Oko znanosti

Oko znanosti

Emisija Oko znanosti otkriva novosti iz svijeta znanosti i tehnologije. U suradnji sa vrhunskih znanstvenicima nastoji objasniti neke prirodne pojave i zakonitosti, doznati što se sve krije u svemirskim prostranstvima, otkriti što se zbiva u nano svijetu, kakve tajne kriju geni te kako na najbolji način iskoristiti tehničke mogućnosti pri znanstvenim istraživanjima. O tim i mnogim drugim temama slušajte petkom u 11,12 na 1. programu Hrvatskoga radija.

Oko znanosti špica

Posljednje emisije

Petak, 07.06.2019 11:12

Emisija 07.06.2019.

U današnjoj emisiji govorimo o čudesnim uređajima za oslikavanje mozga te objašnjavamo značenje kratica EEG, MEG, PET, CT i MR, doznajemo mijenja li učenje fizike mozak te na koje su sve načine fizičari uključeni u istraživanje mozga.

Petak, 24.05.2019 11:12

SUPEUS - Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje

U emisiji gostuju predstavnici studentske udruge za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje - SUPEUS. Upoznajemo njihov rad koji je bio posebno vidljiv prošloga tjedna tijekom 8. BUS konferencije - cjelodnevne stručne konferencije o budućnosti ugodnog stanovanja. Ako vas zanimaju teme održive gradnje, energetske učinkovitost i obnovljivih izvora energije poslušajte današnju emisiju.

Petak, 17.05.2019 11:12

Emisija 17.05.2019.

Emisija Oko znanosti vodi vas na Institut Ruđer Bošković koji sutra otvara svoja vrata svima zainteresiranima. Ove godine znanstvenici nas pozivaju da zavirimo u budućnost te poslušamo neka od zanimljivih predavanja, sudjelujemo u radionicama, pogledamo izložbe i naučimo nešto novo.