Isti i različiti

Isti i različiti

Emisija promovira jednakost kao načelo i različitost kao bogatstvo. U Istima i različitima svake srijede navečer govorimo i progovaramo o društvenim pojavnostima i problemima, te štitimo i zagovaramo marginalizirane i zanemarene skupine u društvu.

Posljednje emisije

Srijeda, 18.03.2020 21:05

Emisija 18.03.2020.

Na društvenim mrežama organiziraju se grupe pomoći starijima i ostalim ranjivim skupinama dok traje epidemija zaraze korona virusom o tome u emisiji i na kraju nedavno je dokumentarni film "Pouke o čovječnosti" koji govori o evakuaciji psihijatrijskih bolesnika iz bolnice u Pakracu 20. rujna 1991. dobio brončanu medalju na 38. izdanju Međunarodnog radijsko-televizijskog festivala URTI u Parizu. Urednica: Miruna Kastratović

Srijeda, 11.03.2020 21:05

Hrvatski dan osviještenosti o debljini

Uoči smo 16. ožujka, Hrvatskog dana osviještenosti o debljini i 4. konferencije Hrvatski dan debljine. Debljina je postala jedan od vodećih javno zdravstvenih problema današnjice u svijetu i u Hrvatskoj, a 16. ožujka obilježava se od 2018. godine kako bi se na to upozorilo. I na kraju, nagrada Europski građanin dodjeljuje se građanima, skupinama, udruženjima i organizacijama za ostvarena iznimna postignuća od vrijednosti za Europsku uniju. Upravo traje izbor za ovogodišnju nagradu.

Srijeda, 04.03.2020 21:05

"Zraka sunca-sjetlo nade"

Zelena Akcija i inicijativa "Ljudi za ljude" provode humanitarnu kampanju pod nazivom "Zraka sunca-svjetlo nade" kojom žele u pet kućanstava u Hrvatskoj dovesti struju. Kućanstva su na području Sisačko-moslavačke županije, a struju će dobiti instalacijom solarnih sustava.

Srijeda, 04.03.2020 21:05

Sve više finih rajčica u Osijeku

U Osijeku se događa fenomen uzgoja rajčica na svakom uglu. Uzgajaju se na balkonima, u dvorištima na ulazima u zgrade i kuće. I to ne samo tradicionalne nego i razne druge sorte, čak i tropske, ruske, američke, a za taj neobični pokret zaslužan je osječki šaptač rajčicama Dražen Karačić.

Srijeda, 26.02.2020 21:05

Emisija 26.02.2020.

Klub mladih Muzeja suvremene umjetnosti poziva kreativne mlade ljude da se uključe u rad Kluba mladih MSU te sudjeluju u međunarodnom projektu Art Works. Što nudi Klub, a što međunarodni projekt čut ćemo u emisiji ISTI I RAZLIČITI od 21:05. U drugom dijelu emisije bit će riječi o Danu ružičastih majica, koji obilježava centar za edukaciju i prevenciju nasilja iz Đakova.

Srijeda, 19.02.2020 21:05

CeKaPe- Centar za kreativno pisanje

U Zagrebu i Rijeci djeluje CeKaPe, Centar za kreativno pisanje. To je mjesto gdje možete napisati svoju prvu kratku priču, roman, pjesmu, sinopsis ili novinarsku priču, čak možda i svoju prvu recenziju. Iz centra pozivaju sve da skupe sva svoja nedovršena poglavlja i s drugim mogućim spisateljima možda dođu i do dovršenog izdanja. O centru i pisanju je sa kreatoricom centra Sanjom Vučković i jednom od voditeljica radionica Tomicom Šćavinom razgovarala Barbara Vid