Arhiva slušaonice - Prva crta

Utorak, 11.02.2020 09:30

"Nestali"

Sinoć je emitirana druga epizoda ratne mini serije "Nestali" koja je dosad prilično dobro prošla kod gledatelja i kritičara. Ratni igrani filmovi, a pogotovo serije o Domovinskome ratu, još su rijetkost pa svi pozorno prate u nadi da će se napokon dočekati nešto slično razvijenoj ratnoj filmskoj produkciji nekih drugih zemalja. Kako je serija "Nestali" rađena, na koji način su htjeli biti bolji ili drugačiji od drugih, kakvi su planovi za eventualnu iduću sezonu? O tome razgovaramo u Prvoj crti.

Utorak, 04.02.2020 09:30

Adolescenti odrasli u okolnostima mira, rata i poraća

Psihoterapeut i docent s Hrvatskog katoličkog sveučilišta dr. Josip Bošnjaković doktorirao je istražujući adolescente odrasle u okolnostima mira, rata i poraća. Cilj je bio prijedlog mjera i konkretnog psiho-edukativnog projekta za mlade.

Utorak, 28.01.2020 09:30

Istraživanje o stanju obitelji u svijetlu ratnih i poratnih iskustava

"Obiteljska dinamika, zdravlje i dobrobit hrvatskih obitelji u svjetlu ratnih i poratnih iskustava" znanstveno istraživački je projekt koji provodi Hrvatsko katoličko sveučilište. Glavni cilj je ispitati povezanost aktivnog sudjelovanja u Domovinskom ratu s fizičkom, mentalnom i socijalnom dobrobiti branitelja i njihovih obitelji te usporediti ih s obiteljima čiji članovi nisu sudjelovali u ratu. Krajnji su cilj konkretne aktivnosti za psihosocijalnu pomoć koja odgovara specifičnim potrebama obitelji.

Utorak, 21.01.2020 09:30

"Bitka za život"

U petak je u Velikoj Gorici predstavljena knjiga "Bitka za život" autora branitelja Joze Klarića. Knjigom se obraća svim braniteljima s kojima je vjeruje prošao sličan put opterećen PTSP-om i životom u poslijeratnom društvu. Njegova bitka za život dostojan čovjeka još uvijek traje jer je nakon PTSP-a obolio i od Parkinsonove bolesti.

Prva crta
Prva crta

HRT – HR 1 — Unutarnja, društvo, život, kontakt

Emisija govori o ljudima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu, onima koji su se prilagodili poslijeratnom životu ali i onima koji to, iz različitih razloga, još nisu uspjeli. Urednik Miruna Kastratović

Sljedeća emitiranja

Utorak, 25.02.2020. 09:30 - 09:55

Utorak, 03.03.2020. 09:30 - 09:55