Emisija 02.03.2020.

Stetoskop Stetoskop
Loretta Morosin i Sanja Subotić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT) Loretta Morosin i Sanja Subotić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Loretta Morosin i Sanja Subotić gošće Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Gošće Tatjane Kaštelan su Loretta Morosin i Sanja Subotić. Loretta je ravnateljica Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda Pula, koji kao Ustanova djeluje već dvadeset godina. Povod je to razgovoru o radu i planovima jedinstvenog Centra te najavi simpozija koji će se održati 6. i 7. ožujka u Puli, o čemu govori i Sanja Subotić, ravnateljica Dječjeg vrtića Mali svijet.

Dnevni centar za rehabilitaciju Veruda Pula djeluje od 1975. godine kao udruga s tridesetak korisnika. Danas je to Ustanova koja broji čak 450 korisnika. Pristup prema korisnicima svih životnih dobi i njihovim obiteljima jedinstven je u Hrvatskoj. Pružaju se optimalni uvjeti za rehabilitaciju, edukaciju te odgoj i obrazovanje osoba s teškoćama u razvoju na području cijele županije.

Osnivači Centra su jedinice lokalne samouprave u Istarskoj županiji; Pula, Vodnjan, Pazin, Buzet, Buje, Labin, Poreč, Rovinj, Umag, Novigrad, Vrsar i Medulin. U planu je gradnja nove zgrade u Valturskoj ulici u Puli, za koju prostor i podršku daje Grad, a u tijeku je ishodovanje potrebne dokumentacije. Rezultati natječaja čekaju se i, ako projekt prođe, gradila bi se u Valturskoj ulici.

Stručni simpozij, koji će se u povodu dva desetljeća rada Centra za dnevni boravak i rehabilitaciju Veruda održati u hotelu Pula, okupit će brojne stručnjake, liječnike, odgojitelje, psihologe, logopede, korisnike Centra i goste. Prvi dan rezerviran je za stručna predavanja i panel raspravu, dok će se drugog dana predstaviti primjeri dobre prakse.

Gošće Tatjane Kaštelan Loretta Morosin i Sanja Subotić

O emisiji Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Pročitaj više

Stetoskop
Stetoskop

HRT – Radio Pula — Obrazovanje, djeca i mladi, društvo, život, znanost

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Sljedeća emitiranja

Ponedjeljak, 10.05.2021. 19:15 - 19:30

Ponedjeljak, 17.05.2021. 19:15 - 19:30