Emisija 28.09.2021.

Emisija 28.09.2021.

Mirna Škrgatić je objavila svoj drugi album inspirirana pop rock glazbom 60-ih i 70-ih godina. Bend Adastra svoju novu pjesmu posvetio ženama žrtvama nasilja. S Porinom nagrađenog albuma ''Sve će biti dobro'' kantautor Bruno Krajcar objavio video za pjesmu ''Volim život''. Tonči Huljić ima još jedan spot za pjesmu s ovogodišnjeg izdanja ''Inamorana''. Nove singlove objavili su Hjer, N I K O L I N A, Kensington Lima, Despot Tomić i Bekka.

Adastra – Tanki zid

Mirna – Idemo van (novi ALBUM)

Tonči & Madre Badessa – Bogu iza nogu

Hjer - Oprosti mi

Bruno Krajcar feat. Marija Husar Rimac & Ivana Husar Mlinac – Volim život

N I K O L I N A - Ljubav

Kensington Lima – Dolly

Despot Tomić – Cura iz grada

Bekka – Način za bijeg (novi ALBUM)

BoraBora – Mačak
Ana Bertić – Ljetna priča
Maja Milinković – Luda vodo stani, stani (Fado Bacalhau)
Sara Renar feat. Matija Dedić – Bok
Kraj programa – Oči u oči

Grupa Adastra je pjesmom ''Tanki zid'' odlučila poslati podršku ženama žrtvama nasilja. Htjeli su ukazati ljudima da je zabilježen velik porast nasilja nad ženama te da nasilnike ne smijemo tolerirati, već prijavljivati.
'Ako ste zatvorili oči pred nasiljem, onda ste i sami sudionici tog istog nasilja. Stoga, nemojte tolerirati ono što nije tolerantno', poručuju iz Adastre.

Kantautor Bruno Krajcar je objavio video za pjesmu ''Volim život'' s albuma “Sve će biti dobro” koji je nagrađen Porinom za najbolji album popularne duhovne glazbe. Na pjesmi koja slavi dar života, Bruno je udružio snage s našim eminentnim pjevačkim divama, sestrama Marijom i Ivanom Husar.

Naš veliki skladatelj Tonči Huljić u svojim je spotovima pokazao da itekako zna glumiti, radnju sam osmišljava, a pristaje i na svakojake transformacije. Tako je za potrebe novog video spota ''Bogu iza nogu'' obukao luđačku košulju. Ova pjesma je novi singl s Tončijevog aktualnog albuma “Inamorana” objavljenog u travnju ove godine.

Čakovečki je pop/rock glazbenik Hjer, odnosno Hrvoje Krištofić, svoj glazbeni put započeo je kao frontmen benda Genova, a solo karijeri nastavio je singlovima ''Za nas'' i ''Ne odustaj''. Sada zajedno s producentom i skladateljem Miroslavom Lesićem Lesiqueom piše, stvara i istražuje svoj smjer.
Njegov specifičan vokal omogućuje mu prepoznatljivost, ali i mogućnost prilagodbe različitim aranžerskim i produkcijskim eksperimentima. Modernim zvukom i karakteristikom bendovskog rock pjevača gradi zanimljivi spoj pop produkcije i grubog vokala, koji udruženi daju zanimljiv i inovativan zvuk njegovoj glazbi.
Nova pjesma koju Hjer predstavlja zove se ''Oprosti mi''.

Nakon odličnog prvog singla ''Srce'', talentirana glazbenica N I K O L I N A, predstavlja novu pjesmu i spot ''Ljubav''. Riječ je o pjesmi koja nosi u sebi notu olakšanja i prozračnosti jer slavi i prihvaća trenutak zatvaranja jedne životne etape, a otvara drugu.

Glazbenica Bekka je upravo objavila prvi album ''Trag'', kojeg i predstavlja novim singlom ''Način za bijeg'' na kojem je surađivala sa pocket palmom i tam.

Prije nekoliko dana Despot Tomić se javio s video spotom za novi singl "Cura iz grada" kojim najavljuje svoj nadolazeći drugi studijski album "Dani jutra broje". Pritome poručuje: "Zbogom ljetu"; te zaključuje: "Pop rock trenutno tolerišem, što ne znači da ga neću uskoro opet mrziti".

Predstavljamo vam nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove domaća albume, najavljujemo glazbena događanja u našem gradu, ali i šire.
Ako želite biti u tijeku i ne propustiti nove informacije iz glazbenoga svijeta budite uz nas utorkom od 14,15 do 14,45.

O emisiji Slušaj i uživaj

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Pročitaj više

Slušaj i uživaj
Slušaj i uživaj

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Sljedeća emitiranja

Utorak, 07.12.2021. 14:15 - 14:45

Utorak, 14.12.2021. 14:15 - 14:45