Ljeto na Prvom

Ljeto na Prvom

U sklopu ljetne sheme na Prvom programu Hrvatskog radija emitiramo turističku emisiju "Ljeto na Prvom". Emisija je na rasporedu svakog radnog dana od 8:05 do 9:00, svaki dan iz drugog centra - Zagreba, Osijeka, Pule, Rijeke, Splita, Zadra i Dubrovnika.

Adresa elektroničke pošte na koju nam možete pisati je ljetonaprvom@hrt.hr

Posljednje emisije

Petak, 06.09.2019 08:05

Emisija 06.09.2019.

O kontinentalnom turizmu na primjeru Baranje i grada Belišća razgovarat ćemo s dugogodišnjom djelatnicom u turizmu. Imat ćemo i gosta koji otkriva tajne Osijeka, a turistička razglednica odvest će nas do seoskog imanja čiji su vlasnici otkrili formulu uspjeha u turizmu. Turistički vodič odvest će nas i u Park prirode Papuk.

Četvrtak, 05.09.2019 08:05

Emisija 05.09.2019.

U Ljetu na prvom iz Rijeke govorimo o klasteru zdarvstvenog turizma u Primorsko-goranskoj županiji. Prije više od 170 godina turizam na Kvarneru je tako i počeo, a najviše gostiju je dolazilo u zimskim mjesecima. Doznajemo jesu li dentalne usluge i dalje najzastupljenije, koje su neiskorištene mogućnosti i kako klaster pomaže u objedinjavanju i promoviranju takvog turizma. Rijeka se s ljetom oprašta festivalom Porto etno, a mi vam donosimo detalje ovog jedinstvenog festivala svjetske glazbe, plesa i hrane koji će se od petka odvijati na više gradskih lokacija. Idemo i do otoka Krka, koji ostvaruje trećinu županijskog turističkog prometa i četvrtinu prometa svih hrvatskih otoka. Kakva je bila sezona, što spremaju za jesen i kako se nose s otpadom tijekom sezone - sve to doznajte u Ljetu na prvom koje ovoga četvrtka iz Rijeke uređuje i vodi Saša Vuksan.

Srijeda, 04.09.2019 08:05

Emisija 04.09.2019.

U Ljetu na prvom iz Pule govorimo o mototurizmu - segmentu turizma po kojem je naša zemlja sve prepoznatljivija diljem svijeta. U Puli je proteklog tjedna boravilo desetak tisuća motociklista na 25-om Croatia Bike Weeku pa doznajemo koliko motociklisti troše, gdje spavaju dovode li sa sobom na motosusrete svoje obitelji ali i nove turiste. Doznajemo i koja je formula za uspjeh Medulina, najjužnije istarske općine koja je i ove godine turistički rekorder. U goste nam stiže direktor medulinske Turističke zajednice Enco Crnobori. U Turističkom vodiču najavit ćemo festival bass glazbe i sound sistem kulture Outlook. Bili smo i u Draguću, gradiću spomeniku kulturno - povijesne baštine odakle šaljemo turističku razglednicu, a za kraj donosimo priču o razvoju outdoor turizma na obrnocima Ćićarije.

Utorak, 03.09.2019 08:05

Emisija 03.09.2019.

U Ljetu na prvom govorimo o zdravstvenom turizmu - jednoj od najbrže rastućih turističkih grana, od koje Hrvatska, prema procjenama, trenutno zarađuje oko 500 milijuna eura godišnje, dok potencijala imamo i za daleko više. Zakonska regulativa je promijenjena, administrativne zapreke za njegov razvoj su uklonjene, pa se, kažu u Zajednici zdravstvenog turizma, može krenuti u snažniji razvoj, investicije i promociju ovog segmenta. Donosimo i priču o razvoju zdravstvenog turizma u Krapinsko zagorskoj županiji. O tome kako je protekao glavni dio sezone koji je iza nas, najajvama za rujan i listopad, što smo naučili iz ove turističke godine i kako se pripremati za sljedeću razgovaramo s gostom dana, ministrom turizma Garijem Cappellijem. U Zagrebačkoj županiji u tijeku je Tjedan seoskog turizma - čut ćete što sve možete vidjeti i u čemu uživati ovih dana na seoskim gospodarstvima. Varaždin je proteklog tjedna bio u znaku Špancirfesta, u Karlovcu se održavaju Dani piva. - donosimo dio atmosfere. Emisiju uređuje i vodi Snježana Miljak.