Emisija 19.10.2021.

Emisija 19.10.2021.

Jurica Pađen & Aerodrom poslali snažnu poruku singlom ''Živjeti svoj san''. Željko Bebek novi spot i pjesmu posvetio svojoj kćeri. Pava, ime je mlade kantautorice koje bi trebali zapamtiti, poslušajte njenu novu pjesmu ''Budi mi dobro''. Pobjednik hrvtskog Voicea,Vinko Ćemeraš privodi kraju uspješnu godinu predstavljajući singl ''Boje''. ''Pesimističan'' Filip Tkalčić skinut s ''Kemikalije''. Ususret skorašnjoj objavi novog albuma Boris Novković predstavio singl i spot ''Moja djevojka''. Objavljen je album prvijenac glazbenog projekta Med. Svoju najosobniju pjesmu ''Četiri smeđa oka'' daje nam Filip Fantoni. Stigao je peti studijski album riječkog Atmospherica. Kantautor Dario Duvnjak, kojega smo imali priliku gledati u ulozi frontmena grupe Dusty Hats, pjesmom ''Leti ptico selice'' najavljuje album prvijenac.

Jurica Pađen & Aerodrom Živjeti svoj san

Željko BebekKćeri moja

PavaBudi mi dobro

Filip TkalčićPesimističan

Boris NovkovićMoja djevojka

Dario DuvnjakLeti ptico selice

Filip Fantoni – Četiri smeđa oka

MedKažem ti (novi EP ''Med'')

AtmosphericAko tko pita (novi ALBUM "Skrivena duga")

Vinko Ćemeraš & Talvi Tuuli – Boje

Manntra – Naranča
Vice Versa & Sexymotherfuckers – Noćne more
Donkey Hot — Kineski restorani
Turisti — Porušena stabla
Sara Renar – Hana je već dugo budna
Krešimir Bernardić - Nisi me bio vrijedan
Sacher – Kad na nebu vidiš dugu
Sampass - Da li me znaš?
Prezzident – B€tman
Mamut – Kruna
Bejbe – Odlazim
Hojsak & Novosel (novi ALBUM ''Traditional Songbook'')
Osmi putnik (novi ALBUM ''Rock'n'roll se kući vratio'')
Sarah & The Romans feat. Bruno Petrali – Bambina
Denis Goldin feat. Rob Hazen – Someone Else
Gentleman – Body Or Soul
The Strange – Not Now Not Ever
Metaklapa – Blood Brothers
Zvonimir Kalić & Rockoko Orchestra – Osloni se na Krista
Tomislav Rebak – Najskuplje se plaća
Tea Vučak – Tako se dogodi
Petra Kuhar – Žarko žute boje

......................................................................

Nakon objave singla i spota ''Ima li to kraja'', u kojem su se dotaknuli potresa i koronakrize, Jurica Pađen i Aerodrom ponovno se vraćaju vedrijim temama. Pjesma ''Živjeti svoj san'' nalazi se na hvaljenom studijskom ''Dnevni rituali'', a sada je zaživjela i u obliku video spota.
'Moraš brzo reagirati, biti spreman i usuditi se ostvariti ono što si naumio. Čovjek prije svega mora biti zadovoljan samim sobom; ako si ti zadovoljan, automatski je i svijet bolje mjesto jer ima jednog stanovnika koji je u ‘pozitivi’. Uspjeh pripada isključivo ljudima koji su se usudili pratiti svoju viziju, stoga nemojte biti u strahu i nemojte se bojati sanjati.', poručio je Jurica Pađen.

Legendarni Željko Bebek novu je pjesmu i spot posvetio svojoj kćeri, kao i svim očevima koji će jednog dana svoje kćeri pratiti do oltara, do izabranika njihovog srca.

“Budi mi dobro” drugi je singl Pave, mlade kantautorice koja nas je osvojila svojom glazbenom vještinom, skromnošću i osmijehom već na prvoj autorskoj pjesmi. “Ponekad” je bio hrabar potez djevojke koja za sebe kaže da ljubav prema glazbi gaji od malih nogu. Suradnici kojim se okružila u početku ispratili su je i na novoj pjesmi.
“Budi mi dobro, čuvaj svoja leđa, o meni mislit’ nemoj jer o meni ništa ne znaš”, glasi refren nove pjesme.
Pava, ime koje morate zapamtiti.

Mladi zagrebački pjevač i producent Filip Tkalčić, poznat i kao Dust, nakon singlova ''Iznad Grada'', ''Tebe Nema'', "Okolnosti'' i "Financije", sa svog debi albuma predstavlja pjesmu i spot "Pesimističan".
“Ovo je pjesma koja stilski u potpunosti predstavlja moj prvi album "Kemikalija". Iako je pesimističnog naziva, plesnog je ritma i zrači optimizmom." - kaže Filip Tkalčić.

Nova autorska pjesma ''Moja djevojka'' zadnji je singl i spot prije izlaska novog studijskog albuma Borisa Novkovića. Na materijualu ''Gori ulica'' naći će se 6 ranije predstavljenih pjesma, među kojima je i posljednja ''Ljeto je'', hit koji je dospio u vrhove top lista. ,U istom tonu je i nova pjesma ''Moja djevojka''.
'Album, kao i ova pjesma, ispunjeni su kozmičkom ljubavi i pozitivom koja nam svima danas toliko treba. To je moj mali obol i otpor ovom sivom vremenu. Širite pozitivu kroz male stvari i ljudske geste; to je jedini način da učinimo svijet sutra boljim. Ono što zasadimo sada, jednom će niknuti', objasnio je poetski Boris.

Pobjednik hrvtskog Voicea Vinko Ćemeraš privodi kraju uspješnu godinu predstavljajući singl ''Boje''! U razdoblju između koncertno aktivnog ljeta tijekom kojeg je proslavio niz postignuća aktualnog albuma ''Na Putu'' i skorašnjeg početka rada na novom studijskom izdanju sastava Vinko Ćemeraš i Talvi Tuuli, mladi glazbenik je, ostvarivši suradnju s Ivanom Huljićem, dodatno obojio svoj popis glazbenih ostvarenja.

Talentirani kantautor Dario Duvnjak, kojega smo imali priliku gledati u ulozi frontmena grupe Dusty Hats, započeo je solo karijeru pjesmom ''Kockar'', a sada pjesmom ''Leti ptico selice'' najavljuje album prvijenac.
Novi singl poletnog ritma neodoljivo podsjeća na dobre, stare pop rock hitove osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, a moderna produkcija, sjajne vokalne dionice i čvrsta svirka čine ga iznimno svježim i radiofoničnim.
Domaća scena je dobila još jednog snažnog predstavnika pop rocka i sada iščekujemo vidjeti i čuti što će nam kantautor Dario Duvnjak donijeti u budućnosti.

Predstavljamo vam nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove domaća albume, najavljujemo glazbena događanja u našem gradu, ali i šire.
Ako želite biti u tijeku i ne propustiti nove informacije iz glazbenoga svijeta budite uz nas utorkom od 14,15 do 14,45.

O emisiji Slušaj i uživaj

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Pročitaj više

Slušaj i uživaj
Slušaj i uživaj

HRT – Radio Osijek — Glazba, zabava

Poslušajte što ima novoga u svijetu glazbe. Predstavljamo nove pjesme, prenosimo svježe informacije o našim glazbenicima, preslušavamo nove albume, najavljujemo glazbena događanja. Puno nove hrvatske glazbe s malo priče.

Sljedeća emitiranja

Utorak, 07.12.2021. 14:15 - 14:45

Utorak, 14.12.2021. 14:15 - 14:45