Najave: Euroclassic Notturno

Ponedjeljak, 25.10.2021 00:00

Euroclassic Notturno

Na početku programa poslušajte Schubertovu Uvertiru u talijaskome stilu i Toccatu i fugu u d-molu Alessandra Scarlattija. Drugi je dio posvećen koncertu koji je Budimpeštanski festivalski orkestar održao u matičnome gradu 19. ožujka 2005. - izvedbama djela Rahmanjinova, Sibeliusa i Beethovena ravnao je Iván Fischer. Iz trećega dijela izdvajamo Mendelssohnova Tri psalma, op. 78 i Veselu uvertiru Marcela Poota.

Utorak, 26.10.2021 00:00

Euroclassic Notturno

U prvome dijelu emisije poslušajte, među ostalim, Pogrebnu simfoniju Josepha Martina Krausa i Koncert za čembalo Frigyesa Hidasa. U dva sata na rasporedu je snimka koncerta koji je Orkestar Boljšoj teatra održao u Moskvi 27. rujna 2008. - izvedbama djela Čajkovskog i Rahmanjinova ravnao je lani preminuli dirigent Aleksander Vedernikov. Iz trećega dijela izdvajamo Brahmsovu Prvu simfoniju i četrdeseteroglasni motet Ecce beatam lucem Alessandra Striggia.

Srijeda, 27.10.2021 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela emisije izdvajamo dvije sonate - Mozartovu klavirsku u B-duru i violinsku u A-duru Césara Francka. U drugome dijelu poslušajte snimku koncerta održanog u Bernu 14. siječnja ove godine - violinistica Meret Lüthi vodila je ansambl Les passions de lâme u izvedbi Bachovih četiriju orkestralnih suita. Treći dio uokviruju Treća simfonija Louise Farrenc i Fantazija na dvije flamanske narodne pjesme Augusta de Boecka.

Četvrtak, 28.10.2021 00:00

Euroclassic Notturno

Na početku emisije poslušajte Dvořákov Osmi slavenski ples i Debussyjev Vrt na kiši. U dva sata na rasporedu je snimka koncerta održanog u talijanskom Mendrisiju 21. kolovoza prošle godine - klarinetist Fabio di Casola sa svojim je suradnicima svirao djela za klarinet i gudače Mozarta, Webera i Glazunova. Iz trećega dijela izdvajamo uvertiru Čarobna harfa Friedricha Kuhlaua i Koncert za flautu u C-duru Carla Friedricha Abela.

Petak, 29.10.2021 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela emisije izdvajamo dva nizozemska djela - Simfoniju u g-molu Pietera van Malderea i Lidijsku noć Alphonsa Diepenbrocka. U dva sata na rasporedu je snimka koncerta koji je Simfonijski orkestar Zapandonjemačkog radija održao u Kölnu 19. lipnja prošle godine - pod vodstvom Cristiana Macelărua izvedena su djela Respighija, Wagnera, Iberta, Mozarta i Shuberta. U trećemu dijelu možete, među ostalim, čuti i Drugi esej Roberta Hughesa i Simfoniju u A-duru Antona Wilhelma Solnitza.

Subota, 30.10.2021 00:00

Euroclassic Notturno

Na početku programa poslušajte uvertiru Verdijevim Sicilijanskim večernjima i Uspomene Josefa Suka. Veći dio drugoga dijela zauzet će suita iz Čajkovskijeva Orašara, koju je Ruski nacionalni orkestar pod vodstvom Aleksandera Vedernikova izveo u Moskvi 26. prosinca 2010. Iz trećega dijela izdvajamo Weberov Concertino za klarinet i Prvu rumunjsku rapsodiju Georgea Enescua.

Nedjelja, 31.10.2021 00:00

Euroclassic Notturno

Zbog promjene računanja vremena iznimno sedmerosatni program otvaraju Koncert u G-duru Albertusa Gronemana i Mendelssohnov Preludij i fuga u e-molu. Na početku trosatnoga drugog dijela poslušajte snimku koncerta s djelima Weberna i Brahmsa, koji je Ansambl Scharoun iz Berlina održao u Zermattu 15. rujna prošle godine. Treći dio uokviruju Dvořákov Drugi klavirski kvintet u A-duru i Karneval norveških umjetnika Johana Svendsena.


Euroclassic Notturno
Euroclassic Notturno

HRT – HR 3 — Glazba

Noćni glazbeni program "Euroclassic Notturno" zajednički je projekt niza zemalja članica Europske radiodifuzijske unije. Glazbu odabire BBC iz arhiva zvučnih zapisa javnih radija uključenih u projekt.

Najave

Euroclassic Notturno

Ponedjeljak, 25.10.2021. 00:00 - 06:00

Na početku programa poslušajte Schubertovu Uvertiru u talijaskome stilu i Toccatu i fugu u d-molu Alessandra Scarlattija. Drugi je dio posvećen koncertu koji je Budimpeštanski festivalski orkestar održao u matičnome ...

Euroclassic Notturno
Utorak, 26.10.2021. 00:00 - 06:00

Euroclassic Notturno
Srijeda, 27.10.2021. 00:00 - 06:00

Sve najave