvojio 1. mjesto Billboardove Dance Club liste.

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova. Zvonimir Mandić s vama je svakog petka od 14 do 15 sati. 

O emisiji Glazbeni navigator

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova.

Pročitaj više

Glazbeni navigator
Glazbeni navigator

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Predstavljamo aktualne svjetske hitove, pjesme koje su na vrhu europskih lista, ali i kanadske, australske i američke top liste. Pratimo domaća glazbena događanja, vraćamo se u glazbenu prošlost na današnji dan i preslušavamo pet pjesama s vrha aktualne britanske top liste singlova.

Najave

Glazbeni navigator

Petak, 25.09.2020. 14:15 - 14:45

Alicia Keys je objavila 7. studijski album, a 30. listopada stiže i 3. album Sama Smitha. Nove pjesme su objavili Justin Bieber i New Order. Podsjećamo na hitove koji su ...

Sve najave
Poslušajte

Emisija 18.09.2020.
Petak, 18.09.2020 11:15

Emisija 11.09.2020.
Petak, 11.09.2020 11:15