Emisija 05.07.2020.

Emisija 05.07.2020.

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo nedjeljnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Jordan Suaste, Duke Dumond featuring Say Lou Lou, Ischariotzcky featuring J.J. August i Shirley Bassey.

JORDAN SUASTE – BODY

Nakon što je prije nekoliko tjedana objavio prvi singl ''Hookup Culture'', ubrzo je uslijedila i viralna pjesma ''Body'', koja je već skupila 7 milijuna streamova i zauzela visoke pozicije na raznim Spotify trending ljestvicama. Riječ je o pjesmi jednostavnog i upečatljivog aranžmana, u kojoj do izražaja dolazi Jordanov neosporiv vokalni talent popraćen tekstovima bez emocionalnog filtera.

 

DUKE DUMOND feat. SAY LOU LOU – NIGHTCRAWLER (TENSNAKE REMIX)

Njegov novi singl u kojem gostuje Say Lou Lou obiluje izražajnim vokalima i snažnim ritmom. Engleski producent i DJ Duke Dumont ima novi album''Duality'' s kojeg je skinuo singl ''Nightcrawler''.

 

ZONA GRAMOFONA

 

2003. Daily Star objavio je na naslovnici priču tvrdeći da tijelo gitarista Manic Street Preachersa, Richey Edwardsa pronađeno u blatu na obali rijeke u blizini Avonmouth.

2007. Engleski jazz i blues pjevač i filmski kritičar George Melly umro je u svom domu u Londonu u 80. godini.

2012. Drugu godinu zaredom, gitarist grupe The Rolling Stonesa, Ronnie Wood, nagrađen je u dvije kategorije na godišnjoj nagradi Arqiva Commercial Radio Awards.

1973. godine rodila se Róisín Marie Murphy, irska glazbenica i producentica.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

ISCHARIOTZCKY feat. J.R. AUGUST – TROUBLE

Pjesma ''Trouble'' fantastičan je rezultat suradnje grupe Ischariotzcky i dobitnika Porina i Rock&Offa za album godine, J.R. Augusta. ''Trouble'' je zajednički rad dvojice izuzetnih glazbenika, Joška Klarića, frontmana benda Ischariotzcky te trenutno najtraženijeg i najnagrađivanijeg domaćeg kantautora, J.R. Augusta. Ideja za “pjesmu o nevolji“ nastala je tijekom glazbene rezidencije u Gornjim Brelima početkom 2019. s ciljem udruživanja mladih hrvatskih glazbenika, autora i producenata. Ni ne sluteći kakvu nevolju donosi 2020. godina, Joško i J.R. zajedno su napisali pjesmu i snimili je u Joškovom kućnom studiju uz pomoć benda Ischariotzcky. Nevjerojatan videospot potpisuje višestruko nagrađivani redatelj Alexander Floyd, a tema mu je borba sa strahovima i sumnjama, o čemu govori i sama pjesma.

 

ONE HIT WONDER

 

SHIRLEY BASSEY – GOLDFINGER

"Goldfinger" je naslovna pjesma  filma o Jamesu Bondu Goldfinger iz 1964. godine. Skladao ju je John Barry, tekst su napisali Leslie Bricusse i Anthony Newley dok pjesmu izvodi Shirley Bassey. Sama skladba koristila se u uvodnoj i odjavnoj sceni filma kao i na samom soundtrack izdanju. Pjesmu je producirao George Martin.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 18.07.2020. 13:15 - 13:45

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Ellie Goulding & Lauv, Kungs featuring J Hart, Ed Sheeran featuring Stromzy, Je Veux ...

Music box
Nedjelja, 19.07.2020. 13:15 - 13:45

Sve najave