Hrvatski radio

Prvi program

U napuštenoj tvornici pronađena mrtva djevojka

03.02.2023.

09:51

Autor: Nives Madunić Barišić

Šutnja

Šutnja

Foto: HTV / HRT

U napuštenoj tvornici u zaleđu Splita pronađeno je tijelo sedamnaestogodišnje djevojke. Ubijena je tijekom noći na iznimno brutalan način. Pored djevojke je pronađen novčanik s osobnim dokumentima, ali ne i njezin mobilni uređaj. Nekoliko metara dalje u odbačenoj vrećici pronađena je maskica s mobitela, gornji dio okrvavljene trenirke, te nešto što podsjeća na dio navijačkog ruksaka. Policija traga za počiniteljem. 


Mater Dolorosa isječak

U emisiji KRIK - krimi petak na Prvom  03. veljače od 23:00 sata poslušajte dramatizaciju najnovijeg romana Jurice Pavičića Mater Dolorosa


Sumnja, napetost, zagonetka, strepnja ono su što odlikuje ovaj krimić.


Istovremeno Jurica Pavičić slika hrvatsko društvo u kojemu su suprotstavljeni istina i pravda, dobro i korisno, društvo i obitelj pa tako nije važna istina nego zadovoljavanje pravde, osuda onoga tko je vjerojatno kriv ili bi mogao biti kriv umjesto stvarnoga krivca, važno je i ono što je društvu korisno, a ne suštinski dobro a napose partikularan interes zaštite obitelji bez obzira na cijenu koju za to plaća cijelo društvo.


Redatelj ovoga krimića, kojega nakon emitiranja možete pronaći i poslušati u Slušaonici te na Google i Apple pocastima, jest Mislav Brečić. Dramatizaciju potpisuje urednica emisije Nives Madunić Barišić, skladatelj je Stanislav Kovačić. Glumili su: Paško Vukasović, Silvio Mumelaš, Marin Klišmanić, Alen Šalinović, Zoran Čubrilo, Marinko Prga, Siniša Popović, Snježana Sinovčić Šiškov, Tina Orlandini i Roko Sikavica.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

KRIK

Nasilne smrti, politički kriminal, trgovanje ljudima, maloljetnička prostitucija ili tek dovitljive prijevare i sitne krađe, neobični istražitelji i dobro zapetljane priče koje slušatelja drže u napetosti do samoga kraja temelj su ciklusa kojega možete slušati petkom od 23 sata na Prvom programu Hrvatskoga radija te na podcastu emisije onda kada to vama odgovara.

Poslušajte u Slušaonici