Emisija 13.10.2019.

Emisija 13.10.2019.

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo nedjeljnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Zedd & Kehlani, Van Morrison, Paul Simon, Nina Herr i McFadden and Whitehead. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

ZEDD & KEHLANI – GOOD THING

Popularni nam producent ovog puta predstavlja novi singl naziva ''Good Thing''. Zedd je na svojem najnovijem singlu ostvario suradnju s pjevačicom Kehlani, koja iza sebe ima dvije nominacije za nagradu Grammy.

 

VAN MORRISON – DARK NIGHT OF THE SOUL

Njegove pjesme poznaju generacije, a tijekom 50 godišnje karijere nanizao je veliki broj hitova i osvojio mnogobrojne nagrade. On je Van Morrison, a uskoro će predstaviti svoj novi album "Three Chords And The Truth"! Već sad nam je dostupan i prvi singl sa spomenutog albuma, "Dark Night Of The Soul". Radi se o njegovom šestom albumu u samo četiri godine što je dodatni dokaz da se njegova umjetnička energija nikako ne gasi.

 

ZONA GRAMOFONA

1990. George Michael je No.1 US singles charta sa ''Praying For Time''.

2002. Španjolska grupa Las Ketchup ima No.1 UK singles charta sa ''The Ketchup Song''.

2011. Američki bend Maroon 5 bio je na top 10 ljestvici singlova u britaniji singlu s ''Moves Like Jagger'', u kojem gostuje Christina Aguilera.

1941. godine rodio se Paul Frederick Simon, američki folk rock kantautor, dio dua Simon&Garfunkel.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

NINA HERR – NISI TU

Nakon debitanskog emotivnog evergreena ''Ja i more'' u kojem je Nina Herr ostvarila suradnju s Mikijem Solusom, predstavlja nam svoj drugi singl ''Nisi tu'' u kojem suradnju nastavljaju pa tako Solus ponovo potpisuje tekst pjesme, no ovoga puta se Nina predstavlja u potpuno drugačijem, plesnom aranžmanu zaraznih ritmova s country prizvukom koji tjera na ples, dok Ninin snažan i osebujan vokal dodatno podiže i pridonosi interpretaciji pjesme. Glazbu potpisuje Hana Librenjak, aranžman Nina Herr, Marko Balenović, Hana Librenjak i Antonino Šimić, koji ujedno pootpisuje i produkciju singla.

 

ONE HIT WONDER

 

MCFADDEN & WHITEHEAD – AIN'T NO STOPPIN' US NOW

McFadden and Whitehead je bio američki duo tekstopisaca i producenata, najpoznatiji po melodiji "Ain't No Stoppin' Us Now". Napisali su i producirali neke od najpopularnijih R&B hitova 1970-ih. McFadden and Whitehead su se  konačno okupili kao grupa 1977. Vrhunac njihova uspjeha došao je 1979. sa hit pjesmom "Ain't No Stoppin Us Now", koja je dospjela na prvo mjesto na R&B ljestvicama, te 13. na pop ljestvicama.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Sljedeća emitiranja

Subota, 06.06.2020. 13:15 - 13:45

Nedjelja, 07.06.2020. 13:15 - 13:45

Subota, 13.06.2020. 13:15 - 13:45