Hrvatski radio

Prvi program

Mali svjetovi glazbe - priče iz života i snova

14.03.2022.

07:28

Autor: Iva Lovrec Štefanović

Svjetovi glazbe u trenutku

Svjetovi glazbe u trenutku

Foto: - / Pixabay

Ovoga utorka premijerno donosimo glazbene priče Mali svjetovi glazbe u kojima autorica Andrea Grgić bilježi neslućene obrate koje glazba unosi u ljudske sudbine. 

Od disko kugle do vožnje gliserom, od samoposluge do pašnjaka - pratimo priče iz života i snova u formatu koji sjedinjuje kratke priče i play-listu birane glazbe. A glazba u trenutku otvara ili mijenja svijet, okruženje, misli i želje.


Glazba u trenutku

Glazba u trenutku

Foto: - / Shutterstock

Kako sam sinoć plesala, čudo jedno, nisam se mogla zaustaviti. Bila sam kraljica diskoteke, izvodila sam čudesne figure, piruete, skočila sam uvis, uhvatila se za disko kuglu i vrtila se poput propelera. Bilo je božanstveno. Nosila me zaljubljenost i svijet je opet bio lijep.

Andrea Grgić, Kraljica diskoteke

Odjednom, sasvim neočekivano u glazbenom repertoaru tog opskurnog mjesta, iz zvučnika mi se obratio Barry White. Pelinkovac je učinio svoje. Mokri ručnik skliznuo je s ramena, ja skoro sa stolice. Bilo je ljeto, plavo, zlatno i nježno i ja sam se opet gledala iz zraka kako opušteno ležim na bijelom gliseru koji klizi morem gdje je sve baš kako treba biti.

Andrea Grgić, Let the Music Play

Andrea Grgić (Zagreb 1968.) nakon završene klasične gimnazije diplomirala francuski jezik i književnost i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Prevodi s francuskog, piše kratke priče i pjesme, a nedavno joj je objavljena prva zbirka priča s istoimenog bloga na Facebooku  Gospođa.  

Andrea Grgić

Andrea Grgić

Foto: privatna / -

Mali svjetovi glazbe u ciklusu Oda-birano na rasporedu su u utorak 15. 03. u 18.15 a potom dostupni u Slušaonici

Priče je čitala Gordana Kovačić.

Priče i glazbu tonski oblikovao Daniel Turk.

Urednica ciklusa Iva Lovrec Štefanović.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Oda-birano

Glazbeno-dokumentarne priče, radiopisi i zvučne bilješke iz vlastite produkcije ili adaptacije biranih inozemnih emisija. Uspješno sudjeluje na međunarodnim festivalima uz nagrade i priznanja (New York Radio Festival, Prix Europa, International Feature Conference, Taktons, Prix Marulić, Prix Italia)

Poslušajte u Slušaonici