Emisija 27.01.2019.

Emisija 27.01.2019.

U nedjeljnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Calvin Harris & Rag'n'Bone Man, Sam Smith & Normani, New Order, Aida Tokić i Afroman. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

CALVIN HARRIS & RAG 'N' BONE – GIANT

''Giant" je pjesma škotskog producenta Calvina Harrisa i engleskog pjevača i tekstopisca Rag'n'Bone Mana. Objavljena je 11. siječnja 2019. preko Columbia Recordsa. Pjesma je obogaćena brass i klavirskim dionicama, a cijelom pjesmom dominira moćan vokal Rag'n'Bone Man koji u pjesmi pjeva o ovisnosti i iskupljenju.

 

 

SAM SMITH & NORMANI – DANCING WITH A STRANGER

Planetarno popularni Sam Smith i talentirana Normani udružili su snage i zapjevali na pjesmi ''Dancing With A Stranger''. Pjesma je krojena po mjeri svakog obožavatelja modernog popa koji sadrži primjese R'n'B elemenata, a do ovog je dueta došlo sasvim slučajno.

 

 

ZONA GRAMOFONA

- Gene McFadden, R & B pjevač i tekstopisac, najpoznatiji kao polovica  Philly soul dua McFadden & Whitehead, umro je od raka u dobi od 56 godina.

- U 94. godini života umro je Pete Seeger, američki folk glazbenik i aktivist.

- Tom Petty i Jeff Lynne tužili su Sama Smitha za plagijat. Samova ''Stay with me'', sliči njihovoj pjesmi ''I Won't Back Down' iz 1989.

1961. godine rodila se Gillian Lesley Gilbert, britanska glazbenica, najpoznatija kao klavijaturistica i gitaristica sastava New Order. 

 

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

AIDA TOKIĆ – UVIJEK

Aida Tokić je 16-godišnja Riječanka koja voli pjevati. Ta ljubav dala joj je snage prijaviti se i na neka natjecanja mladih talentiranih pjevačica i pjevača. U kratkom je roku došla već do dvije vrijedne pobjede na festivalima mladih nadolazećih vokalista. Pobjednica je riječkog 'Ri Songića' održanog u lipnju i '3, 2, 1... Pjevaj', održanog krajem studenog u Vodnjanu. Na oba festivala Aida je ostavila izvanredan dojam na stručne ocjenjivačke sudove sastavljene od eminentnih glazbenika i medijskih djelatnika. Oduševila je svojim moćnim i emotivnim glasom, odličnom interpretacijom i uvjerljivim nastupom. Aida je snimila svoju prvu pjesmu ''Uvijek'' u riječkom studiju GiS. Aranžman i produkciju potpisuje Matej Zec (Let 3, Morso), a autor stihova i glazbe njezinog prvijenca je Sandro Bastiančić (En Face).

 

 

ONE HIT WONDER

 

AFROMAN – BECAUSE I GOT HIGH

Afroman, pravim imenom Joseph Foreman stekao je svjetsku slavu zahvaljujući samo jednoj pjesmi i to na težak način, jer nije iza sebe imao jake producente i izdavačku kuću koja bi medijski popratila album. Svatko tko je čuo pjesmu "Because I got high" preporučivao ju je svojim prijateljima i tako se polako vijest širila. Kada se počela vrtiti na radio postajama - zvijezda je bila rođena.

 

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Sljedeća emitiranja

Subota, 25.05.2019. 13:15 - 13:45

Nedjelja, 26.05.2019. 13:15 - 13:45

Subota, 01.06.2019. 13:15 - 13:45