Emisija 12.10.2021.

Emisija 12.10.2021.

Poslušajte nove pjesme Vande Winter, Harija Rončevića, Dine Rizvić, Tea Grčića i Filipa Pintara, te bendova Buđenje i benda Daleka Obala. Doris Dragović je snimila prvu heavy metal pjesmu u karijeri, s bendom Osmi putnik. Album suradnji objavio je Milošev, aktualni singl je ''Vječni sjaj'' s TBF-om.

Daleka obala – Cvijet

Osmi putnik feat. Doris Dragović – Tajna

Milošev ft. TBF – Vječni sjaj (novi ALBUM ''U prolazu'')

Vanda Winter – Lako

Teo Grčić – Ne zaboravljaj

Hari Rončević – Hoću bolji svijet

Dina Rizvić – Pronađi me

Filip Pintar – Ritam sreće

Buđenje feat. Reper iz sobe - Veza nam je spora

Davorin Bogović – Ljubav kao vjeran pas
Dubioza kolektiv - Kafana
Duo Artina (novi ALBUM ''Male priče'')
Zo - Frane Mihalj
Željko Krušlin Kruška & Latino – Ostani u mom životu
Zlatan Ćehić Ćeha – Šapat proljeća
Zaratino – Šestero s bine
Valentina Krajna – Zar ne vidiš
Teški osjećaji – Susjeda
Hakuna Matata – Zgrada crvene boje
Devin Juraj - Dan dva

..............................................................................

Bend Daleka obala objavom novog singla ''Cvijet'' probuđuje čežnju za ljetnim noćima uz gitaru. Ova romantična posveta nježnoj i zatomljenoj ljubavi u pop rock aranžmanu nastavlja niz bezvremenskih hitova Daleke Obale.
'U vrtoglavoj jurnjavi koju nam svakog dana nameće ova sve mahnitija svakodnevica čovjek zaboravi zalijevati taj nježni cvijet ljubavi koji svi imamo negdje u sebi i koji treba tek nekoliko kapljica pažnje da bi se otvorio', poručuje Boris Hrepić Hrepa.

Bend Osmi putnik je predstavio videospot za pjesmu ''Tajna'', najavnu pjesmu njihovog novog, the best of albuma “Rock’n’roll se kući vratio”. ''Tajna'' je ekskluzivni duet hard rock benda Osmi putnik, koji od nedavno ima novog frontmena Giuliana, i naše dive Doris Dragović, koja je za ovu pjesmu pokazala svoje skriveno rockersko lice.

Matej Milošev u suradnji s TBF-om predstavlja novi singl 'Vječni sjaj', a ujedno objavljuje album prvijenac 'U prolazu'. Cijeli materijal je dosta osoban – sve su to priče i sjećanja iz mojeg života - i njime želim zaokružiti i polako zatvoriti jedan dio toga. Negdje si stvari opravdavam, nekad mi nešto nije jasno, ali sve sam to – ja. Žanrovski je to dosta šareno, ali u osnovi pop-rock forma. Da biram ime, rekao bih 'šmekpop' – kaže Milošev o svom debitantskom albumu.

Glumica Vanda Winter poznata je i po svom izvanrednom vokalu, nakon gotovo 20 godina prisutnosti na sceni novim singlom “Lako” službeno najavljuje svoj debitantski album. Pjesmu “Lako” za Vandu je napisao i uglazbio frontmen grupe Pavel Aljoša Šerić.
'Veseli me što ponovno uživam u stvaranju glazbe! Novi singl koji smo ostvarili govori o prepoznavanju vlastite sreće, o skladu i miru jedne 'trajnogoruće' ljubavi kao jedinog važnog i realnog oslonca u životu. To je osjećaj koji, vjerujem, mnoge zaokuplja unatoč površnim i dramatičnim vremenima u kojima živimo i želja mi je na ovaj ga način proslaviti!' – rekla je Vanda o novoj pjesmi ''Lako''.

Svoj novi peti singl predstavlja nam Teo Grčić. Glazbu ovog mladog i perspektivnog pjevača imali smo priliku do sada upoznati kroz nekoliko kantautorskih skladbi: ''Tragovi'', ''Čuvam te'', ''Ti'' i "Šav". Očito je da polako, ali sigurno, Teo gradi sve jaču emotivnu poveznicu svojih pjesama s publikom, čemu teži i kao autor, a tome svjedoči i ono što nam donosi sa svojim novim singlom "Ne zaboravljaj".
"Ovo je glazbena priča o snazi mira, razumijevanja i moći dobrih namjera, kao esencijama iskrene ljubavi prema drugoj osobi, sebi i životu općenito", kaže Teo.

Ove je godine Hari Rončević objavio dvije pjesme - ''Spreman na sve'' i ''Sve smo mi u pakao pretvorili'', a nakon ljetnih mjeseci predstavlja novu - ''Hoću bolji svijet''. U svojim je pjesmama Hari često znao progovoriti o aktualnim temama, na njemu jedinstven način. Sam je priredio tekst i glazbu i za novi singl.
Pjesma je ujedno najava albuma ''Idem jugu svom'' koji stiže u listopadu.

Svestrana labinska glazbenica Dina Rizvić posljednjih nekoliko godina (od 2016.) živi i stvara u Londonu, u koji je otišla zbog magisterija audio produkcije. Iza ove mlade vrsne glazbenice, skladateljice, producentice i multiinstrumentalistice koja svira klavir, gitaru, bas gitaru, bubanj i udaraljke, je puno lijepih projekata, suradnji i koncerata posljednjih nekoliko godina. Dina Rizvić priprema treći album na hrvatskog jeziku, koji najavljuje pjesmom "Pronađi me".

Topli dom, ljubav dragih ljudi ili zanimljiv hobi, samo su neki od čimbenika kojima je zajednički nazivnik – sreća! Ona nas potiče, bodri, grli, ispunjava i u konačnici predstavlja ono što svi u životu želimo postići – biti sretni.
Upravo ta tematika potakla je autorski tim, Filip Pintar i Vjeko Malekin Malek, na stvaranje nove glazbene priče, "Ritam sreće".

Pri stvaranju pjesme "Veza nam je spora" udružili su se članovi benda Buđenje i Reper Iz Sobe. Pjesma najavljuje izlazak novog materijala grupe Buđenje. Riječ je o albumu dueta na kojem gostuju: Zorica Kondža, Vanna, Mia Dimšić, Tonka iz Pavela, Lara iz Bang Banga, Daria Hodnik, Neno Belan, Matija Cvek i Reper Iz Sobe.

Predstavljamo vam nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove domaća albume, najavljujemo glazbena događanja u našem gradu, ali i šire.
Ako želite biti u tijeku i ne propustiti nove informacije iz glazbenoga svijeta budite uz nas utorkom od 14,15 do 14,45.

O emisiji Slušaj i uživaj

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Pročitaj više

Slušaj i uživaj
Slušaj i uživaj

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Sljedeća emitiranja

Utorak, 07.12.2021. 14:15 - 14:45

Utorak, 14.12.2021. 14:15 - 14:45