Emisija 28.01.2020.

Emisija 28.01.2020.

fotografija HRT

Vjeko Ključarić spreman novim 'feel good' singlom zavladati radijskim eterom. Lea Mijatović predstavila svoj prvi solo album, a s njim i novi singl ''Obrani ljubav''. ''Sam u vodi'' u novom ruhu, uz iznimnu izvedbu Tereze Kesovije i Prlje, s nadolazećeg novog albuma Leta 3. Šljeminhov novi singl je posveta kakvu bi poželjela svaka baka. Nove pjesme objavili Nikolina Tomljanović i Reper iz sobe. Ukazujemo na aktualne singlove grupe Bang Bang, Ane Opačak i Markosa.

VjekoKarte za sreću

Lea MijatovićObrani ljubav

Ana OpačakSusret

Nikolina Tomljanović – Nemir samoće

Stijepo Gleđ MarkosZlatne suze

Bang BangSebi dovoljni

ŠljeminhoBakutaner

Reper iz sobeTipkan skrolan

Let 3 ft. Tereza Kesovija - Sam u vodi

Mirna – Sami
Sikter Egu – Trka
Lika Kolorado - Spasoje
Jelena Rozga - Sveto pismo
Jasmin Stavros – Srebro-zlato
Mental Blue ft. Barb June – Dancing In Your Hug (Synthetic Dream remix)
Nika Turković – U mraku (Mark Villa remix)
Kensington Lima – Holy Mess

.......................................................................................

Vjeko – Karte za sreću
Nakon singla "Samo hodaj dalje", Vjeko Ključarić je spreman novim 'feel good' singlom zavladati radijskim eterom. Svi tragaju za srećom, a Vjeko je jedan od onih srećkovića koji je svoje karte "zgrabio na vrijeme":
"Kartu za sreću pronašao sam još na "Voiceu", mnogi ljudi obogatili su moj društveni i glazbeni život, a uz to sam i upoznao najdivniju djevojku na svijetu. Nakon toga sam dao naštancat tih karata da ne zafali.", sa smiješkom je otkrio Vjeko.

Lea Mijatović – Obrani ljubav
Prije 3 godine, Lea Mijatović, odlučila je okrenuti novu stranicu u glazbenoj karijeri i krenula je za ostvarivanjem svog sna. Željela je svoj solo album. Njezinu karizmu i izuzetan vokal prepoznao je odličan glazbeni producent Igor Ivanović koji je Lei ponudio suradnju i uzeo ju pod svoje okrilje.
Korak po korak, pjesma po pjesma i velika želja od prije 3 godine postala je stvarnost –Lea je predstavila svoj prvi solo album ''Sva moja lica'' koji prati i novi singl naziva ''Obrani ljubav''.

Ana Opačak – Susret
''Susret'' Ane Opačak, pjesma je s njenog nadolazećeg albuma, a predstavljena je na 67. Zagrebačkom festivalu.
Šira javnost Anu Opačak je upoznala u prvoj sezoni „The Voicea“, a od tada je nanizala uspješne nastupe na Splitskom i Zagrebačkom festivalu, Melodijama hrvatskog juga i Večerima dalmatinske šansone. Objavila je 5 singlova (''Sve što ostaje'', ''Na kraju dana'', ''Bam bam'', ''Daj sad opet'' i ''Ljubav''), a ono po čemu ćete uvijek prepoznati njen vokal je šarm šansone koji se proteže specifičnom interpretacijom ove Splićanke, iza čije krhkosti se skriva veliki glazbeni talent.

Nikolina Tomljanović - Nemir samoće
U novoj ljubavnoj baladi ''Nemir samoće'' Nikoline Tomljanović pronaći će se svi oni koji osjećaju nemir samoće. Pjesma prenosi ogromnu čežnju i želju za povratkom u vrijeme ispunjenosti i sreće.
Izražen pristup country glazbi, koji se itekako može čuti u bogato raspisanom aranžmanu, pjesmi daje određenu razigranost i poletnost, dok nam tekstom Nikolina Tomljanović prenosi sasvim drukčiju priču.

Markos – Zlatne suze
Međunarodno poznati tenor s juga Hrvatske, koji je dobio pohvale menadžmenta Andree Bocellija, snimio je spot za pjesmu "Zlatne suze"
Dubrovačka glazbena zvijezda Stijepo Gleđ Markos snimio je spot za pjesmu s kojom se predstavio na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu. Priču o ljubavi za koju potpisuje glazbu i tekst, Markos je odlučio ispričati na najljepšim lokacijama svoga Grada, tamo gdje svaki kamen svjedoči neuništivu snagu vječne ljubavi. Na filmskim lokacijama Dubrovnika Markos je na umjetnički način opisao osjećaje koji su ga vodili dok je stvarao "Zlatne suze".

Bang Bang – Sebi dovoljni
Odavno je postalo jasno kako Bang Bang nije samo još jedan bend na hrvatskoj glazbenoj sceni, nego grupa koja ima priču i u čijoj svakoj pjesmi možete pronaći djelić sebe. Priča je sastavni dio i novog singla ''Sebi dovoljni'' koji je predstavljen na ovogodišnjem 67. Zagrebačkom festivalu. Kao i u prošlom singlu ''Pismo'' vokalno nam pjesmu ''Sebi dovoljni'' donose snažni frontwoman benda Bang Bang Lara Antić Prskalo i njezin suprug, autor pjesama i producent Hrvoje Prskalo.

Šljeminho – Bakutaner
Šljeminho nastavlja svoj glazbeni put novim rap singlom ''Bakutaner''. Karlo Milinković – Šljeminho napisao je nezaboravan tekst, dok je ‘vruću’ glazbenu podlogu, kao i kompletnu glazbenu produkciju odradio Marko Stijaković – STEY.

Reper Iz Sobe – Tipkan skrolan
Novi singl Repera Iz Sobe naći će se na njegovom nadolazećem albumu prvijencu. Materijal pod nazivom ''Vanka'' bit će objavljen 31. siječnja. Pjesma ''Tipkan skrolan'' je šaljiv osvrt na današnje vrijeme i utjecaj tehnologije kojom se svi svakodnevno koristimo.
Kao i u svojim dosadašnjim pjesmama, Reper Iz Sobe je i ovim singlom dao do znanje koji je njegov cilj - raditi nešto novo, nešto svježe, a opet blisko korijenima. Raditi glazbu koja te tjera da se gibaš i tekstove koji teže pozitivi.

Let 3 ft. Tereza Kesovija – Sam u vodi
''Sam u vodi'' jedan je od neizostavnih hitova iz velike i uspješne diskografije Leta 3 objavljen davne 1989. na njihovom mitskom albumu ''Two dogs funcking''. Sada nam predstavljaju novu, fantastičnu verziju koju su realizirali s jednom od diva naše glazbene scene, legendarnom Terezom Kesovijom. Njezin specifičan glas i izričaj savršeno su se uklopili uz Prljin vokal te uz nove aranžmane stvorili moćnu pjesmu.

Predstavljamo vam nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove domaća albume, najavljujemo glazbena događanja u našem gradu, ali i šire.
Ako želite biti u tijeku i ne propustiti nove informacije iz glazbenoga svijeta budite uz nas utorkom od 14,15 do 14,45.

O emisiji Slušaj i uživaj

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Pročitaj više

Slušaj i uživaj
Slušaj i uživaj

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Sljedeća emitiranja

Utorak, 03.03.2020. 14:15 - 14:45

Utorak, 10.03.2020. 14:15 - 14:45