Arhiva slušaonice - Šesto čulo

Četvrtak, 17.06.2021 09:30

Lijek za cističnu fibrozu spašava život

Povjerenstvo Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i na drugoj sjednici 8. lipnja nije uvrstilo tri lijeka za cističnu fibrozu na listu lijekova, a sad su u iščekivanju iduće sjednice- 6. srpnja. Za to vrijeme oboljeli se bore za dah i boje se budućnosti. Nakon što su poslali javno pismo premijeru i institucijama, jučer su se obratili javnosti press konferencijom pred saborom.

Četvrtak, 10.06.2021 09:30

MS i gofunding kampanja Danijele Duić

Krajem svibnja kampanjom „Ja sam više od MS-a“ Savez društava multiple skleroze Hrvatske obilježio je Svjetski dan multiple skleroze. Od neizlječive bolesti s tisuću lica u Hrvatskoj boluje gotovo 7000 osoba, a iako je multipla skleroza ponekad nevidljiva, za osobe je i dalje prisutna, pa su poručili "Nemojte suditi, budite više od MS-a!". O problemima u pandemiji korona virusa ali i što multipla donosi u život oboljelih više se može doznati ako pratite MS Tv- potcast na Fejsbuk stranici društva. Tu je članica Danijela Duić objavila i što je multipla donijela u njezin život, između ostalog nepokretnost i izoliranost od vanjskog svijeta.

Četvrtak, 03.06.2021 09:30

Izvještavanje o osobama s invaliditetom u hrvatskim medijima

Osobe s invaliditetom u hrvatskim se medijima vrlo često prikazuju kao jadne ili kao super heroji. I jedan i drugi način je podjednako neispravan. Kako bi unaprijedili vještine sadašnjih i budućih novinara u jednakijem prikazivanju osoba s invaliditetom, na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti provedene su, unutar predmeta Mediji i različitosti, radionice za studente novinarstva. Dio su projekta JednakOSt u medijima, o kojem razgovaramo u emisiji.

Šesto čulo
Šesto čulo

HRT – HR 1 — Društvo

“Šesto čulo” je emisija namijenjena osobama s invaliditetom sa svim temama i pitanjima koja ih zanimaju i tiču se njihova života. Služi i senzibilizaciji šire javnosti za pitanja i probleme osoba s invaliditetom.