Emisija 18.01.2014.

Emisija 18.01.2014.

U subotnjem izdanju Music boxa s nama su Fuse ODG s''Million pound girl (Badder than bad)'', talijanska zvijezda Federico Scavo i ''Funky nassau'', Josh Groban s pjesmom iz 2004. ''You raise me up'', Belfast food s pjesmom s kojim će se predstaviti na nadolazećem Zagrebačkom festivalu. Riječ je o pjesmi ''Očekivanja'', te na kraju The Buggles i ''Video killed the radio star''.

FUSE ODG – MILLION POUND GIRL (BADDER THAN BAD)

Nana Richard Abiona, poznatiji po svom umjetničkom imenu Fuse Odg, je britanski glazbenik Ganskog podrijetla. Najpoznatiji je po svom singlu "Antena" s kojim je došao do broja 7 na UK Singles Chartu . Ovog puta slušamo njegov najnoviji singl ''Million pound girl (badder than bad)''.

 

FEDERICO SCAVO – FUNKY NASSAU

Talijanska zvijezda u usponu Federico Scavo, stekao je poštovanje i međunarodnu slavu u kratkom vremenskom periodu i iznjedrio nekoliko plesnih hitova i postao poznati DJ širom svijeta. Federico je dobio mogućnost sviranja i stvaranja najinovativnijih funky house i electro pjesmama. Slušamo njegovu ''Funky nassau''.

 

ZONA GRAMOFONA

- Capricorn Records je podnio zahtjev za stečaj.

- Desetodnevni ''Rock In Rio Two'' festival otvoren je u Brazilu.

- Lisa Marie Presley podnijela je razvod braka od Michael Jacksona.

2004. američki pjevač, tekstopisac, glazbenik, glumac i glazbeni režiser Josh Groban je na broju 1 US album charta sa albumom ''Closer''. Slušamo pjesmu ''You raise me up'' koju su izvorno skladali Secret Garden. Glazba je napisao Rolf Løvland a stihove Brendan Graham.

 

IZ DOMAĆE KUHINJE

 

BELFAST FOOD - OČEKIVANJA

Nakon nekoliko već objavljenih pjesama, kojima najavljuju budući studijski album, Belfast Food će se novom pjesmom ''Očekivanja'' predstaviti i na nadolazećem Zagrebačkom festivalu. Aranman su radili svi članovi banda. Za snimanje i produkciju bio je zadužen Davor Tomić iz iz riječkog banda Father.

 

ONE HIT WONDER

 

THE BUGGLES – VIDEO KILLED THE RADIO STAR

Kad spominjemo ovu stvar, svakako se moramo osvrnuti na sami početak rada Mtv-a. Prvi spot Mtv Europe, je bio spot Dire Straits-a 'Money for nothing', sa onim famoznim početkom:'I want my Mtv', sa glasom Sting-a. No, hit grupe Buggles "Video killed the radio star", bio je jedan od prvih video spotova, koji je MTV emitirao na svoj prvi dan rada - 1. kolovoza, 1981 godine. Bili su broj 1. u Australiji u prosincu 1979. godine. The Buggles su zapravo bili studijski bend, koji je uživo svirao, samo dvaput.

O emisiji Music box

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Pročitaj više

Komentari

Music box
Music box

HRT – Radio Zadar — Glazba, zabava

Vikendom od 13.15 slušajte o novitetima iz svjetske glazbene industrije, domaće glazbene kuhinje a podsjećamo i na bljeskove iz glazbene prošlosti. Emisiju vode Silvi Končurat i Toni Dunatov, priprema je i producira Denis Ostrogonac.

Najave

Music box

Subota, 19.06.2021. 13:15 - 13:45

Mirta Juran, Toni Dunatov i Denis Ostrogonac pripremili su ovo subotnje izdanje vaše omiljene glazbene kutijice u kojoj vam sviraju i pjevaju Jax Jones, Ava Max, Macklemore, Ryan Lewis featuring ...

Music box
Nedjelja, 20.06.2021. 13:15 - 13:45

Sve najave