Emisija 18.10.2020.

Emisija 18.10.2020.

U nedjeljnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Shawn Mendes, Midnight Oil featuring Jessice Mauboy & Tasman Keith, Ne-Yo featuring Jeremih, Merita's i Gary Numan. Pratite nas i na http://radio.hrt.hr/radio-zadar/stream/ ili na našim frekvencijama 101,8, 103 i 105,9 FM.

SHAWN MENDES – WONDER

Nagrađivani kantautor i pjevač Shawn Mendes objavio je ''Wonder'', prvi singl s njegovog istoimenog studijskog albuma koji na police stiže 4. prosinca ove godine. Glazbenik je kao najavu albuma publici uputio dirljivu poruku: „Jako ste mi nedostajali! Znam da je ovo svima bila zastrašujuća godina i zato vam šaljem puno ljubavi. Napisao sam album koji se zove ''Wonder''. Hvala što ste uz mene toliko dugo“, napisao je. Predstavljen je i videospot, čiju režiju potpisuje Matty Peacock.

 

MIDNIGHT OIL feat. JESSICA MAUBOY & TASMAN KEITH – FIRST NATION

Osim što su predstavili suradnike koji su predstavljeni na njihovom nadolazećem mini albumu ''The Makarrata Project'', australski band Midnight Oil predstavio je i novi singl ''First Nation''. Najavljujući novu glazbu u veljači, grupa je otkrila da se udružila s producentom Warneom Liveseyem. Midnight Oil su otkrili da će album sa sedam pjesama biti objavljen 30. listopada.

 

ZONA GRAMOFONA

2009. Post punk sastav Editors sa svojim su trećim studijskim albumom, ''In This Light And On This Evening'', dosegli vrh britanske ljestvice albuma.

2011. Stone Roses su na press konferenciji najavili ponovno okupljanje nakon 15 godina neaktivnosti.

2013. Paul McCartney održao je improviziranu svirku u Covent Gardenu u Londonu pred više od 2.000 obožavatelja tijekom stanke za ručak.

1982. godine rodio se američki R&B pjevač, tekstopisac, plesač i glumac  Ne-Yo.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

MERITA'S – TAJ DAN

Anita i Meri su pjesmom ''Taj dan'' možda nesvjesno zanosno okupile sve strastvene i bolne, pune osobnih rolokostera, sve one kojima tijelo neće moći mirovati uz zvukovlje ove skladbe, već će se prst po prst, rame po rame, pogled po pogled pokrenuti u smjeru tanga života. I dalje se i kroz ovu pjesmu potvrđuje njihova uspješna suradnja s Pavlom Miholjevićem i Jurom Ferinom, koji producentski naglašavaju njihovu misao. Autorice glazbe Anita Valo i Meri Jaman, te dugogodišnja autorica stihova Arjana Kunštek.

 

ONE HIT WONDER

 

GARY NUMAN – CARS

Svjetski je poznat po hitu ''Cars'' iz 1979.godine. Njegov poznati glazbeni stil kombinira teške teme otuđenja pomiješane sa elektroničkim zvukom. "Cars" je izdana kao single sa albuma ''The Pleasure Principle'', a danas se smatra jednom od inačica New Wave stila. No, veličina i uspjeh tog singla bili su toliko veliki da su zasjenili ostatak njegovog rada u 80-ima, smjestivši ga u obitelj a one hit wondera.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 05.12.2020. 13:15 - 13:45

U subotnjem izdanju Music boxa s vama su Silvi Končurat, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac, te Sam Feldt & Karma Child featuring Tabitha, Ava Max, The Goo Goo Dolls, Marisol ...

Music box
Nedjelja, 06.12.2020. 13:15 - 13:45

Sve najave