Emisija 14.07.2018.

Emisija 14.07.2018.

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo subotnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Kungs & Stargate featuring GOLDN, Jax Jones feturing Mabel & Rich The Kid, Ruben Studdard, The Strange i Scritti Politti. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

KUNGS & STARGATE feat. GOLDN – BE RIGHT HERE

Autor hit-singla ''This Girl'' predstavlja novu ljetnu poslasticu! Talentirani francuski DJ i producent – Kungs, predstavlja novi singl! Naslova ''Be Right Here'', pjesma je nastala u suradnji s prepoznatljivim producentskim duom Stargate! Upravo je ovaj dvojac zaslužan za neke od prepoznatljivih hitova pop žanra.

 

 

JAX JONES feat. MABEL & RICH THE KID – RING RING

Jax Jones nam predstavlja novi singl ''Ring Ring'' na kojem mu društvo prave Mabel i Rich The Kid. Htio je napraviti nešto drugačije od dosadašnjih pjesama, maknuti se od plesnih klubova i pokazati svoj doseg, ali i dalje zadržati plesni element.

 

 

ZONA GRAMOFONA

- Dr. Dre je podigao tužbu protiv cenzure grada Detroita. Tužba je bila potaknuta prekidom koncerta u Detroitu, kada je Dreu bilo rečeno da će tour organizatori biti uhićeni ako prikažu video spot tijekom koncerta. Naime, video spot je sadržavao scene golotinje i nasilja.

- Arthur Cave, sin glazbenika Nicka Cavea umro je od posljedica pada s gotovo 20 metara visoke litice.

- Mrtvozornički ured u Las Vegasu potvrdio je da B. B. King je umro prirodnom smrću u prvom redu zbog Alzheimerove bolesti i da nije ubijen.

1978. godine rođen je pjevač Ruben Studdard, dobitnik druge serije American Idola.

 

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

THE STRANGE – LAST SUMER SONG

Četrnaest godina nakon što su objavili debi album ''Nights Of Forgotten Films'', koji je u međuvremenu dosegnuo kultni status, The Strange se napokon javljaju s novim singlom i najavom izlaska drugog albuma. ''Last Summer Song'' premijerno je predstavljen na radio postajama, YouTube kanalu kao ''official lyrics video'' te na Deezeru, ali i svim ostalim digitalnim platformama diljem svijeta. ''Last Summer Song'' precizno predstavlja ono što očekujemo od The Strange – lijepo, melodično, s bogatim razgranatim duhačima, atmosferično i sa željom da nakon jednog slušanja stišćeš gumb ''repeat''. Izlazak albuma ''Echo Chamber'' s nestrpljenjem očekujemo u petak 28. rujna. Deset pjesama, koliko ih ukupno čini album ''Echo Chamber'', snimano je u Pragu u Sono studiju.

 

 

ONE HIT WONDER

 

SCRITTI POLITTI – PERFECT WAY

Scritti Politti je velška grupa osnovana 1978. u Leedsu u Engleskoj. U početku ljevičarska post-punk britanska rock grupa, Scritti Politti se razvila u mainstream pop music projekt u ranim 1980-ima, uživajući priličan uspjeh na glazbenim ljestvicama u SAD-u i Velikoj Britaniji. Njihov najpoznatiji singl bio je ''Perfect Way", s kojim su došli do osmog mjesta britanske liste singlova.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Sljedeća emitiranja

Subota, 30.03.2019. 13:15 - 13:45

Nedjelja, 31.03.2019. 13:15 - 13:45

Subota, 06.04.2019. 13:15 - 13:45