Mali radio vjeronauk

Mali radio vjeronauk

Emisija je namijenjena djeci i mladima, ali i odraslima, svima koji su „maleni u svojoj vjeri“. Prateći liturgijsku godinu govorimo o najvažnijim blagdanima i svetkovinama, svecima i blaženicima, upoznajemo Bibliju – knjigu nad knjigama, te otkrivamo na koji način danas mladi žive svoju vjeru.

Reportažno pratimo najvažnije događaje iz vjerskog života mladih, razna natjecanja i hodočašća, karitativni rad i zalaganje za druge. Upoznajemo i druge crkvene zajednice, predstavljamo nove knjige i autore, upoznajemo život misionara, doznajemo što znači „širiti radosnu vijest“ svijetom i zašto je vjera važna u životu pojedinca i zajednice.

Mali radio vjeronauk špica

Posljednje emisije

Nedjelja, 22.03.2020 11:05

Emisija 22.03.2020.

U razgovoru s redovnicom družbe Milosrdnih sestara od sv. Križa s. Damirom Biškupom, predstavljamo njezinu zbirku pjesama "Vjera u beznađu" i vraćamo se u teške dane Vukovara. Probijamo se kroz ruševine, koračamo bolničkim skloništem, čekamo na dvorištu, puni neizvjesnosti odlazimo u progonstvo. Korizma je - dotičemo križ Vukovara, križ Kristov. Ipak u vihoru rata, iz ruševina... gotovo neprimjetno slutimo tračak svjetla i primamo komadiće nade.

Nedjelja, 22.03.2020 10:30

Vjera u beznađu

Nedjelja, 15.03.2020 10:30

Tesar

Nedjelja, 08.03.2020 10:30

Emisija 08.03.2020.

Ovogodišnja vjeronaučna olimpijada okupila je učenike osnovnih i srednjih škola oko teme "Sveti Vinko Paulski - apostol milosrdne ljubavi. Vinkovska karizma u Hrvatskoj". Upitali smo predstojnicu ureda za vjeronauk u školi Zagrebačke nadbiskupije prof. dr. Blaženku s. Valentinu Mandarić o plodovima natjecanja iz vjeronauka i susreli se s ekipom učenica OŠ Dragutina Tadijanovića iz Zagreba koja je osvojila prvo mjesto na nadbiskupijskoj razini. Pod vodstvom vjeroučitelja Plamenka Nosića pripremaju svoj nastup na državnom natjecanju koje će se održati početkom travnja u Gospiću.