Emisija 15.09.2019.

Emisija 15.09.2019.

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo nedjeljnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju John Newman featuring Nina Nesbit, Tove Lo & Jax Jones, OneRepublic, Mangroove i Vonda Shepard. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

JOHN NEWMAN feat. NINA NESBITT – WITHOUT YOU

John Newman, vlasnik mnogobrojnih plesnih hitova, je predstavio novi singl "Without You" koji je napravio u suradnji sa škotskom kantautoricom Ninom Nesbitt. Njihova suradnja razveselila je mnoge, a sudeći prema dosadašnjim komentarima radi se o dobitnoj kombinaciji.

 

TOVE LO & JAX JONES – JACQUES

Neprestano oduševljava pomicanjem granica pop glazbe, a ni ovog puta nije napravila iznimku. Nakon što nas je ovogodišnjim singlovima ''Glad He's Gone'' i ''Bad As The Boys'' još više uvukla u njen melankoličan svijet nostalgičnog popa, čarobna Tove Lo predstavlja novu pjesmu ''Jacques''. Talentiranoj se Šveđanki na novom singlu pridružuje genijalni Jax Jones, čiji hitovi iznova odzvanjaju plesnim dvoranama. 

 

ZONA GRAMOFONA

- The Casbah Coffee Club u Liverpoolu, gdje su Beatlesi odsvirali svoj prvi koncert, dobiva statusnu zaštitu drugog stupnja navedene zgrade nakon preporuke Engleske baštine.

- Jedan od osnivača i klavijaturist legendarne britanske rock grupe Pink Floyd, Richard Wright, preminuo je u 65. godini života nakon kratke borbe s rakom.

- Apple je izdao alat za uklanjanje novog albuma grupe U2 s računa svojih iTunes kupaca, šest dana nakon što je grupa ponudila besplatan download novog albuma.

Na današnji dan 2013. godine rodio se Zachary Filkins, gitarist američkog pop benda OneRepublic.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

MANGROOVE – DVOJE

Iza grupe Mangroove uzbudljiva je godina i izrazito radno ljeto. Omiljeni domaći glazbenici nakon trijumfa u zagrebačkoj Tvornici gdje su predstavili album "Srce" imali su bogatu ljetnu turneju, a jednako radno provesti će i jesen. Zato su nove radne pobjede odlučili najaviti novim singlom "Dvoje" i to upravo onim koji se osim na njihovu albumu "Srce" našao i na hvaljenom projektu Femme nouvelle. Projekt je to koji okuplja ponajbolje domaće kantautorice, pa ne čudi da je prepoznat i rad Željke Veverec koja stoji iza većine stihova grupe Mangroove, a uz Tonija Starešinića autorica je i glazbe. Osim što djelujue u sklopu Mangroova Željka je nedavno pokrenula i vlastiti solo projekt - Je Veux. "Dvoje'' je nastala prije možda dvije godine kad je radila skice za svoj samostalni  album – nastala je na hrvatskom i još nije znala da će zapravo smjer njenog solo albuma biti engleski, a kad je to iskristalizirala jer su ostale stvari bile na engleskom, ostala je  pjesma ''Dvoje''. Činilo se Željki da je totalno za Mangroove i stavili su je na album ''Srce''.

 

ONE HIT WONDER

 

VONDA SHEPARD – SEARCHING MY SOUL

Vonda Shepard je stekla slavu zahvaljujući televizijskoj hit seriji Ally McBeal, u kojoj je gotovo svaki tjedan glumila nastupajući u živo. Ne samo da je pjesma ''Searchin' My Soul'' s albuma ''The Radical Light'' postala glazbena tema serije, već je i sama Vonda postala stalna glumica u seriji igrajući ulogu pjevačice u mjesnom noćnom klubu.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 29.02.2020. 13:15 - 13:45

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Pearl Jam, Alex Newell, Ja Rule featuring Ashanti, Atmospheric i Blu Cantrell. Pratite nas ...

Music box
Nedjelja, 01.03.2020. 13:15 - 13:45

Sve najave