Lovepiece, Nadia Mustapić, free_art_arhiv

Lovepiece,  Nadia Mustapić, free_art_arhiv

Nadija Mustapić: "2 i 2" u Galeriji Prozori, Zagreb

Izložba koja je u Galeriji Galženica postavljena pod nazivom "Lovepiece" za zadatak si je uzela razmatrati jedan od najdubljih ljudskih osjećaja – ljubav. Kustosica Ana Belošević odabrala je radove medijski i izričajno raznorodnih hrvatskih vizualnih umjetnica i umjetnika, a kako napominje, „usredotočena je ponajprije na propitivanje i problematiziranje nekih od mogućih posljedica ili ishoda ljubavi. U emisiji možete čuti osvrt Leile Topić.

U Galeriji Prozori umjetnica Nadija Mustapić postavila je svoj rad koji je nazvala „2 i 2“. Riječ je o dvokanalnoj prostornoj video instalaciji koja u interaktivnom postavu kao sastavni element koristi građu koju je pronašla u samom prostoru. Riječ je o knjigama distopijskih tema. Osvrt je pripremio Boris Greiner.

Distopijski osjećaj kontrole potaknuo je skupinu kustosa da arhivu umjetničkih radova, onih ostvarenih u digitalnom formatu, postave kao arhivu na darknetu. Ta je arhiva imala i svoje izložbeno uprizorenje u zagrebačkoj Galeriji Siva. Poslušajte osvrt Renate Šparada na izložbu "free_art_arhiva".

 

O emisiji Triptih

Kritički osvrti na recentna zbivanja u sferi suvremenih vizualnih umjetničkih praksi, te povjesnoumjetničkih pojava i pojedinih autorskih opusa .

Pročitaj više

Triptih
Triptih

HRT – HR 3 — Umjetnost

Kritički osvrti na recentna zbivanja u sferi suvremenih vizualnih umjetničkih praksi, te povjesnoumjetničkih pojava i pojedinih autorskih opusa .

Najave