Emisija 25.02.2020.

Slušaj i uživaj Slušaj i uživaj
Danijela (press foto Croatia Records / Marko Lorenzo Blaslov) Danijela (press foto Croatia Records / Marko Lorenzo Blaslov)
Vatra (press foto Dallas Records / Filip Filaković Philazz) Vatra (press foto Dallas Records / Filip Filaković Philazz)

fotografija HRT

Lea Dekleva nakon četiri godine predstavila raskošnu baladu. Vatra pustila "Sva naša ljeta", najavni singl desetog studijskog albuma. Nike Turković iz mraka stigla novim singlom do utopijskog raja. Poslušajte Slavena Jurića koji se ostavio lopte i uhvatio mikrofona. Novi album ''Neopisivo'' objavila je Danijela. Novu pjesmu ima Anezi, ali i bendovi Demode i Faul.

Lea Dekleva - Daleko

Vatra - Sva naša ljeta

Nika Turković - Raj

Slaven Jurić - Ti i ja

Anezi - Radoznala budalo

Danijela - Čovjek bez adrese (novi ALBUM ''Neopisivo'')

Demode - Od svega jača

Faul - Vrati me

Crna kronika - Irska
Ivan Rapić Inno - Dodir
Mila Elegović - Ćiribar
Zvonimir Varga - Katarina
Ive - Potpuno sami
Marei - Ne budi me
Lara Demarin - Uz tebe
Jurica Popović - Okreće na proljeće
Adari - S druge strane posteje
Elma - Poklone u boji grlim
Medea - Stranci u našoj sudbini
Tate Romanova - Iz razloga
Lucky Day - Samo si ti znala sve
Marko Rudelić - Živimo na rubu
Helem Nejse - More Than Weed

Yogi (novi ALBUM ''Rebirth'')

Putokazi (novi ALBUM ''Meandri'')

....................................................................

Lea Dekleva – Daleko
Lea Dekleva je objavila prvi singl nakon četiri godine. Jedinstvena je to balada s prizvukom soundtracka koja vas neće ostaviti ravnodušnima. Svojom iskrenom emocijom te raskošnim orkestralnim aranžmanom dotaknuti će srca slušatelja u ovim, kako sama Lea kaže 'neromantičnim vremenima'.
Pjesma je ujedno i najavni singl novog albuma, svojevrsnih sabranih djela autora Jure Stanića te je jedna od posljednjih pjesama koje je Oliver Dragojević planirao snimiti. Zahvaljujući dugogodišnjem prijateljstvu Lee i Jure, upečatljiva balada ''Daleko'' ipak je zaživjela.

 

Vatra - Sva naša ljeta
Pjesma "Sva naša ljeta", posveta je djetinjstvu iz pera Ivana Dečaka. Novi je to singl grupe Vatra kojim najavljuju deseti studijski album. Ovo je svojevrsna posveta djetinjstvu, vremenu koje nam tako brzo i nepovratno izmakne. Osim novog singla, Vatra najavljuje i svoj zagrebački koncert 4.4.u klubu Booglaoo, prvi klupski koncert nakon trogodišnje pauze.

Nika Turković – Raj
U rujnu prošle godine, na hrvatsku glazbenu scenu nakon 15 godina, vratila se Nika Turković. Pamtimo je kao djevojčicu koja nas je 2004. predstavljala na izboru za Dječju pjesmu eurovizije. Nika Turković, pojavila se sa singlom ''U mraku'' te polako ali sigurno, pomaknula sve granice, od zvuka do vizuala, oduševivši i publiku i struku.
Predstavljamo novi singl ove talentirane mlade glazbenice Nike Turković ''Raj''.

Slaven Jurić - Ti i ja
Kada se Slaven Jurić počeo baviti nogometom, mislio je kako je to njegov životni poziv, no ovom
mladom Trogiraninu, inače rođenom u Konjicu u Hercegovini, nije palo na pamet da će ga život na
kraju odvojiti od lopte i pred njega staviti mikrofon.
Kao i svih dosadašnjih njegovih pjesama, autor glazbe i teksta je sam Slaven Jurić, dok je za aranžman i produkciju
ovog puta zadužen Srđan Sekulović Skansi. Pjesma ''Ti i Ja'' nastala je u jednom dahu. Naime, pjevajući
pjesmu za prvi ples na vjenčanju svoje sestre, poželio je napisati pjesmu koju će možda nekad,
netko, nekome pjevati za prvi ples i tako su nastale ''Ti i Ja'', ''Svejedno'' i ''Osmijeh''. Pjesma ''Ti i Ja'' je
nastala prva, ali spletom neočekivanih okolnosti, izlazi tek sada.

Anezi – Radoznala budalo
Novu pjesmu je objavila Anezi. Ona i dalje niže singlove, ovo je već deveti, koje će jednom objediniti i na studijskom albumu. Ovo je prva suradnjia sa sarajevskim skladateljem Gordanom Dizdarevićem koji je autor glazbe, a Anezi je zajedno s njim koautorica teksta. Na ovoj se pjesmi po četvrti put nastavlja suradnja s Borisom Đurđevićem, no ovaj put on potpisuje samo aranžman. Anezi kaže da za najnoviju pjesmu ''Radoznala budalo'' stiže i acoustična tamburaška verzija, za nekoliko dana.

Danijela – Čovjek bez adrese (novi ALBUM ''Neopisivo'')
'Novi zvuk – novi doživljaj – drugačija od svih', ovako je još prošle godine Danijela Martinović najavljivala rad na novom albumu ''Neopisivo'' koji sada i objavljen. Skladba ''Čovjek bez adrese'', prva je njena pjesmu koju je potpisala kao koautorica glazbe i teksta uz iskusnog Zorana Mišolongina i prva s kojom je najavila novi studijski album. Osim ove pjesme na albumu se nalaze neki od Danijelinih najvećih hitova, a pjesme ''Ovako ne mogu dalje'' i ''Svileni'' grupe Magazin Danijela je otpjevala u suradnji s Mladenom Kosovcem te Gelato Sisters.
U potpuno novim aranžmanima Tomislava Modrića i uz pratnju benda Zadnji pogon, ova nježna pjevačica moćnog glasa osvaja novim zvukom i prenosi osjećaj neopisivog doživljaja uživanja u glazbi. Pod istim nazivom, ''Neopisivo'', krajem prošle godine, Danijela Martinović objavila je i svoju drugu zbirku poezije u želji da svi čitatelji osluškujući prvo sebe potaknu u sebi nešto neopisivo.

Demode - Od svega jača
DEMODE je retro-pop sastav u formatu koji je na našim područjima zanemaren, ili čak pomalo i zaboravljen. No, trendovi se vraćaju, možda ne uvijek u formi u kojoj su bili za svojih zlatnih godina, ali ipak pronalaze pukotine kroz koje se u nekoj “svježoj” varijanti vrate na scenu.
Svojim zvukom, melodijama i tekstovima DEMODE vuče na nešto što ste već čuli, ali ipak pronalazi načina da bude novo i uzbudljivo. Kroz prekrasnu baladu ''Od svega jača'' lirikom, glazbom i video spotom Demode pokazuju da su vrijedni pozornosti.

Faul - Vrati me
'Pjesma ''Vrati me'' govori o povratku u neka sretnija vremena. Kad je čovjek okružen problemima, često se voli prisjetiti nekih sretnijih dana, vratiti u neka jednostavnija vremena, kada je sve bilo kako treba biti. Zato ljudi, stvarajte što više lijepih trenutaka, jer ponekad ćete se vraćati u njih,' - izjavio je Bruno Marković. On je autor, tekstopisac i idejni vođa glazbenoga projekta Faul koji je do sada objavio nekoliko singlova te konceptualni EP ''Plave kronike''.

Predstavljamo vam nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove domaća albume, najavljujemo glazbena događanja u našem gradu, ali i šire.
Ako želite biti u tijeku i ne propustiti nove informacije iz glazbenoga svijeta budite uz nas utorkom od 14,15 do 14,45.

O emisiji Slušaj i uživaj

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Pročitaj više

Slušaj i uživaj
Slušaj i uživaj

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Najave

Slušaj i uživaj

Utorak, 31.03.2020. 14:15 - 14:45

Grupa Gea prvim autorskim albumom priziva sunce nakon kiše. ''Do tebe“ je da poslušaš kako zvuči novi singl Matea Pilata. ''Nostalgija'' je karta do budućnosti benda Magnar. Zagrebački studenti medicine ...

Sve najave