Emisija 18.01.2020.

Emisija 18.01.2020.

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Freya Ridings, Bombay Bicycle Club, The Ting Tings, Mental Blue i Mr. Oizo. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

FREYA RIDINGS – LOVE IS FIRE

U 2019. godini predstavila je prvi EP naziva ''You Mean the World to Me'', nakon kojeg je u srpnju uslijedio i debitantski album ''Freya Ridings''. Singlovi ''Lost without you'' i ''Castles'' imali su uspjeha na Billboard top ljestvici kao i na nekolicini drugih internacionalnih top ljestvica a novu priliku Freya ima s pjesmom ''Love is Fire''.

 

BOMBAY BICYCLE CLUB – I CAN HARDLY SPEAK

Sa singlom ''Everything Else Has Gone Wrong'' su najavili istoimeni, peti studijski album. Službeno predstavljanje novog albuma, nakon pet godina kreativne pauze, planirano je za 17. siječnja putem izdavačke kuće Caroline International. Producent albuma je John Congleton. Posljednji singl prije objave albuma je ''I can hardly speak''.

 

ZONA GRAMOFONA

1997. Tori Amos je bila prva na britanskoj listi singlova s ''Professional Widow' ('Got To Be') ''.

2008. Četiri fotografa uhićena su zbog nesmotrene vožnje nakon što su jurili za automobilom Britney Spears na periferiji Los Angelesa. Njih četvorica bili su među skupinom paparazza viđenih kako voze velikom brzinom, a svakom je muškarcu naređeno da polože jamčevinu u iznosu od 5.000 dolara.

2016. gitarist grupe The Eagles, Glenn Frey, umro je u dobi od 67 godina u New Yorku zbog komplikacija nastalih zbog reumatoidnog artritisa, kolitisa i upale pluća.

1983. godine rodila se Katie White, britanska glazbenica i članica pop dua The Ting Tings.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

MENTAL BLUE – NISI DOVOLJNA (WORLD IS TURNING)

Nakon službenog deep house Massimovog remixa "Znam", i autorske pjesme "Fućka mi se", Mental Blue (Roland Budin) objavljuje pjesmu "Nisi Dovoljna (World Is Turning) i time nastavlja svoj dance izričaj. Ovaj puta, u electro pop stilu s ipak čvrstim temeljima u House-u koji je njegova primarna ljubav, bilo da se radi o DJ nastupima ili autorskoj produkciji. Tekstualno nije birao ograničenja te je ova pjesma dvojezična. Tematski opisuje apokaliptičnu emotivnu borbu opstanka u samom sebi. Dok u sebi nadljudskim sposobnostima i militantnim ritmom u ovoj pjesmi nastavlja uzdignute glave, ilustrira beznačajnost cijele priče jer svijet se unatoč svemu i dalje okreće. (World Is Turning). Kako sve to Mental Blue uklapa u jednoj pjesmi? Poslušajte.  

 

ONE HIT WONDER

 

MR. OIZO – FLAT BEAT

Dobro poznata maskota Mr. Oizo, mala plišana lutkica koja se pojavila u seriji novih reklama za dobro nam poznate Levi's proizvode, zaštitni je znak maxi single "Flat Beat". Mali Mr. Oizo uveliko je pripomogao da "Flat Beat" postane hit single novih techno kretanja  francuske glazbene scene1999. godine. Iza imena Mr. Oizo skriva se francuz Quentin Dupieux.

 

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Sljedeća emitiranja

Subota, 08.08.2020. 13:15 - 13:45

Nedjelja, 09.08.2020. 13:15 - 13:45

Subota, 15.08.2020. 13:15 - 13:45