Emisija 01.02.2021.

Emisija 01.02.2021.

Elvis Berkarić i Vesna Kodžoman gošće Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Gošće Tatjane Kaštelan su Elvis Berkarić i Vesna Kodžoman. U povodu Svjetskog dana borbe protiv raka, 4. siječnja, donosimo značajne informacije koje mogu pomoći svim oboljelima. Elvis je predsjednica pulske udruge Vita Nova. Vesna je terapeutkinja zvukom i pomaže 'gong kupkama'. Sve o zvukoterapiji gongom te o prehrani makrobiotikom i prema kriterijima Svjetske zdravstvene organizacije, kroz njihove priče i njihova puta izlječenja.

One su primjeri da se uz dodatnu pomoć, svojom snagom, voljom i vjerom, može pobijediti zloćudna bolest. Zdrava i uravnotežena prehrana u makrobiotici, prema uputama Svjetske zdravstvene organizacije. Uz dobre vibracije zvukom, samo su dio besplatne pomoći ove pulske udruge.

Vita Nova, udruga koja ulazi u obljetničku, petu godinu djelovanja iza sebe ima niz aktivnosti, predavanja, gostovanja, edukacija zdrave prehrane za onkološke bolesnike ali i sve zainteresirane građane, budući da se radi o prehrani koja podrazumijeva zdrave životne stilove. Ovih dana traju prijave za online besplatnu radionicu zdrave prehrane odnosno pripravljanja zdrave hrane. Prijave su u tijeku, kaže Elvis Berkarić te poziva građane da se educiraju, budući da su koristi ovih radionica višestruke.

Zašto je terapija zvukom blagodat za naše tijelo i duh te kako djeluje na nas te pomaže na putu izlječenja i iscjeljenja. Terapija zvukom, točnije, gong terapija zadnjih se godina sve više primjenjuje, kaže Vesna Kodžoman, terapeutkinja zvukom, koja svoje iskustvo dijeli s građanima. Riječ je o holističkom pristupu. Puno se uči o terapiji zvukom, koja je zadnjih godina postala izuzetno važna potpora brojnim građanima. Vesna je sama prošla bolest i ušla u ovu terapiju, s gongom, koji je star pet tisuća godina.

Gošće Tatjane Kaštelan Elvis Berkarić i Vesna Kodžoman

O emisiji Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Pročitaj više

Stetoskop
Stetoskop

HRT – Radio Pula — Obrazovanje, djeca i mladi, društvo, život, znanost

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Sljedeća emitiranja

Ponedjeljak, 17.05.2021. 19:15 - 19:30

Ponedjeljak, 24.05.2021. 19:15 - 19:30