Najave: Tumači glazbe

Utorak, 15.10.2019 15:00

Tumači glazbe

U drugoj emisiji posvećenoj švedsko-britanskoj čembalistici Carole Cerasi govorit će se o enigmatičnim i ponekad ekscentričnim naslovima Couperinovih skladbi za čembalo, potom o sugestiji Kennetha Gilberta da slikovitim ili programskim elementima nikada ne treba dati prvenstvo pred čisto glazbenim vrijednostima te o izboru čembala za snimanje i ograničenjima vezanim uz to. Kao glazbene ilustracije odabrali smo sve kompozicije 13. i 14. reda Treće knjige skladbi za čembalo iz godine 1722. Ponovit ćemo da je riječ o divovskom, interpretativno vrhunskom pothvatu snimanja svih Couperinovih knjiga čime je Carole Cerasi obilježila 350. obljetnicu rođenja tog baroknog skladatelja. Vivat Carole!


Tumači glazbe
Tumači glazbe

HRT – HR 3 — Glazba, kultura

Emisija posvećena uglednim interpretima-glazbenicima, ali i nakladnicima, muzikolozima uz novija diskografska izdanja. Uz tekst autora koji donosi biografske podatke, ali i ulomke iz objavljenih intervjua s glazbenicima .

Najave

Tumači glazbe

Utorak, 15.10.2019. 15:00 - 16:00

U drugoj emisiji posvećenoj švedsko-britanskoj čembalistici Carole Cerasi govorit će se o enigmatičnim i ponekad ekscentričnim naslovima Couperinovih skladbi za čembalo, potom o sugestiji Kennetha Gilberta da slikovitim ili programskim ...

Sve najave