Emisija 14.09.2019.

Emisija 14.09.2019.

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Mahmood, Kris Kross Amsterdam, Conor Maynard featuring A Boogie With A Hoodie, Tony Bennett & Diana Krall, Jella i Jelenini, te Toni Basil. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

MAHMOOD – BARRIO

Globalnu popularnost je stekao kao predstavnik Italije na natjecanju za pjesmu Eurovizije 2019. godine. Tamo je završio na drugom mjestu s pjesmom "Soldi", a sada se vratio s novim singlom "Barrio" i još jednom pokazao kako je spreman za osvajanje svjetskih pozornica. Ovaj novi singl pokazuje pjevačevu egzotičnu stranu, a kombinira emotivan tekst i orijentalnu melodiju.

 

KRIS KORSS AMSTERDAM, CONOR MAYNARD feat. A BOOGIE WITH A HOODIE – OOH GIRL

Veliki Kris Kross Amsterdam vraćaju se sa svojim dugo očekivanim novim singlom ''Ooh Girl''. Udružujući se s pjevačem Conorom Maynardom  i pridodajući američkog repera A Boogie With A Hoodie, singl je spoj snenih R&B ritmova, zaraznih pjevačkih linija i vrućih vokalnih dionica, posuđenih iz bezvremenog R&B sempla hit singla grupe Rose Royce ''Ooh boy'' izvorno snimljen 1977. godine.

 

 

ZONA GRAMOFONA

- ''Sex on Fire'' grupe Kings of Leon došao je na prvo mjesto britanske ljestvice singlova.

- U prirodnoj veličini brončani kip pjevačice Amy Winehouse otkriven je u Camdenu u sjevernom Londonu.

- Nakon osam godina provedenih u braku, pjevačica Fergie i njezin suprug, glumac Josh Duhamel, odlučili su krenuti svatko svojim putem.

2018. Verve Records priredio je zabavu u Rainbow roomu u New Yorku kako bi proslavili izdanje albuma Tonyja Bennetta i Diane Krall  ''Love is Here To Stay''.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

JELLA I JELENINI – SUPERNOVA

Jella iz Dugog Sela, kako Jelena u šali običava za sebe reći, svoju Supernovu poklanja svima zaljubljenima, a tajnu za čijim zagrljajem ustvari žudi ostavlja vama na maštu. Novi singl Jelene Jelle Vanjek ''Supernova'' ljubavna je pjesma o pripadnosti, ustrajnosti, žudnji i porivima, koji svako ljudsko biće tjeraju u nešto novo i prelijepo. Jella & Jelenini izrazito su ponosni što je pjesma u potpunosti nastala unutar benda, no svakako treba naglasiti i pomoć producenta Ivana Havidića, koji je zaslužan da je snimka iz garaže zaživjela puno ugodnijim zvukom. Tekst potpisuje Jelena Vanjek Jella, glazbu Vedran Jozić, produkciju Ivan Havidić (Studio Jurta), a aranžman Jelenini koje čine Jella, Marko Kanceljak, Narcis Vojniković, Damir Vranešević i Vedran Jozić.

 

ONE HIT WONDER

 

TONI BASIL – MICKEY

"Mickey" je američki hit iz 1982. pjevačice i koreografkinje Toni Basil. Pjesmu originalno nazvanu "Kitty" napisali su Mike Chapman i Nicky Chinn, te ju je 1979. godine prvu snimila britanska pop grupa Racey. Single je dospio na prvo mjesto Billboard Hot 100 ljestvice i drugo mjesto u Velikoj Britaniji. Danas je smatraju one-hit wonderom. "Mickey" je jedna od najpoznatijih navijačkih pjesama.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 25.01.2020. 13:15 - 13:45

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo subotnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Grouplove, Tones And I, Alicia Keys, Nikola Marjanović ...

Music box
Nedjelja, 26.01.2020. 13:15 - 13:45

Sve najave