Emisija 12.01.2020.

Emisija 12.01.2020.

U nedjeljnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Alec Benjamin, YoungBoy Never Broke Again, Sigala featuring Ella Henderson, Urban & 4 i Macy Gray. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

ALEC BENJAMIN – MIND IS A PRISON

Mladi talentirani pop kantautor Alec Benjamin vratio se s novim, ranjivim singlom "Mind is a Prison" prilično osobne tematike! 2019. godina bila je nevjerojatna za Aleca koji je dosad prikupio preko 1,3 milijardi streamova, naročito zahvaljujući debitantskom singlu "Let Me Down Slowly" koji je ujedno zaradio i platinasti status.

 

YOUNG BOY NEVER BROKE AGAIN – DIRTY IYANA

Losanđeleski reper YoungBoy Never Broke Again nastavlja niz odličnih singlova objavom pjesme ''Dirty Iyanna'' kojom donosi moderan zaokret u omiljenom klasiku Michaela Jacksona ''Dirty Diana'', čija je svevremena melodija poslužila kao podloga teškim rimama ovog perspektivnog glazbenika.

 

ZONA GRAMOFONA

2005. Bob Marleyeva udovica je najavila ekshumiranje njegovih ostataka na Jamaici kako bi ih premjestila na njegovo duhovno odmaralište u Etiopiju.

2009. fotografija nage Madonne, snimljena 1979., prije nego je postala slavna, prodana je na dražbi za 37.500 dolara.

2013. Rolls-Royce Silver Shadow iz 1974, koji je koristio Freddie Mercury do svoje smrti u studenom 1991., prodan je na aukciji ruskom biznismenu za 74.000 funti.

1996. godine rodila se britanska kantautorica Ella Henderson.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

UBRAN & 4 – DIV

Uoči dva, sad već tradicionalna koncerta u zagrebačkoj Tvornici kulture, koja su oba rasprodana, Urban&4 su objavili novu pjesmu – ''Div''.  ''Div'' je jedna od onih pjesma koje jako dugo sazrijevaju. Prvotno je jedan dio njezine melodije nastao kao dio glazbe za predstavu Kazališta Ulysses o Mati Parlovu. U međuvremenu je div narastao i bavi se posve drugom temom. 'Div je ono veliko, značajno biće koje poznajemo iz priča, a koje samo rijetki susretnu u životu. Također je div i simbol veličine, snage, postojanosti. Za mene osobno div stoji i kao znak skrivene nježnosti, zarobljenosti u veličini, prividne nesalomljivosti, a onda zbog toga često i usamljenosti''. - komentirao je Damir Urban povodom izlaska nove pjesme.

 

ONE HIT WONDER

 

MACY GRAY – I TRY

Darovita i popularna Macy Gray počela je oduševljavati fanove otkad je izdala prvi album ''On How Life Is'' 2000. Taj album je polučio singl ''I Try'' te su album i singl postali globalni hitovi i osvojili nekoliko Grammy i MTV nagrada, preko 25 milijuna prodanih albuma i uspješnu glumačku karijeru. 

 

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 29.02.2020. 13:15 - 13:45

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Pearl Jam, Alex Newell, Ja Rule featuring Ashanti, Atmospheric i Blu Cantrell. Pratite nas ...

Music box
Nedjelja, 01.03.2020. 13:15 - 13:45

Sve najave