Emisija 11.10.2020.

Emisija 11.10.2020.

Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo nedjeljnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Machine Gun Kelly & blackbear, Bruce Springsteen, Earth, Wind and Fire, Detective Jones i Terry Jacks. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

MACHINE GUN KELLY & BLACKBEAR – MY EX'S BEST FRIEND

Svestrani Machine Gun Kelly napokon je objavio iščekivani album ''Tickets To My Downfall''. Peto studijsko izdanje američkog glazbenika popraćeno je i suradnjama s brojnim popularnim glazbenicima. Neke od pjesama s izdanja već su postale Billboard hitovi, uključujući ''Bloody Valentine'' te ''My ex’s best friend'', koje su se našle u Top 10 na Hot Rock & Alternative glazbenim ljestvicama. Machine Gun Kelly je nekoliko tjedana prije obave izdanja ''Tickets To My Downfall'' objavio i videospot za pjesmu ''my ex’s best friend'', čiju režiju potpisuje Van Alpert.

 

BRUCE SPRINGSTEEN – GHOSTS

Bruce Springsteen je dan nakon svojeg 71. rođendana (23. rujna), objavio  "Ghosts", drugi singl s nadolazećeg albuma ''Letter To You''. Novu pjesmu prati i spot u kojem se isprepliću kadrovi sa snimanja novog albuma s E Street Bandom u Springsteenovom kućnom studiju, ali i arhivske snimke njegovih najranijih glazbenih dana koje je proveo u lokalnim bendovima, primjerice The Castiles. Redatelj spota je Thom Zimny.

 

ZONA GRAMOFONA

2006. Britanski hard rock bend The Darkness ostali su bez pjevača Justina Hawkinsa, koji je otišao u kliniku za odvikavanje od narkotika.

2015. Umrla je klavijaturistica benda Camera Obscura, Carey Lander, od raka kostiju u 33. godini života.

2018. Zakon o modernizaciji glazbe donio se u zakon koji pojašnjava kako se umjetnicima, tekstopiscima i producentima nadoknađuju tantijemi od puštanja na streaming uslugama, mrežnom radiju i satelitskom radiju.

1950. godine rodio se Andrew Woolfolk, saksofonist grupe Earth Wind and Fire.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

DETECTIVE JONES – MALA U ROKENROLL ČIZMAMA

Detective Jones izbacuju novi singl i videospot za pjesmu ''Mala u rokenrol čizmama''. Novi singl je još jedan dokaz da uspješno žongliraju rap i rock 'n' roll žanrovima. „Inspiracija za tekst pojavila se nakon jednog novogodišnjeg tuluma. Došao sam s tekstom i idejom kod Shalle u studio, Vlado Mirčeta i Luka Geček su odsvirali gitare, a Zdeslav Klarić klavijature i otpjevao back vokale.“  - izjavio je Denis.

 

ONE HIT WONDER

 

TERRY JACKS – SEASONS IN THE SUN

Pjesma "Seasons in the Sun" bila je njegov svjetski hit. U SAD-u i Kanadi singl je izdan početkom 1974. godine, da bi već do 2. ožujka iste godine u SAD-u dospjela na prvo mjesto ljestvice singlova. Singl je temeljen na pjesmi "The Dying Man" Jacquesa Brela, koju je na engleski jezik preveo pjesnik Rod McKuen.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 05.12.2020. 13:15 - 13:45

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Sam Feldt & Karma Child featuring Tabitha, Ava Max, The Goo Goo Dolls, Marisol ...

Music box
Nedjelja, 06.12.2020. 13:15 - 13:45

Sve najave