Najave: Euroclassic Notturno

Srijeda, 02.12.2020 00:00

Euroclassic Notturno

U prvome dijelu emisije poslušajte, među ostalim, Ravelov Gudački kvartet u F-duru te Elgarove Morske slike. U dva sata na rasporedu je snimka koncerta što ga je Stokholmska filharmonija održala u Ženevi 21. ožujka prošle godine - Sakari Oramo ravnao je izvedbama djela Liebermanna, Mozarta i Mahlera. Iz trećega dijela izdvajamo Officium defunctorum Guillaume-Gabriela Niversa i Uvertiru broj 2 Velje Tormisa.

Četvrtak, 03.12.2020 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela emisije izdvajamo Mozartovu Sonatu za klavir četveroručno u D-duru i Koncert za trubu Johna Carmichaela. U dva sata poslušajte snimku koncerta koji je RAI-jev nacionalni simfonijski orkestar pod vodstvom Fabija Luisija održao u Torinu 30. lipnja prošle godine - na rasporedu su Coplandov Tihi grad i Šostakovičeva Četrnaesta simfonija. U trećemu dijelu možete, među ostalim, čuti i Missu Dei Filii Jana Dismasa Zelenke te Chopinovih Dvanaest etida, opus 10.

Petak, 04.12.2020 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela emisije izdvajamo Orijentalnu simfoniju Nikolaosa Mantzarosa i Prvi koncert za violončelo Einojuhanija Rautavaare. U drugome dijelu poslušajte snimku koncerta što su ga sopranistica Sandrine Piau i Bazelski komorni okrestar pod vodstvom Anne Katharine Schreiber održali u švicarskome Saanenu 25. siječnja prošle godine - program je većim dijelom posvećen talijanskim zrelobaroknim majstorima. U trećemu dijelu možete čuti i Violinski koncert Edwarda Elgara te Lisztovu simfonijsku poemu Orfej.

Subota, 05.12.2020 00:00

Euroclassic Notturno

Emisiju otvaraju Borodinova simfonijska poema U stepama središnje Azije i Gershwinova Uspavanka. Drugi je dio posvećen koncertu koji je Sinfonietta Riga održala u matičnome gradu 22. ožujka prošle godine - pod vodstvom oboista i dirigenta Alekseja Ogrinčuka izvedena su djela Dvořáka, Mozarta i Beethovena. Iz trećega dijela izdvajamo Suitu iz Rameauove opere Dardan i Djevojačke likove Dore Pejačević.

Nedjelja, 06.12.2020 00:00

Euroclassic Notturno

Iz prvoga dijela emisije izdvajamo Litanije Božje providnost Grzegorza Gerwazyja Gorczyckog i Drugi klavirski kvintet Ernőa von Dohnányija. U dva sata poslušajte snimku koncerta koji je Dresdenska filharmonija održala u matičnome gradu 11. lipnja ove godine - izvedbama djela Haydna i Hindemitha ravnao je Marek Janowski. U trećemu dijelu možete čuti i Dvořákov Koncert za violončelo u h-molu te Missu poeticu Božidara Širole.


Euroclassic Notturno
Euroclassic Notturno

HRT – HR 3 — Glazba

Noćni glazbeni program "Euroclassic Notturno" zajednički je projekt niza zemalja članica Europske radiodifuzijske unije. Glazbu odabire BBC iz arhiva zvučnih zapisa javnih radija uključenih u projekt.

Najave

Euroclassic Notturno

Srijeda, 02.12.2020. 00:00 - 06:00

U prvome dijelu emisije poslušajte, među ostalim, Ravelov Gudački kvartet u F-duru te Elgarove Morske slike. U dva sata na rasporedu je snimka koncerta što ga je Stokholmska filharmonija održala ...

Euroclassic Notturno
Četvrtak, 03.12.2020. 00:00 - 06:00

Euroclassic Notturno
Petak, 04.12.2020. 00:00 - 06:00

Sve najave