Arhiva slušaonice - Šesto čulo

Četvrtak, 23.09.2021 09:30

Slavenovih 1000 kilometara u kolicima za osmjehe na licima

"Savenovih 1000 kilometara u kolicima za osmijehe na licima"·naziv je najnovijeg projekta zaljubljenika u putovanja Slavena Škrobota, koji je prije 16 dana iz Savudrije krenuo biciklom duž Jadranske obale do Prevlake, gdje bi trebao stići do 6. listopada.

Četvrtak, 16.09.2021 09:30

Prvo Hrvatsko gastro natjecanje Amorova Žlica

U Hrvatskoj traje prvo Nacionalno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom-"Amorova žlica"-za društvo jednakosti. Sudjeluju osobe s invaliditetom od 17 godina i starije, a prijave su i dalje otvorene. Gastro natjecanje će se održati na 7 lokacija, traje do prosinca, a kandidati se natječu u tri kategorije: pripremi hrane, posluživanju hrane i pripremi koktela. Cilj je osim samog natjecanja, učenje i stjecanje praktičnih znanja koja se mogu tražiti u turističko-ugostiteljskom objektu.

Četvrtak, 09.09.2021 09:30

Pozitivna odluka o lijekovima za cističnu fibrozu

Povjerenstvo za lijekove Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje napokon je, u utorak, odobrilo lijekove za cističnu fibrozu. Riječ je o lijekovima Kaftrio, Kalydeco i Orkambi, koji oboljelima od te rijetke i smrtonosne bolesti olakšavaju i spašavaju život.

Šesto čulo
Šesto čulo

HRT – HR 1 — Društvo

“Šesto čulo” je emisija namijenjena osobama s invaliditetom sa svim temama i pitanjima koja ih zanimaju i tiču se njihova života. Služi i senzibilizaciji šire javnosti za pitanja i probleme osoba s invaliditetom.