Hrvatski radio

Prvi program

Mali svjetovi glazbe - priče iz života i snova

25.07.2022.

11:01

Autor: Iva Lovrec Štefanović

Svjetovi glazbe u trenutku

Svjetovi glazbe u trenutku

Foto: - / Pixabay

Ovoga utorka ponovno donosimo glazbene priče Mali svjetovi glazbe u kojima autorica Andrea Grgić bilježi neslućene obrate koje glazba unosi u ljudske sudbine.


Od disko kugle do vožnje gliserom, od samoposluge do pašnjaka - pratimo priče iz života i snova u formatu koji sjedinjuje kratke priče i play-listu birane glazbe. A glazba u trenutku otvara ili mijenja svijet, okruženje, misli i želje.

Odjednom, sasvim neočekivano u glazbenom repertoaru tog opskurnog mjesta, iz zvučnika mi se obratio Barry White. Pelinkovac je učinio svoje. Mokri ručnik skliznuo je s ramena, ja skoro sa stolice. Bilo je ljeto, plavo, zlatno i nježno i ja sam se opet gledala iz zraka kako opušteno ležim na bijelom gliseru koji klizi morem gdje je sve baš kako treba biti.

Andrea Grgić, Let the Music Play

Mali svjetovi glazbe u ciklusu Oda-birano na rasporedu su u utorak 26. 07. u 18.15 1 na HRa potom dostupni u  Slušaonici


autorica Andrea Grgić | čitala Gordana Kovačić |

priče i glazbu tonski oblikovao Daniel Turk |

urednica ciklusa Iva Lovrec Štefanović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Oda-birano

Glazbeno-dokumentarne priče, radiopisi i zvučne bilješke iz vlastite produkcije ili adaptacije biranih inozemnih emisija. Uspješno sudjeluje na međunarodnim festivalima uz nagrade i priznanja (New York Radio Festival, Prix Europa, International Feature Conference, Taktons, Prix Marulić, Prix Italia)

Poslušajte u Slušaonici