Ljeto na Prvom

Ljeto na Prvom

U sklopu ljetne sheme na Prvom programu Hrvatskog radija emitiramo turističku emisiju "Ljeto na Prvom". Emisija je na rasporedu svakog radnog dana od 8:05 do 9:00, svaki dan iz drugog centra - Zagreba, Osijeka, Pule, Rijeke, Splita, Zadra i Dubrovnika.

Adresa elektroničke pošte na koju nam možete pisati je ljetonaprvom@hrt.hr

Posljednje emisije

Petak, 31.08.2018 08:05

Emisija 31.08.2018.

Četvrtak, 30.08.2018 08:05

Emisija 30.08.2018.

Ljeto na Prvom realizira se iz HRT studija Dubrovnik.Tematski se razgovara o kongresnom turizmu i posezoni. Gost dana je direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić. Čut ćemo o poslovanju najstarijeg hotela unutar dubrovačkih zidina, crtice o ovoljetnoj ugostiteljskoj sezoni i o energetskoj obnovi smještajnih objekata. Turističku razglednicu šaljemo iz Župe dubrovačke.

Srijeda, 29.08.2018 08:05

Emisija 29.08.2018.

Kontinentalni turizam, prema podacima Hrvatske turističke zajednice, i dalje raste. U prvih sedam mjeseci ove godine i dalje je najuspješniji Grad Zagreb, a ostali dio kontinenta Hrvatske posjetilo je gotovo šesto tisuća turista više. To je rast od 9% - ostvarili su 1,2 milijuna noćenja, odnosno 7% više. Gošća dana je pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije Tatjana Roth. Vinske nas ceste vode na tradicijske manifestacije. Turističku razglednicu napisali smo u slavonskom selu Brođancima - olimpijski plamen visoko se digao iz - kotlića: Olimpijada starih športova u 46-tom izdanju okupila je zaljubljenike u slavonsku tradiciju. Uređuje i vodi: Marija Petrinović

Utorak, 28.08.2018 08:05

Emisija 28.08.2018.

Ljeto na prvom realiziramo iz studija HRT-a Radija Rijeke, a uređuje i vodi Lea Domijan Fišter. Upoznajemo vas s mnogobrojnim i specifičnim riječkim plažama te ulaganjima u kupališnu infrastrukturu. S riječkim gradonačelnikom razgovaramo o predstojećim velikim infrastrukturnim radovima, sufinanciranim novcem Europske unije, koji će do 2020. godine omogućiti da svi dijelovi Rijeke i okolnih općina riječkog prstena budu spojeni na kanalizacijski sustav. Uz vrhunsku kvalitetu vode za piće u Rijeci se već sada dičimo i visokom kvalitetom mora za kupanje. Gost dana je voditelj Zdravstveno ekološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Bulog od koga doznajemo sve o ispitivanju morske vode za kupanje te kako svakodnevno možemo provjeriti stanje na našoj omiljenoj plaži. Turističku razglednicu vam šaljemo vam iz Matulja.