Emisija 24.07.2019.

Stetoskop Stetoskop
Helena Mitrović, Vjekoslav Vukšić i Elena Puh Belci gosti Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Helena Mitrović, Vjekoslav Vukšić i Elena Puh Belci gosti Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Vjekoslav Vukšić, Elena Puh Belci i Helena Mitrović (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Gosti Tatjane Kaštelan su Elena Puh Belci, Helena Mitrović i Vjekoslav Vukšić. O prevenciji ovisnosti u Gradu Puli i široj društvenoj zajednici govori predsjednica Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule Elena Puh Belci. Predstavnici Grada, policije i zdravstva.

Načelnik Policijske postaje Pula Vjekoslav Vukšić govori nam o represivnim mjerama suzbijanja kriminaliteta i droge te o sigurnosti na našem području. A sve o preventivnim zdravstvenim mjerama doznajemo od Helene Mitrović, voditeljice Službe za prevenciju i izvanbolničko liječenje bolesti ovisnosti te zaštitu mentalnog zdravlja pri Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.

Grad Pula sustavnim pristupom radi na prevenciji kriminaliteta i ovisnosti, o čemu razgovaramo s Elenom Puh Belci, predsjednicom Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Pule. Ovo su teme kojima svi kao članovi društvene zajednice moramo znati više. Kako bismo prevenirali ovisnosti prisutne u društvu.

Problemi kriminaliteta i ovisnosti prioriteti su društvne zajednice. Od zlouporabe opojnih droga i alkohola, vršnjačkog te nasilja u obitelji, do problema ponašanja u prometu i vandalizma.

Vijeće za prevenciju kriminaliteta Grada Pule djeluje uz pomoć ključnih članova. To su Policijska postaja Pula, Centar za socijalnu skrb, Općinski sud, Ured državne uprave, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, Crveni križ, Obiteljski centar, škole, Društvo Naša djece, u čvrstoj suradnji s Istarskom županijom, kroz kroz kampanju 'Bježi Via!' u kojoj djeluju udruge Uspiro i Institut. Svi zajedno pridonose kroz međusektorsku suradnju.

Gosti Tatjane Kaštelan Elena Puh Belci, Helena Mitrović i Vjekoslav Vukšić

O emisiji Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Pročitaj više

Stetoskop
Stetoskop

HRT – Radio Pula — Obrazovanje, djeca i mladi, društvo, život, znanost

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Sljedeća emitiranja

Ponedjeljak, 10.05.2021. 19:15 - 19:30

Ponedjeljak, 17.05.2021. 19:15 - 19:30