Emisija 20.10.2021.

Srednjika Srednjika
foto Facebook MOK Mursa - Osijek foto Facebook MOK Mursa - Osijek

foto Facebook MOK Mursa - Osijek

Prošloga vikenda u Zadru održan završni odbojkaški turnir za mlađe kadete i kadetkinje. Nastupilo je 12 muških i čak 30 ženskih ekipa. Od klubova iz Osijeka najbolje je prošla muška ekipa Murse-Osijek osvojivši peto mjesto.

Brojni su zapravo bili klubovi s istoka Hrvatske, a nastupilo je devet ženskih i dvije muške ekipe. Najbolje je prošla ekipa Marsonije iz Slavonskog Broda, a mlađi kadeti (2006. godište i mlađi) postali su prvaci Hrvatske. Pobijedili su svih pet utakmica i tako bez poraza stigli do titule, a redom su pobjeđivali Split, Grobničan, ponovno Split, Rijeka i Mladost. Peto mjesto osvojila je Mursa-Osijek koja je u četvrtfinalu poražena od kasnije trećeplasirane ekipe Daruvara, a u susretu za 5. mjesto pobijedili su domaći Zadar. Zadovoljan je uspjehom bio trener Zvonimir Bogdanović, iako ne u potpunosti: "Nisam baš računao da budemo prvaci ali sam želio da što bolje odigraju. Rezultat je realan. Uz malo više žara smo se mogli popeti koju stepenicu više... odlučivale su nijanse", komentirao je trener Bogdanović na Facebook stranici kluba i dodao kako se dio igrača tek nedavno pridružio klubu te je vidno nedostajala uigranost koja je ključ uspjeha u timskim sportovima.

Od ženskih ekipa najbolje su bile odbojkašice Ferivi Višnjevca, koje su na kraju igrale za sedmo mjesto i izgubile od Medvešćaka. ŽOK Osijek je u utakmici za 11. mjesto slavio protiv Karlovca. Od ostalih klubova Belišće je bilo 16. Baranja iz Belog Manastira 18, Našice 24., Kolonija iz Slavonskog Broda 25., osječka Linga 27, Bilje 29, a AOK Osijek zauzeo je posljednje, 30 mjesto.

Nedavno je u Zadru održano i kadetsko PH, a izvrsni kadeti Murse završili su kao četvrtoplasirani. Do polufinala su Osječani dominirali, a u polufinalu su bili nadomak skidanja najvećeg skalpa, kasnije i prvaka Mladosti iz Zagreba: "U ključnim trenucima nedostajalo je sportske sreće i iskustva, koje će s vremenom doći. Veliku priliku imali smo u 3. setu, gdje smo propustili set loptu, a na kraju nesretno izgubili taj set, zatim i meč. U utakmici za 3. mjesto porazila nas je OK Ribola Kaštela, klub poznat po jakoj školi odbojke i odbojkaškoj tradiciji. Čestitke i Kaštelanima i svim osvajačima medalja", stoji na Facebook stranici kluba.

Naglasak u emisiji Srednjika je na lokalni, zatim hrvatski, ali i ostali sport. Pričamo uglavnom o sadržajima vezanima uz sport, rekreaciju, natjecanja, mlade, ali nisu nam strane ni ostale aktualne teme. I sve to naravno uz puno dobre glazbe..... U sklopu emisije poslušajte rubriku "Djeco i mladi o sportu se radi", a pred kraj vas vodimo i na zanimljiva putovanja. 

MOK Mursa

Preuzmite datoteke

MOK Mursa 65,5 MB

O emisiji Srednjika

Svi Osječani, a vjerujemo i šire, znaju što je "Srednjika" odnosno naše Srednjoškolsko igralište. U radijskoj emisiji od 15 sati i 30 minuta do 19 sati, bavimo se sadržajima vezanima uz sport, rekreaciju, natjecanja, mlade, naravno uz puno dobre glazbe.....

Pročitaj više

Srednjika
Srednjika

HRT – Radio Osijek — Vijesti, glazba, zabava, sport, djeca i mladi, društvo

Svi Osječani, a vjerujemo i šire, znaju što je "Srednjika" odnosno naše Srednjoškolsko igralište. U radijskoj emisiji od 15 sati i 30 minuta do 19 sati, bavimo se sadržajima vezanima uz sport, rekreaciju, natjecanja, mlade, naravno uz puno dobre glazbe.....

Sljedeća emitiranja

Srijeda, 08.12.2021. 15:30 - 16:00

Srijeda, 08.12.2021. 16:10 - 16:55

Srijeda, 08.12.2021. 17:05 - 17:10