Po vašem izboru

Po vašem izboru

Format emisije osmišljen je 1959. prema zamisli tadašnjeg urednika Govorno-glazbene redakcije Radio Zagreba Branka Polića, kako bi se najširem slušateljstvu omogućilo da čuje diskografske novitete iz domaće i strane produkcije.

Emisiju uređuju Željko Mesar, Dubravko Majnarić,Tomislav Goluban, Robert Urlić i Zdravko Ćosić.

Tijekom desetljeća emisiju su, među ostalima, uređivali: Fran Potočnjak, Slobodan Šelebaj, Miljenko Jelača, Maja Sabolić, Nela Barišić, Dražen Vrdoljak, Ante Batinović, Nenad Marjanović Zulim... Već tijekom 1970.-ih emisija gubi prvotni smisao, pa urednici glazbene sadržaje predstavljaju u skladu sa svojim kriterijima i afinitetima. Od 1990-ih emisija se profilira žanrovski s tim da svaki dan u tjednu predstavlja jedan glazbeni žanr, odnosno jednu glazbenu epohu.

Ponedjeljkom slušamo emisije iz arhive radija koje priprema Zdravko Čosić.

Utorkom emisiju uređuje Željko Mesar podsjećajući nas na poznate autore i izvođaće domaće zabavne, pop i rock scene.

Srijedom emisiju uređuje i vodi Dubravko Majnarić u kojoj nas uveseljava zvucima velikih jazz orkestara i njihovim izvedbama popularnimh jazz standarda i evergreena.

Četvrtkom je emisija u znaku  bluesa , a  vodi je Tomislav Goluban.

Petkom emisiju uređuje i vodi Robert Urlić, a predstavlja novija pop-rock izdanja sa svjetske glazbene scene. U emisiji je od 2000. do kraja 2017. predstavljeno više od 900 albuma!

 

Posljednje emisije

Petak, 19.07.2019 12:20

Emisija 19.07.2019.

Willie Nelson ima novi album, možda to za neke i nije neka važna vijest, jer ovaj glazbeni velikan iako je u 86 godini posljednjih godina diskografski je vrlo aktivan. Naravno Willie je nekako čitavu svoju karijeru bio puno aktivniji kada govorimo o diskografskim izdanjima od svojih brojnih kolega, no u svojim osamdesetima kao da želi snimiti i isporučiti sve ono što nije stigao do sada, a misli da je vrijedno za predstaviti. Neki će, obzirom na količinu materijala i albuma, možda reći da sve to sada postaje tzv. štancanje no to kod Williea Nellsona nikako nije slučaj jer obzirom na sve što je napravio u karijeri takve mu stvari zasigurno ne trebaju, a neki albumi koje je snimio i objavio u ovom desetljeću spadaju u same vrhunce njegova stvaralaštva bilo da se radi o albumima s obradama ili originalnim pjesmama. Album koji danas preslušavamo zove se RIDE ME BACK HOME i njegovo je 68 studijsko izdanje. Urednik: Robert Urlić

Četvrtak, 18.07.2019 12:20

Emisija 18.07.2019.

Chris Yakopcic je akustični fingerstyle gitarist iz Daytone, Ohio. Svirati je počeo inspiriranim delta bluesom kakav se izvodio početkom prošlog stoljeća. Izbor pjesama s albuma "The Next Place I Leave" autorski potpisuje Tomislav Goluban.

Srijeda, 17.07.2019 12:20

Emisija 17.07.2019.

Urednik, autor i voditelj: DUBRAVKO MAJNARIĆ Jedan od najboljih europskih simfonijskih orkestara Birminghamski simfonijski okestar pod vodstvom Simona Rattlea izvest će u orkestracijama Luthera Hendersona skladbe Dukea Ellingtona koje su obilježile povijest jazza 20. stoljeća. Kao gosti solisti sudjeluju Clark Terry truba, Bobby Watson alt saksofon, Joshua Redman i Joe Lovano tenor saksofon, Regina Carter violina, Geri Allen klavir, Peter Washington kontrabas i Lewis Nash bubnjevi.

Petak, 12.07.2019 12:20

Emisija 12.07.2019.

Danas ćete slušati pjesme s novog albuma WESTER STARS velikog Brucea Springsteena. Riječ je o "bossovom" 19 studijskom albumu koji nam je stigao pet godina nakon HIGH HOPESA i koji donosi 13 novih pjesama. Sve ih naravno potpisuje sam Springsteen koji je ovoga puta bio inspiriran kalifornijskim pop zvukom šezdesetih i sedamdesetih godina. Urednik: Robert Urlić

Najave

Po vašem izboru

Srijeda, 24.07.2019. 12:20 - 12:55

U emisiji ćemo čuti zapaženu produkciju jazza u izvedbi Londonske filharmonije uz sudjelovanje australskog multiinstrumentalista Jamesa Morisona, trubača Jona Fadisa, saksofonista Paquita D Rivere, kontrabasista Raya Browna i bubnjara Gradya ...

Po vašem izboru
Četvrtak, 25.07.2019. 12:20 - 12:55

Po vašem izboru
Petak, 26.07.2019. 12:20 - 12:55

Sve najave