Najave: Euroclassic Notturno

Petak, 25.09.2020 00:00

Euroclassic Notturno

U prvome dijelu emisije poslušajte, među ostalim, Suitu iz Zlatnoga pijetlića Nikolaja Rimski-Korsakova i Klavirski kvintet u E-duru Ericha Wolfganga Korngolda. U dva sata poslušajte snimku koncerta komorne glazbe, održanog u švicarskome San Vittoreu 14. kolovoza prošle godine - uz djela Mozarta i Schuberta, na rasporedu su i skladbe suvremenih švicarskih skladatelja Paula Glassa i Thomasa Demenge. Treći dio uokviruju Bartókov Drveni princ i uvertira Aladdin Chistiana Frederika Emila Hornemana.

Subota, 26.09.2020 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela emisije izdvajamo Rondo za klavir i orkestar Johanna Nepomuka Hummela i suitu iz baleta Košute Francisa Poulenca. Drugi je dio u znaku snimke koncerta koji je Orkestar Norveškog radija održao u Harstadu 26. rujna prošle godine - šarolikim programom orkestralnih minijatura te opernih i operetnih ulomaka ravnao je Petr Popelka. U trećemu dijelu možete, među ostalim, čuti još i Mendelssohnovu Škotsku simfoniju te Mozartov Kvintet za klarinet i gudače.

Nedjelja, 27.09.2020 00:00

Euroclassic Notturno

U prvome dijelu programa možete čuti, među ostalim, suitu iz opere Staklena gora Waltera Braunfelsa i Mozartov Četrnaesti klavirski koncert u Es-duru. U dva sata na rasporedu je snimka recitala koji su violinist Alexandru Tomescu i harfistica Delphine Benhamou održali u Bukureštu 2. lipnja prošle godine - publici u Koncertnoj dvorani Mihaila Jore predstavili su se djelima čak osmorice francuskih i rumunjskih skladatelja. Iz trećega dijela izdvajamo Purcellovu Odu za dan svete Cecilije i Minstrelov oproštaj od domovine Johna Thomasa.

Ponedjeljak, 28.09.2020 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela emisije izdvajamo uvertiru Mendelssohnovu oratoriju Pavao i ulomke iz operete Gatara Victora Herberta. U dva sata poslušajte snimku koncerta što ga je Orkestar Minnesote održao u Londonu 6. kolovoza 2018. - Osmo Vänskä ravnao je izvedbama djela američkih skladatelja - Bernsteina, Gershwina i Ivesa. U trećemu dijelu možete čuti još nekoliko američkih djela - među ostalim Drugi gudački kvartet Virgila Thomsona i Violinski koncert Samuela Barbera.

Utorak, 29.09.2020 00:00

Euroclassic Notturno

U prvome dijelu programa poslušajte, među ostalilim, Satiejevu Paradu i Elgarove Enigma varijacije. U dva sata na rasporedu je snimka koncerta koji je ansambl Midtvest održao u danskome Herningu 20. svibnja ove godine - na programu su skladbe Schumanna, Scarlattija, Ravela, Mozarta, Purcella, Brittena i Schuberta. Iz trećega dijela izdvajamo Klasičnu simfoniju Sergeja Prokofjeva i Dvořákove Praške valcere.

Srijeda, 30.09.2020 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela emisije izdvajamo Prolog iz Monteverdijeva Uliksova povratka u domovinu te Koncert za trubu Johna Carmichaela. U dva sata na rasporedu je snimka koncerta što ga je Komorni orkestar svetoga Kristofora održao u Vilniusu 26. rujna prošle godine - pod vodstvom Modestasa Barkauskasa izvedena su Chopinova i Beethovenova djela. U trećemu dijelu možete čuti i Suitu iz Stravinskijeve Žar ptice te Nautičku uvertiru Johna Ansella.


Euroclassic Notturno
Euroclassic Notturno

HRT – HR 3 — Glazba

Noćni glazbeni program "Euroclassic Notturno" zajednički je projekt niza zemalja članica Europske radiodifuzijske unije. Glazbu odabire BBC iz arhiva zvučnih zapisa javnih radija uključenih u projekt.

Najave

Euroclassic Notturno

Petak, 25.09.2020. 00:00 - 06:00

U prvome dijelu emisije poslušajte, među ostalim, Suitu iz Zlatnoga pijetlića Nikolaja Rimski-Korsakova i Klavirski kvintet u E-duru Ericha Wolfganga Korngolda. U dva sata poslušajte snimku koncerta komorne glazbe, održanog ...

Euroclassic Notturno
Subota, 26.09.2020. 00:00 - 06:00

Euroclassic Notturno
Nedjelja, 27.09.2020. 00:00 - 06:00

Sve najave